Sonuca Dayalı Eğitim ile Eğitim Kalitesini ve Öğrenci Başarısını Geliştirmenin 15 Yolu
Yüksek öğretimde eğitim kalitesini artırmak ne anlama geliyor? Ekonomik büyüme ve küreselleşme ile birlikte, yüksek öğretimin kalitesini nasıl artıracağınıza dair tartışmalar var. Eğitim programları, öğrenci başarısını iyileştirmeye odaklanır. Tartışmaya kariyere odaklanın, eğitim kalitesini yükseltin, mesleki gelişime önem verin.
İyi ve kaliteli bir eğitim çıktılarla yapılmaktadır. Sonuç, öğrenmenin doruk noktası olduğudur. Akademik programın tamamlanmasından sonra ortaya çıkar. Üç ana şeyin (bilgi, yetkinlikle birlikte, yönelimlerle birleştirilen) görülebilir ve gözlemlenebilir bir gösterimi olan öğrenmenin bir sonucudur. Yüksek öğretimde kaliteyi belirleyen bu üç faktördür.
Sonuca dayalı eğitimi kullanarak kaliteli eğitimi geliştirmek için 15 önlem;
- Misyon, Vizyon ve Hedefler
- Programın Eğitim Amaçları
- Mezun Nitelikleri
- Öğrenci öğrenme çıktıları
- Program çıktıları
- Ders çıktıları
- Ders Planı, Birim ve Ders Planı Çıktıları
- Öğretme teknikleri
- Ölçme ve Değerlendirme Araçları
- Özelleştirilebilir Rubrikler ve Markalama Şemaları
- Sürekli Kalite İyileştirme
- Sonuca Dayalı Eğitim ve Akreditasyon
- Öğrenci Başarısı
- Yapıcı uyum
- Otomatik zihin haritalama ile sonuçların sunumu
Eğitim Nasıl Geliştirilebilir?
Geleneksel eğitim sistemleri, öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri sağlamaz ve performans beklentilerini karşılamaz. Sonuca dayalı eğitim, eğitimi kişiselleştirilmiş öğrenmeye dönüştürür ve eğitim kurumlarının öğrencilerin öğrenme tercihlerine göre uyarlanmış öğretim modelleri tasarlamalarını sağlar.
Kaliteli eğitim, sonuca dayalı eğitim ile birlikte gelir. Sonuca dayalı eğitim, eğitimi kişiselleştirilmiş öğrenmeye dönüştürür ve eğitim kurumlarının öğrencilerin öğrenme tercihlerine göre uyarlanmış öğretim modelleri tasarlamalarını sağlar. Sonuca dayalı eğitim, tüm dünyada şaşırtıcı oranlarla büyüyor. Her kurum mezun olduktan sonra profesyonel bir kariyere devam etmek için yetkin öğrencileri geliştirmek için benzersiz bir sonuca dayalı eğitim çerçevesine sahiptir.
Sıklıkla, bu bilgi yüksek öğretim kurumlarında etkin bir şekilde ele alınmaz ve kullanılmaz. Belgelere, elektronik tablolara, modellere, insanların zihinlerine dağılmış ve evraklara gömülmüştür. Müfredat süreçlerinin birbirine bağlanması, eğitim kurumlarında daha iyi öğrenme sonuçları oluşturmak için işlenebilecek, etkinleştirilebilecek, paylaşılabilecek ve yeniden kullanılabilecek yüksek öğrenim yazılımı zihin haritaları olarak daha kolay yakalanabilirse? Eğitim kalitesini arttırmanın daha iyi yolları varsa ne olur?
Sonuca dayalı öğrenme, öğretme ve değerlendirmeleri desteklemek için yazılım araçlarını uygulamaya koyma hamlesi birçok yönden fayda sağlayacaktır. Öğrenme çıktılarını iyileştirecek ve sürekli kalite geliştirme süreçlerini hızlandıracak.
1. Misyon, Vizyon ve Hedefler
Sonuca dayalı eğitim yazılımının temel özelliği, kaliteli eğitimi iyileştirmek için modellenmiştir. Bu nedenle, sonuca dayalı eğitim, kurumun belirlediği misyon, vizyon ve değerlerin program eğitim hedefleri ile eşlenmesini hazırlar.
2. Programın Eğitim Amaçları
Öğrenci başarısı açısından, Program Eğitim Amaçları daha uzun bir süre için değerlendirilir. Mezunların kariyerlerinde mezun olduktan 4-5 yıl sonra başarabilecekleri şeyler. Program Eğitimsel Hedeflere ulaşma, çevrimiçi bir anket anketi kullanarak paydaş girdilerine dayanmaktadır. Bu, mezunların tüm Program Eğitim Hedefleri’ndeki başarılarından büyük ölçüde memnun olduklarını ortaya çıkaracaktır.
3. Lisansüstü Nitelikleri
Lisansüstü nitelikler genellikle kilit beceriler, genel özellikler, aktarılabilir, kullanılabilirlik ve / veya yumuşak beceriler olarak bilinir. Müfredat yönetimi yazılımı lisansüstü öznitelikleri müfredat tasarımı ile eşlemenizi sağlar. Bu da istenen öğrenme çıktılarını gerçek zamanlı olarak elde etmektir.
4. Öğrenci Öğrenme Çıktıları
Öğrenme sonucu, öğrencinin bir öğrenme deneyimi sonucunda yapabilecekleridir. İdeal mezunlarının vizyonlarına, misyonlarına, kurumsal hedeflerine veya sonuçlarına göre özelliklerini tanımlar. Bunları özel program çıktıları için temel olarak kullanmak. Üç geniş öğrenme çıktısı türü, disiplin bilgi ve becerileri, genel beceriler ve tutum ve değerlerdir.
