Zeolit Taşı Özellikleri ve Faydaları!
Zeolit taşı özellikleri ve faydaları! Evet şifalı taşlar üzerine; daha önce sizleri akik taşı ve ay taşı ile ilgili bilgilendirmeye çalışmıştık. Enerjisine, duygusuna ve şifasına inanılan doğal taşların her biri, ayrı özellik ve yapı unsuru barındırıyor. Kimi zaman evimizde, kimi zaman iş yerimizde, kimi zaman ise üzerimizde taşıyarak içsel süreçlerimizi dengelemeye çalışıyoruz.
Zeloit de bunlardan biri ve pek çok faydası bulunuyor diyebiliriz. En önemli farkı da kristaller grubuna dahil olmaması ve yumuşak minerallerden meydana gelmesidir. Volkanik küller ile tuzlu suların kimyasal tepkimeye girmeleri sonucunda, kaya boşluklarında oluşan bir türdür.
İşte biz de bu yazımızda sizlere zeolitin özelliklerinden ve faydalarından söz ediyor olacağız. Konuya ilişkin videolara ise yazımızın son bölümünde ulaşabilirsiniz.
Zeolit Taşı Özellikleri Nelerdir?
- Diğer doğal taşlardan farklı olarak, estetik görünümünü kaybetme riski yüksek olduğundan dolayı tamburlama ve kesme işlemleri yapılamaz.
- Renk çeşitliliği fazladır. Saydam veya yarı saydam haldeki kristalleri, hafif yoğunlukta olup çoğu zaman orta sertliğe sahiptir.
- Pektolit, stilbit ve prehnite taşları ile birlikte bulunmakta olup, zeolit aslında bu üç adet taşa verilen genel bir addır.
- Çevresel alanlarda kullanılmasının yanı sıra teknolojik platformlarda da kendisine yer edinen bu taş, şifalı ve arındırıcı özellikleri sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.
- Adı yunancadan gelmektedir ve zeo ile lithos kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Kaynamak ve taş anlamlarını taşımakta olup, doğal yollarla bulunabileceği gibi, insan eliyle de üretilebilmektedir.
Zeolit Taşının Faydaları Nelerdir?
Reiki yöntemini (enerjisel ısı) kullanan kimseler bu taştan çokça faydalanmaktadır. Enerjiyi dengelemeye, dönüştürmeye ve aurayı mevcut haliyle korumaya yarar.
Hem suyu hem de ateşi sembolize eden bir taştır. Bu da demek oluyor ki; hem dişil hem de eril enerjiyi barındırarak muazzam bir denge unsuru oluşturur. Kendini sorgulayan, özünü anlamlandırmaya çalışan ve ruh halinin düşüşe geçtiğini hisseden kimseler zeolit taşından faydalanmalıdır.
İlginizi çekebilir: Serpantin Taşı Özellikleri ve Faydaları!
Yaratıcılık, üretkenlik, odaklanma, yeni bilgileri depolama ve zihinsel netlik için gerekli bir şifalı taştır. Aynı zamanda tüm bunlar için lazım olan motivasyonu sağlamaktadır.
Arındırıcı taşlardan biridir. Kişilerdeki veya bulunduğu ortamlardaki miadını tamamlayan enerjileri yeniler. Bireyin üzerindeki birikmiş olumsuz enerjiyi temizler. Alana ferahlık ve tazelenme kaynağı sağlar.
Vücudu toksinlerden (zararlı madde birikiminden) arındırarak adeta doğal bir detoks özelliği gösterir.
Fiziksel ve mental anlamda, yenilenmeyi simgeler. Temizlik malzemelerinde de kullanılarak eşyaların üzerindeki negatif elektriği değiştirebilir.
Bağımlılıklara karşı eski zamanlardan beri kullanılan ve iyi geldiğine inanılan bir taştır. Sigara, alkol ve diğer zararlı alışkanlıklardan kurtulmak amacıyla tercih sebebi olabilir.
Zeolit taşının içeriğinde yer alan kristalin guatr tedavisinde etkili olduğu düşünülmektedir. Öte yandan vücuttaki gerginliğe, ödeme ve şişkinliğe karşı da aktif bir biçimde mücadele ettiği söylenmektedir.
Çakra açma ve meditasyon gibi işlemlerde sıkça kullanılabilen bir taştır. Sakinleştirici, dinginleştirici ve sağlıklı düşünmeyi kolaylaştırıcı etkileri mevcuttur.
Zeolit Taşı Nasıl Temizlenir?
Negatif enerjinin taş üzerinden arındırılması, taşın yenilenmesi ve fonksiyonelliğini sürdürebilmesi önemlidir. Sağlıklı bir enerji üzerinden çalışmaya devam edebilmesi adına, taşın belirli aralıklarla temizlenmesi gerekmektedir. Bunun için uygulanabilecek metotlar ise şu şekilde sıralanabilir;
Çoğu zaman ada çayı ile yakılan bir tütsü ve o tütsünün dumanında taşı bir süre gezdirmeniz yeterli olabilir. Böylece taş üzerinde yüklenmiş olumsuz enerjiler arınacaktır.
Yeni ay ve dolunay enerjilerinin spritüel temizlik için ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Her birinin farklı bir yetkinliği ve etkisi bulunmaktadır. İşte bu ay fazlarında, zeolit taşını niyetinize uygun biçimde arındırabilirsiniz.
Toprak ile temasın temizlenme ve arınma işlemlerindeki rolü yadsınamaz. Zeolit taşını birkaç saatliğine ya da bir gece boyunca toprağa gömüp beklettiğinizde, müthiş bir arındırma uygulaması yapmış olacaksınız. Böylelikle, kristalde birikmiş olan tüm fazlalıklar, negatif elektrikler ve yorucu akımlar temizlenecektir.
Tüm burçlarla ve insan yapılarıyla uyumluluk gösteren bu şifa deposu taş ile ilgili en çok sorulan ve merak edilen sorulardan bir tanesi de, temizlik amacıyla yıkanıp yıkanamayacağıdır. Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi zeolitin sertlik oranı düşüktür. Dolayısıyla, narin ve kırılgan bir yapıya sahiptir. O nedenle de yıkanması uygun değildir. Aksi takdirde yüzeyinde yer alan gözenekler zarar görebilir.