İlişkilerde Tolere Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir?
İlişkilerde bazı davranışların dönüşü yoktur. Kadın ya da erkek fark etmeksizin aşılmaması gereken bir perde bulunmalıdır. Bu perde, çiftlerin ilişkisinin dayanıklı yapıda devam etmesine yardımcı olur. Bu yazımızda ilişkilerde tolere edilmemesi gereken davranışlar hakkında bilgi vereceğiz.
1. İlişkilerde Tolere Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir? Küçümsenmek
Karşı tarafın sizi asla küçümsemesine izin vermeyin. Sizin hayalleriniz, beklentileriniz ve hedefleriniz saçma da olsa, karşı taraf sizi küçümsememelidir. Ayrıca sizin kişiliğiniz ile ilgili önemli noktalarında küçümsenmemesi gerekir.
2. Fiziksel Şiddet
Fiziksel şiddet aslında bir ilişkinin bittiğini gösteren en kötü davranış biçimdir. Bir erkek fiziksel şiddet uygulayarak hem kendine hem de partnerine saygısı olmadığını ortaya koyar. Saygısı olmayan bir kişinin diğer davranışlarından hiçbirinin önemi yoktur.
3. İlişkilerde Tolere Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir? Duygusal Şiddet
Şiddetin bir başka türlüsü de duygusal olarak yapılandır. Duygusal şiddet en az fiziksel şiddet kadar insana yara verir. Duygusal şiddet sözlerinden bazıları:
- Sen çok alıngansın.
- Çocuk gibisin.
- Bıktım senden.
- İnsanı gerçekten çok fazla yoruyorsun.
- Sen sevilecek bir insan değilsin.
- Seni sevdiğim için pişmanım.
4. Tehdit
Asla tolere edilmemesi gereken davranışlardan bir tanesi de tehdittir. Genellikle erkekler, kadınları tehdit ederek bir şeyleri yaptırmaya çalışır. Özellikle sevgililik döneminde tehdit durumuyla karşı karşıya kalınır. Ancak tehdide boyun eğilmemesi gerekir. Tek seferlik bir kabulleniş, ilerde çok ciddi yaptırımları beraberinde getirir.
5. İlişkilerde Tolere Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir? Dalga Geçilmek
Küçümsenme durumu ilişkiyi olumsuz yönde etkiler. Bazen insan, duygusal olarak bir çöküş yaşar. İşleri yolunda gitmez. Ancak bu durumlarda bile karşı tarafa küçümseme hakkı doğmaz. Kesinlikle sizi küçümseyen birine karşı tolerans göstermeyin.
İLGİLİ: İlişki Düşmanı Hastalık: Othello Sendromu Nedir?
6. Güvensizlik
Bazı insanlarda ciddi bir güvensizlik problemi vardır. Hiçbir nedeni olmasa dahi güvenmemeyi kendine huy edinmiştir. Güvensizlik problemi nedeniyle karşı tarafa hayatı dar eder. Size güvenmeyen bir insanın yorucu davranışlarını kabullenmek zorunda değilsiniz.
7.Fiziksel Temasa Zorlamak – Zorlanmak
Bir ilişki içinde olmanız karşı tarafın sizi zorlaması anlamına gelmez. Evlilik içindeyken bile fiziksel temasta bulunmak zorunda değilsiniz. Karşı tarafın sizi fiziksel temasa zorlaması oldukça rahatsız edici bir tutumdur. Bu durumu kabullenmeyin. Gerekirse tepkinizi ciddi bir şekilde ortaya koyun.
8. İlişkilerde Tolere Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir? Yalan Söylenmesi
Yalan, bir ilişkinin yerinden oynamasını sağlar. Ne siz yalan söyleyin, ne de karşı taraf size yalan söylesin. Dürüstlük oldukça önemli bir ilişki için. Bu tarz bir durumda uzaklaşmanız ve tolerans göstermemeniz gerekir. Güvensizlik üzerine bir ilişki asla inşa edilemez.
9. İlişkilerde Tolere Edilmemesi Gereken Davranışlar Nelerdir? Aldatılmak
İlişkide aldatma olduğu zaman hiçbir şey eskiye dönemez. Bu nedenle bir aldatma durumunu kesinlikle kabullenmeyin. Karşı taraf çok pişman da olsa, size yapılan bu yanlışa göz yummayın. Sadece ortada çocuklar varsa ve karşı tarafın aynı terbiyesizliği bir daha yapmayacağınıza eminseniz bir kez daha düşünebilirsiniz.
10. Saygısızlık
Size, değerlerinize, ailenize, işinize ve önem verdiğiniz diğer şeylere saygısızlık edilmesine izin vermeyin. Başlangıçta kibar bir dille uyarabilirsiniz. Ama karşı taraf hala aynı tutumu sergiliyorsa, ciddi adımlar atmanız gerekir.