Kişisel Bakım

Hangi Cilde Hangi Yüz Maskesi Uygulanır?

instagram takipçi hilesi

Yüz maskesi, cildi besleme ve canlandırma etkisini hemen göstermesiyle son dönemlerin favori cilt bakım ürünüdür. Elbette farklı cilt tiplerinin sorunları farklılık gösterir. Yanlış maske seçimi faydalı olmayıp cilde zarar verebilir. Peki, hangi cilde hangi yüz maskesi uygulanır?

Hangi Cilde Hangi Yüz Maskesi Uygulanır?

Kil maskeler

kil maskesi öne çıkan

Kil yüzyıllardır güzellik ürünü olarak kullanılır. İçerdiği mineraller sayesinde cildi sıkılaştırıcı etki gösteren kil tek başına veya doğru malzemelerle kullanıldığında ölü deriyi temizler. Kil maskeleri ciltteki fazla yağı yok etme özelliği olduğu için yağlı ve akne problemli ciltler için uygundur. Akneye meyilli yağlı bir cilt tipine sahipseniz kil maskelerini cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Krem maskeler

krem maske

Krem maskeler cildi nemlendirip yumuşatır. Bu nedenle normal ve kuru ciltler için uygundur. Bu türdeki maskeler anti-aging özelliği sayesinde cildin ışıltılı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olur. Normal veya kuru cilde sahipseniz krem maskeleri cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Jel maskeler

Jel maskeler, aloe vera gibi bitkilerle üretilir. Bu maskeler cildi gerginleştirip sıkılaştırırken nem de kazandırır. Dolayısıyla hassas veya kuru ciltler için önerilir. Cildiniz kuru ve hassassa jel maskeleri cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Çamur maskeleri

Çamur maskeleri cildin doğal yağ dengesini koruyucu etki gösterir. Aşırı yağlanma sorunu olmayıp dönem dönem sivilce sorunu yaşıyorsanız çamur maskelerini cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz.

Kağıt maskeler

kozmetik dünyasının favorisi kağıt maskeler birbirinden farklı içerikleriyle akne kontrolü, nemlendirme, gözenek sıkılaştırma, kırışıklık azaltma veya mat görünümü giderme işlevi için kullanılır. Arındırıcı kağıt maskelerden sıkılaştırıcı olanlara kadar birçok cilt tipine uygun kağıt maske çeşidi bulunur.

Soyulan maskeler

Peel-off maske olarak da bilinen soyulan maskeler, bekleme süresinin ardından ciltten soyulurken kiri ve ölü hücreleri söküp atarak taze ve ferah his verir. Bu türdeki maskeler tüm cilt türleri için uygundur.

Yüz maskesi, cildi besleme ve canlandırma etkisini hemen göstermesiyle son dönemlerin favori cilt bakım ürünüdür. Elbette farklı cilt tiplerinin sorunları farklılık gösterir. Yanlış maske seçimi faydalı olmayıp cilde zarar verebilir. Peki, hangi cilde hangi yüz maskesi uygulanır? Kil maskeler Kil yüzyıllardır güzellik ürünü olarak kullanılır. İçerdiği mineraller sayesinde cildi sıkılaştırıcı etki gösteren kil tek başına veya doğru malzemelerle kullanıldığında ölü deriyi temizler. Kil maskeleri ciltteki fazla yağı yok etme özelliği olduğu için yağlı ve akne problemli ciltler için uygundur. Akneye meyilli yağlı bir cilt tipine sahipseniz kil maskelerini cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Krem maskeler Krem maskeler cildi nemlendirip yumuşatır. Bu nedenle normal ve kuru ciltler için uygundur. Bu türdeki maskeler anti-aging özelliği sayesinde cildin ışıltılı bir görünüm kazanmasına da yardımcı olur. Normal veya kuru cilde sahipseniz krem maskeleri cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Jel maskeler Jel maskeler, aloe vera gibi bitkilerle üretilir. Bu maskeler cildi gerginleştirip sıkılaştırırken nem de kazandırır. Dolayısıyla hassas veya kuru ciltler için önerilir. Cildiniz kuru ve hassassa jel maskeleri cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Çamur maskeleri çamur maskeleri cildin doğal yağ dengesini koruyucu etki gösterir. Aşırı yağlanma sorunu olmayıp dönem dönem sivilce sorunu yaşıyorsanız çamur maskelerini cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Kağıt maskeler kozmetik dünyasının favorisi kağıt maskeler birbirinden farklı içerikleriyle akne kontrolü, nemlendirme, gözenek sıkılaştırma, kırışıklık azaltma veya mat görünümü giderme işlevi için kullanılır. Arındırıcı kağıt maskelerden sıkılaştırıcı olanlara kadar birçok cilt tipine uygun kağıt maske çeşidi bulunur. Soyulan maskeler Peel-off maske olarak da bilinen soyulan maskeler, bekleme süresinin ardından ciltten soyulurken kiri ve ölü hücreleri söküp atarak taze ve ferah his verir. Bu türdeki maskeler tüm cilt türleri için uygundur. Evde Yüz Maskesi Nasıl Yapılır? Cilt bakım rutininizi daha az maliyetli ve güvenli hale getirmek için evde kendi maskenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bal, salatalık, papatya, ıhlamur, gül, avakado gibi besinleri veya bu besinlerden elde edilen soğuk sıkım yağları kullanarak cilt maskesi yapabilirsiniz. Yüz maskeleri sayesinde cildinizi kurutmadan detoks etkisini hissedebilirsiniz. Peeling etkisi için bal, badem ve yulaf kullanabilir; nemlendirici etki için aloe vera, salatalık, muz kullanabilir; sivilce ve lekeler için limon, domates kullanabilirsiniz. Cildinizin sağlıklı olması için dengeli beslenmeli, günde 2 litre su içmeli ve sigara alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmalısınız.

Evde Yüz Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt bakım rutininizi daha az maliyetli ve güvenli hale getirmek için evde kendi maskenizi kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bal, salatalık, papatya, ıhlamur, gül, avakado gibi besinleri veya bu besinlerden elde edilen soğuk sıkım yağları kullanarak cilt maskesi yapabilirsiniz.

Yüz maskeleri sayesinde cildinizi kurutmadan detoks etkisini hissedebilirsiniz. Peeling etkisi için bal, badem ve yulaf kullanabilir; nemlendirici etki için aloe vera, salatalık, muz kullanabilir; sivilce ve lekeler için limon, domates kullanabilirsiniz.  Cildinizin sağlıklı olması için dengeli beslenmeli, günde 2 litre su içmeli ve sigara alkol gibi zararlı maddelerden uzak durmalısınız.

Hangi cilde hangi maske ile ilgili videolar

https://youtu.be/rETmFW-MTfY

https://youtu.be/-HssO6eM6SI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi

Başa dön tuşu