Deprem

Türkiye bir deprem bölgesi. İlk önce bunu kabul etmek gerekiyor. Buna göre önlemler alınması gerekiyor. Bunca ölüm, hayatı mahvolmuş insanlar, hayvanlar ve yıkılan şehirler… Deprem ile ilgili bütün bilgiler bu kategorimizde yer alıyor.

  • fotograflarla 17 agustos depremi 12

    Fotoğraflarla 17 Ağustos Depremi

    Fotoğraflarla 17 Ağustos Depremi! Türkiye’yi derinden etkileyen, on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, yaralanmasına ve sakat kalmasına neden olan 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin üzerinden 25 yıl geçti. Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan ve yerel saatle 03:02’de meydana gelen bu…

  • ssgeos nedir 3

    SSGEOS Nedir?

    SSGEOS, son günlerde sık sık karşımıza çıkan bir terim haline geldi. Avusturyalı deprem uzmanı Frank Hoogerbeets’ın tutmayan deprem tahminlerini silmesi ve sadece tutan tahminlerini bırakması, insanlara kendisinin tüm depremleri önceden bildiği izlenimini vermeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. Şimdi, yeni bir “kahin”…

  • Tayvanda 74 ve 64 Buyuklugunde Pes Pese Deprem 1

    Tayvan’da 7,4 ve 6,4 Büyüklüğünde Peş Peşe Deprem!  Son 25 Yılın En Büyük Depremi…

    Tayvan’ın Hualien kentinde Çarşamba günü sabah saatlerinde 34,8 kilometre derinlikte 7,4’lük deprem meydana geldi. İlk depremden 20 dakika sonra  12,6 derinlikte 6,4’lük bir deprem daha oldu. Tayvan Haber Ajansı’nın son açıklamasına göre 9 ölü, 963 de yaralı var. İlginizi çekebilir: Tayvan…

  • 1 7 mart deprem haftasi 1

    1-7 Mart Deprem Haftası Nedir? Deprem Haftası Mesajları

    1-7 Mart Deprem Haftası, her yıl bu dönemde düzenlenen ve toplumları deprem konusunda bilinçlendirmeyi amaçlayan önemli bir etkinliktir. Bu hafta, depremlerin olası etkileri, önlemler ve toplumların depremle başa çıkma stratejileri konularında farkındalık yaratmayı hedefler. Türkiye gibi deprem riski yüksek olan…

  • verilerle 6 subat depremi 3

    Verilerle 6 Şubat Depremi ve Özellikleri

    Verilerle 6 Şubat Depremi ve Özellikleri! Ülkemiz, 6 Şubat günü tarihi bir felaket olarak nitelendirilen bir yıkımın gölgesinde uyandı. Sabahın erken saatlerinde, merkezi Gaziantep-Kahramanmaraş sınırında bulunan büyük çaplı 7.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Bu depremin etkisiyle, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay,…

  • 6 şubat depremi anma mesajları

    6 Şubat Depremi Anma Mesajları!

    6 Şubat Depremi, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ardışık depremlerin meydana gelmesiyle, 11 kenti yıkıcı bir şekilde vuran, asrın felaketi olarak tarihteki yerini almıştır. Resmi kayıtlara göre 50.783 kişinin yaşamını yitirdiği bu felaketin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Türkiye…

  • rüyada deprem olduğunu görmek

    Rüyada Deprem Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir?

    Rüyada deprem olduğunu görmek, özellikle ülkemizin 6 şubat 2023 tarihinde yaşadığı ve 11 ili etkileyen o büyük felaketin ardından sıkça arattırılıyor. Çünkü rüyalarımız; bazen haberci olabileceği gibi, çoğu zaman şuur altımızın simgesel boyuttaki yansımalarından oluşuyor. Ancak bizler bu rüyaların nasıl…

  • android deprem uyari sistemi 1

    Android Deprem Uyarı Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır?