5. Program Çıktıları
Program çıktıları, tüm öğrenicilerin göstermesi beklenen yeterlilik kümeleridir (ilgili bilgi, beceri ve tutumlar). Bu istenen sonuçlar, belirli derslerde beklenen öğrenme çıktılarıyla eşleştirilir. İstenilen kursa ve öğrenme çıktılarına ölçme ve değerlendirme araçlarıyla ulaşılır.
6. Ders Çıktıları
Kurs çıktıları, tüm öğrencilerin bir kursun sonunda göstermesi beklenen bilgi, değer ve becerileri ifade eder. Öğrenme çıktıları, ders çıktıları ve program çıktıları ile eşleştirilir.
7. Müfredat, Birim ve Ders Planı Çıktıları
Ders çıktıları ders çıktılarına yol açar. Her öğretim aktivitesinin öğrenme çıktıları ile ilişkilendirmek için bir müfredat, ünite ve ders planı oluşturun. Bu, öğrencinin öğrenmesinde tutarlılık ve uyum sağlar.
8. Öğretim Yöntemleri
Pedagojik öğrenmenin, video konferanslar, podcast’ler ve slayt sunumları yoluyla teknolojiye dayalı performans gösterimi, öğrencilerin öğrenme deneyimini geliştirir ve geliştirir. Teknoloji destekli öğretim yöntemleri ve değerlendirmeleri, eğitim kurumlarının hedeflenen sonuçlarla doğru ve kusursuz bir şekilde eşleşmelerini sağlayacaktır. Bu, öğrencilerin ve fakültelerin görünür ve net bir hedefe ulaşmak için ortaklar olarak birlikte çalışmalarını sağlar.
9. Ölçme ve Değerlendirme Araçları
Sonuca dayalı eğitimin uygulanması, öğretim üyelerinin kalitesini ve yönünü de değiştirir. Öğretimin temel görevi öğrenme yeterliliklerini geliştirmektir. Programın Eğitim Amaçları’nın elde edilmesine yönelik anket formuyla çevrimiçi testler, ödevler, kısa sınavlar ve yapbozlar ve derslerin / fakültenin değerlendirilmesi önem arz etmektedir.
10. Özelleştirilebilir Rubrikler ve Markalama Şemaları
Yazma, sözlü iletişim, eleştirel düşünme veya bilgi okuryazarlığının değerlendirilmesi genellikle değerlendirme listeleri gerektirir. Otomatik değerlendirme listeleri, değerlendiricilerin değerlendirmeyi daha şeffaf, kolay, tutarlı ve objektif hale getirmelerine yardımcı olan standart puanlama kılavuzlarıdır. Öğrenci çalışmalarının kalitesini bile tutarlı bir şekilde belirlerler.
11. Sürekli Kalite İyileştirme
Yüksek öğretimde kalite Sürekli Kalite İyileştirmesi ile birlikte gelir. Çevrimiçi değerlendirme ve değerlendirme süreci, fakülte ve yöneticilere kritik bilgi sağlar. Ayrıca program tasarımının, sunumunun ve hedeflerinin etkinliği hakkında gerçek zamanlı raporlar verirler. Dijital geribildirime dayalı Sürekli Kalite Geliştirme araçları, kurs / fakülte değerlendirmeleri yoluyla kolayca hareket eder. Kurumun eğitim kalitesini arttırmasını sağlayacak ve süreç her yıl devam edecektir.
12. Sonuca Dayalı Eğitim ve Akreditasyon
Okullardaki eğitim kalitesinin artırılmasının bir başka yolu da, yüksek öğrenimin akreditasyona alınmasıdır. Akreditasyon Yönetim Sistemi, yükseköğretim kurumlarının sonuçların başarısını kolayca ölçmelerini sağlayan otomatik araçlar sunmaktadır. Aynı zamanda bir kurumun buna göre yüksek öğrenimin kalitesini iyileştirmesine olanak tanır.
13. Öğrenci Başarısı
Geleneksel sonuca dayalı eğitimden teknoloji temelli, öğrenci merkezli sonuç odaklı sonuca dayalı eğitime paradigma kayması var. Bu, teknolojinin öğrencilerin kurumdan ayrılmadan önce öğrenme ve performans yeteneklerini geliştirmesinin temel amacı olarak yansıtılmaktadır. Öğrencilerin öğrenme çıktılarını en üst düzeye çıkarmak ve en üst düzeye çıkarmak için kolejleri, üniversiteleri ve yüksek öğretim kurumlarını yapılandırmak, sonuca dayalı eğitim ilkelerinin anahtarıdır.
14. Yapıcı Uyum
Yapıcı uyum veya öğrenme çıktılarını çoklu müfredat öğelerine bağlama, çıktı temelli eğitime özgüdür. Becerileri, yetkinlikleri, Program Eğitim Amaçlarını, Program çıktılarını ve Ders çıktılarını, öğretim yöntemlerini ve öğrenme çıktılarını değerlendirerek eşleme, daha iyi bir öğrenci başarısı ve eğitim kalitesini arttırır.
15. Sonuçların Otomatik Zihin Haritalaması ile Sunulması
Zihin haritaları, karmaşık düşünceleri ve ilişkileri tetiklemek ve temsil etmek, kişinin düşünmesine, yazmasına ve karar vermesine yardımcı olmak için kullanılabilir. Öğrenciler zihin haritalama ile doğrusal olmayan bir taslak şekli kazanırlar. Otomatik oluşturulan zihin haritalarının gücü, müfredat öğelerinin anında ve kolayca düzenleme, sınıflandırma ve gruplanma şeklini temsil eder.