Çağımızın Önemli Mesleklerinden Biri Tıbbi Sekreterlik
Özel sektörde ve devlet hastanelerinde görevlendirilen, son zamanların en iyi mesleklerinden biri olan tıbbi sekreterlik hastane ve özel polikliniklerin ihtiyaç duyduğu personel alanlarından biridir. Çalışma ortamı ve koşulları bakımından düzenli ve belirli saatlerde çalışabilen tıbbi sekreterlerin, aynı zamanda standart ve standart üstü maaş alma olanakları da vardır.
Günümüzde birçok sağlık kuruluşu ve beraberinde birçok özel hastane- poliklinik bulunuyor. Bu alanda personel alımları ve arayışları fazla olduğundan kaynaklı İstanbul Boğaziçi Enstitüsü kurumları olarak, tıbbi sekreterlik sertifika programı açtık. Tıbbi sekreterlik adaylarını hem mesleki açıdan, hem de tıp alanındaki bu boşluktan dolayı sağlık sektörüne kazandırmayı hedefliyoruz.
Tıbbi Sekreterlik Nedir?
Sağlık sektöründeki işleyişin önemli bir parçası olan tıbbi sekreterlik, sağlık kuruluşları, özel hastane ve muayenelerde hastaların doktorlarla aralarındaki iletişimi sağlayacak önemli bir personeldir. Özellikle hasta kabul, ofis dökümanları ve işleyişinde önemli olan tıbbi sekreter bilgisayar girişlerini ve telefon görüşmelerini yapan kişidir. Aynı zamanda hastaların mesajlarını doktora iletir, hasta kayıt düzenlemesi de yapar. Bu alanda uzmanlaşmak isteyenler, tıbbi sekreterlik kurslarına ve tıbbi sekreterlik sertifika programlarına katılabilir.
Tıbbi Sekreter Ne İş Yapar?
Hastane ve diğer sağlık kuruluşlarında düzeni ve işleyişi sağlayan tıbbi sekreter, hastaların randevularını, telefon görüşmelerini ve hasta sigorta bilgilerinin kaydını tutar. Bu alanda önemli bir düzenleme ve işleyiş sorumlusu olan tıbbi sekreter, hasta ve doktor arasındaki telefon, reçete, ödeme ve kayıt işlemlerini tutan kişidir. Doktorun evrak kaydı ve hasta öyküsü gibi işlemlerini yaparak, iş hafifletici ve düzenleyici bir mesleki unvandır.
Tıbbi Sekreterin Görevleri Nelerdir?
Sağlık sektöründe geniş bir göreve sahip olan tıbbi sekreterlik, sertifika ve kurslar aracılığıyla eğitim verilerek görevlerini ve görev tanımlarını yerine getirecek personeller yetiştiren İstanbul Boğaziçi Enstitüsü kurumu tıbbi sekreterlik görevlerini şu şekilde sıralıyor.
- Hastalarının doldurması gereken form ve evrakları hastalara iletme.
- Hasta telefonlarına cevap verme ve mesajları doktora iletmek.
- Hastaların muayene tarihlerini ve saatlerini ayarlamak
- Hastalarını muayeneye kabul etmek ve kayıtlarını düzenlemek
- Doktorun evrak ve takvim düzenlemesini sağlamak
- Hasta öyküsü, ameliyat notlarını düzenlemek ve bilgisayar ortamına geçirmek
- Ofis ekipmanları ve hastanede oluşabilecek arızaların onarımının sağlanmasına aracı olmak.
- Faturaları ve finansal kayıtları tutmak
- Laboratuvar sonuçlarını ilgili alanlara iletmek ve sonuçları doktora iletmek.
Tıbbi Sekreterlik ve diğer tüm eğitimler hakkında daha detaylı bilgi için İstanbul Boğaziçi Enstitüsü kurumunun internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Tıbbi Sekreter Çalışma Saatleri
Kadrolu ve kadrosuz çalışan tıbbi sekreter personellerinin, çalışma saatleri değişiklik göstermektedir. Genellikle hafta içi 8 ile 17:30 arası çalışan tıbbi sekreter, özel hastane ve polikliniklerde doktorun ve hastanenin çalışma saatlerine göre çalışmaktadır. Hafta sonları nöbetçi kalma ve fazla mesai gibi durumları da olan tıbbi sekreterler kamu ve diğer alanlarda kolaylıkla iş bulabilmektedir.
Tıbbi Sekreter Çalışma Alanları Nelerdir?
Önemli bir meslek olan tıbbi sekreterlik alanı, çalışma alanları ve mesleki ilerleme standartları açısından da oldukça geniştir. İş bulma olanakları yüksek olan tıbbi sekreterler, son dönemde hastane ve özel kuruluşların artmasıyla daha da ihtiyaç duyulan personeller olmaya başlamıştır. Kamu ve özel hastane, tıbbi laboratuvar ve polikliniklerde çalışma olanakları vardır.
Tıbbi Sekreter Sertifikası Nasıl Alınır?
Eğitime kazandırılmış önemli mesleklerden biri olan tıbbi sekreterlik programı kurslar ve sertifika eğitimleri aracılığıyla kolay bir şekilde edinilen meslekler arasında yer almaktadır. Çağımızın önemli mesleklerinden biri olan tıbbi sekreter sertifikası, teknolojinin de sunduğu imkanlarla İstanbul Boğaziçi enstitüsü kurumlarının eğitim programında ve uzaktan eğitim programlarında da yer almaktadır. Nitelikli bir eğitim programı olan tıbbi sekreterlik programı, tıp sekreterliği alanında çalışmak isteyenler için kısa ve faydalı bir program olarak hazırlanmıştır. Kurs ve uzaktan eğitim imkanlarıyla alabileceğiniz tıbbi sekreterlik sertifikası programına aşağıda bulunan linki tıklayarak başvurabilirsiniz.
Tıbbi Sekreterlik Sertifikası Ne İşe Yarar?
Meslek kazandırma programlarından biri olan tıbbi sekreterlik sertifikası, eğitime başlayanların sertifikayı edindikten sonra iş bulma olanaklarını artırmaktadır. Tıbbi sekreterlik alanında uzmanlaşmak ve bu alanda kariyer edinmek isteyenler için ayrıcalıklı bir program olan tıbbi sekreterlik sertifikası özel ve kamu hastanelerinde, muayene ve polikliniklerde çalışma fırsatı kazandıracak bir programdır. Üniversiteye bağlı hazırlanan sertifika programı, üniversite diplomasıyla aynı nitelikleri taşımaktadır.