    Google, dünya çapındaki depremleri algılayarak kullanıcılara ücretsiz bir uyarı sistemi sunan, altyapısı ve teknolojisiyle öne çıkan bir platform geliştirdi. Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem dalgalarının etkisinden korunmak amacıyla geliştirilen bir sistem olup, Google’ın bu alandaki çabaları son dönemlerde geniş bir…

  • 17 agustos depremi anma mesajlari 2

    17 Ağustos Depremi Anma Mesajları ve Sözleri

    17 Ağustos Depremi Anma Mesajları ve Sözleri! Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın batı kesiminde uzanan Türkiye’nin kuzey bölgelerini etkileyen Gölcük Depremi, 17 Ağustos 1999 Salı günü gece yarısı saat 03:01’de başladı ve 45 saniye boyunca devam etti. Depremin ana merkezi Kocaeli’nin…

  • en saglam insaat temeli hangileri depreme dayanir mi 1 768x1024 1

    En Sağlam İnşaat Temeli Hangileri? Depreme Dayanır Mı?

    Türkiye, deprem bölgesinde bulunan bir ülkedir. Ülkemizde 2023 yılının Şubat ayında meydana gelen deprem, insanları daha bilinçli olmaya yönlendirir. Birçok uzmanda “Deprem değil, binalar öldürür” inanışı hakimdir. Bu nedenle inşaatın temelden sağlam olarak atılması gerekir. Bu yazımızda en sağlam inşaat temeli olan…

  • Depremin Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

    Depremin Çocuklar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

    Depremin çocuklar üzerindeki etkileri denince, süre anlamında; kimi zaman kısa bir dönemden, kimi zaman ise geniş bir zaman diliminden söz etmek mümkündür.  Doğal afetler geçmişten günümüze dek süregelmiş, pek çok insanı can ve mal kayıplarıyla derinden etkilemiştir. Bu afetlerden biri olan…

  • Kolon Güçlendirme Nasıl Yapılır? Kolon Güçlendirme Fiyatları

    Kolon Güçlendirme Nasıl Yapılır? Kolon Güçlendirme Fiyatları

    Kolon güçlendirme, betonarme kolonların yük kapasitesini arttırmak ya da eskisine getirmek için yapılan bir uygulamadır. Bu uygulama, özellikle 90’lı yıllar ve öncesinde yapılmış binaların daha sağlam hale getirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Kolon güçlendirme, genellikle iki yöntemle gerçekleştirilir. Bunlar betonarme mantolama ve çelik…

  • yatay mimari nedir 2

    Yatay Mimari Nedir? Önemi ve Avantajları Nelerdir?

    Yatay Mimari Nedir? Önemi ve Avantajları Nelerdir? Yatay mimari, genellikle 2-3 katlı, müteahhittin tercihine göre ya da imar şartlarına göre oluşturulan bir yapıdır. Yüksek yapılardan farklı olarak genellikle villalardan oluşan, yere yakın bir yapısal formdur. Bu yapı biçimi nezih ve kaliteli…

  • Sivil Toplum Kuruluşları Nedir? Amaçları Nelerdir?

    Sivil Toplum Kuruluşları Nedir? Amaçları Nelerdir?

    Sivil Toplum Kuruluşları Nedir? : Ülkemizde 2020 yılı itibariyle dernekler, vakıflar ve sendikalarla birlikte toplam 184.361 sivil toplum kuruluşları (STK) bulunmaktadır. Sivil toplum kuruluşları, pek çok alanda faaliyet gösteren toplum yararına çalışan kuruluşlardır. Peki Sivil Toplum Kuruluşları Nedir? Amaçları Nelerdir? Sivil Toplum…

  • Obruk Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye’deki Obruklar Listesi!

    Obruk Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye’deki Obruklar Listesi!

    Obruk, yeraltında kireçtaşı gibi çözünür kayaçların oluşturduğu ve bu boşlukların çatılarının çöktüğü karstik bir yeryüzü şeklidir. Yeraltı suyu karbonik asit oluşturmak için karbondioksit ile birleşir. Zamanla, bu karbonik asit, kireçtaşı yoğun toprağı çözerek, zamanla üzerlerindeki toprağı çökerten yer altı boşluklarının oluşmasına…

  • Beton Sınıfları Nelerdir? Hangi Beton Nerede Kullanılır?

    Beton Sınıfları Nelerdir? Hangi Beton Nerede Kullanılır?

    Beton Sınıfları Nelerdir? Hangi Beton Nerede Kullanılır? Beton, inşaat sektöründe en çok kullanılan malzemedir. Yapıların temellerinden duvarlara, kaldırımlardan köprü ayaklarına kadar birçok farklı alanda kullanılır. Betonun farklı sınıfları ve özellikleri bulunmaktadır. İnşaatlarda kullanılan malzemelerin kaliteli olması gerekmektedir. Özellikle demir ve beton…

Başa dön tuşu