Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey
Televizyon, günlük hayatta cep telefonları ile birlikte en sık kullandığımız teknoloji aletler arasında yer almaktadır. Spor tutkunları, dizi severler günlerinin çok uzun bir zamanını televizyon başında geçiriyor. Elektronik bir cihaz almak bir elbise almak gibidir. Büyüklüğü, tasarımı ve evinize yakışıp yakışmadığı gibi özelliklere dikkat etmeniz gerekir.
Peki siz bir TV satın alırken dikkat etmeniz gerekenleri biliyor musunuz? Eğer bilmiyorsanız biz sizin için Televizyon Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey başlığı altında listeledi. İşte televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler...
Yeni Bir Televizyon Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler…
1. Ekran Boyutu
Tipik olarak, daha büyük ekranlar daha iyidir. ancak panelin mobilyalarınıza ve odanızın büyüklüğüne uyduğundan emin olun. İdeal olarak, Ultra HD‘den faydalanmak için 65 inç (165 cm) ekrandan yaklaşık 2,5 – 3 metre uzakta oturmak gerekmektedir.
2. Kontrast
Birçok LCD / LED modeli, bölge karartmalı tam dizi arka ışıklara sahiptir. Bunlar OLED ekranın dışındaki en iyi kontrastı sunar. OLED, süper derin siyah seviyeleri ile plazmanın gerçek halefidir. Ancak LCD daha parlak HDR vurguları sunar.
Bazı paneller 1000 nit üstü olabilir. Bölge karartma olmadan dinamik aralık daha az olacaktır. VIZIO, tüm bölge karartma modelleri ile mevcut fiyat / performans kralıdır. Seçici videophiles modeller için, hiçbir şey bir OLED‘i geçemez.
3. Renk Doğruluğu
Çoğu TV’nin görüntü modu doğru olduğundan büyük bir üreticiden satın alırsanız muhtemelen profesyonel bir kalibrasyona ihtiyacınız olmaz. Sinema veya VIZIO’nun kalibre edilmiş karanlık ve Işık ön ayarları adı verilen modları arayın. Ayarlamalar yapmak isterseniz, seçtiğiniz ekranın renk sıcaklığı, gama ve renk gamı için kontrolleri yapıldığından emin olun.
4. Akış Arayüzü
Günümüzde birçok TV akıllı ekran olarak pazarlanmaktadır. Bu, Netflix ve Amazon gibi yerleşik akış seçeneklerine sahip oldukları anlamına gelir. Çoğu durumda, evinizin Wi-Fi ağına bağlanabilir ve binlerce kaynaktan gelen içeriğin keyfini çıkarabilirsiniz. Bazıları HDR’li Ultra HD‘de bile olsa, sıkıştırma seviyeleri Ultra HD Blu-ray’den çok daha yüksektir. Kullanıcı arayüzleri büyük farklılıklar gösterir. Bu yüzden satın almadan önce bunları bir mağazada deneyin.
5. Ses
Ses çubuğu ya da hoparlörlü bir alıcı gibi ayrı bir ses sistemi kullanmayı planlıyorsanız, bu bölüm önemli değildir. Ancak TV‘nin yerleşik hoparlörlerini kullanmak istiyorsanız, deneyim muhtemelen çok zor olacaktır. Sony, ekranı dönüştürücü olarak kullanan OLED modelleriyle iyi bir iş çıkardı. En azından bir ses çubuğu kadar bütçe harcayarak iyi bir ses kalitesine sahip olabilirsiniz. Bir subwoofer, hatta küçük olanları bile, basları gerçekten artırabilir ve daha sinematik bir deneyim sunabilir.