Kredi Notu Nasıl Arttırılır?
Kredi Notu Nasıl Arttırılır? Pek çok insan hayalindeki arabayı, evi ya da istediği başka bir şeyi almak ister. Fakat çoğu zaman maddi durumlarımız buna müsaade etmez. Hep bir miktar para eksik kalır. Tam parayı biriktirirsiniz bu sefer alacağınız şey zamlanmıştır. İşte tam burada herkesin çıkış kapısı olan bankalar karşımıza çıkıyor.
Kredi çekmek ya da taksitli alışveriş yapabilmek için kredi kartı almak isteyen insanlar hemen en yakın bir bankaya gitmektedir. Fakat müşteri temsilcisi ile aynı masaya oturduklarında karşılarına bazı sorunlar çıkmaktadır. Sanki “Kredi Notu” dediğiniz duyar gibiyim. Eğer böyle düşündüyseniz, doğru düşünüyorsunuz. Kredi çekmeye ya da bir kredi kartına sahip olmayı engel olan en büyük faktör kredi notlarıdır.
Tam burada pek çok insanını aklına kredi puanını yükseltmek mümkün mü? Kredi notu nasıl yükseltilir? gibi sorular geliyor. İşte tüm bu aklınıza takılan soruların cevapları…
Herhangi bir bankadan kredi çekebilmek ya da kredi kartı alabilmek için belli bir puana ihtiyacınız vardır. 0 ila 1900 arasında bir skalaya sahip olan kredi notu, ne kadar yüksekse sizin o kadar iyi bir müşteri olduğunuzu ifade etmektedir.
Findeks kredi notu, finansal sektörde yapacağınız tüm işlemleri etkilemektedir. Kredi notunu arttırmak için tüm ödemelerinizi düzenli olarak gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Kredi, kredi kartı ya da kredili mevduat hesabı gibi hizmetleri bankaya geri ödemelerinde herhangi bir gecikme ya da sıkıntı yaratmanız halinde kredi notunuzda düşüş gerçekleşir. Tam tersi olarak ise gününde öderseniz ve ödemelerinizi aksatmazsanız da kredi notunuz yükselir.
En önemlisi ise düzenli ödeme yapmaktır. Zamanında, gecikmeye uğramadan düzenli ödeme yapmak, puanınızı arttıran ana maddedir aslında.
Kredi Notu Nasıl Arttırılır?
Kredi notunun yükselmesinde ya da düşmesinde bazı faktörler göz önüne alınmaktadır. Bu faktörler şunlardır;
- Kredili Ürün Ödeme Düzeni: Toplam kredi notunuzun % 35‘ini oluşturmaktadır.
- Mevcut Hesap ve Borç Durumu: Toplam kredi notunuzun % 35‘ini oluşturmaktadır.
- Yeni Kredili Ürün Açılışları: Toplam kredi notunuzun % 11‘ini oluşturmaktadır.
- Kredi Kullanım Yoğunluğu: Toplam kredi notunuzun % 10‘unu oluşturmaktadır.
- Diğer Unsurlar: Toplam kredi notunuzun % 9‘unu oluşturmaktadır.
1- Kredili Ürün Ödeme Alışkanlıkları
Kredi kartı borcunuzu ya da kredi borcunuzu zamanında ödemeniz kredi notunuzu arttırmaktadır. Ödemelerinizi son ödeme tarihinden sonra yapmanız durumunda ise kredi notunuz düşmektedir. “Kredili Ürün Ödeme Alışkanlıkları” kredi notunun % 35‘ini oluşturduğu için kredi notunuzun hesaplanmasında büyük bir etkiye sahiptir.
2- Mevcut Hesap ve Borç Durumu
Kötü ya da iyi şekilde kapanmış kredi ödemelerinin teminatsız ya da teminatlı mevcut borçlar ve limitleri göz önüne alınmaktadır. “Mevcut Hesap ve Borç Durumu” kredi notunun % 35‘ini oluşturduğu için kredi notunuzun hesaplanmasında büyük bir etkiye sahiptir.
3- Yeni Kredili Ürün Açılışları
Yeni müşterilerin ya da daha önce hiç kredi işlemi gerçekleştirmemiş kişilerin baz alındığı bir faktördür. Bu sebepten dolayı yeni müşterilerin ödemelerini düzenli olarak gerçekleştirmesi çok önemlidir. Bu faktör kredi notunun % 11‘ini oluşturmaktadır.
4- Kredi Kullanım Yoğunluğu
Kredi kullanan ve düzenli ödeme gerçekleştiren kişilerin kredi notları, hiç kredi kullanmamış ya da çok az kullanmış kişilerin kredi notlarından daha fazla olur. Bu faktör kredi notunun % 10‘unu oluşturmaktadır.
5- Diğer Unsurlar
Diğer unsurlar kredi notu hesaplanmasının % 9‘unun oluşturmaktadır.
Kredi Notu Nasıl Arttırılır? ile ilgili videolar
https://www.youtube.com/watch?v=Lg0G4O88uPo