Kişisel Bakım

Mezoterapi Nedir?

instagram takipçi hilesi

Mezoterapi nedir, kozmetolojide kullanılan, doğal maddelerden oluşan bir karışımın iğneler yoluyla enjekte edilmesini içeren bir işlemdir Bu maddeler tedavi sırasında birleştirilir ve vitaminler, mineraller, bitki özleri, ayçiçek yağı ve kahve çekirdeklerini içerebilir.

mezoterapi nedir

Karışım mezoderme (cilt ve kas arasında uzanan bir doku tabakası) enjekte edilir. Karışım genellikle yüz, boyun ve kalça gibi tedavi gerektiren bölgelere enjekte edilir. Prosedürün selülit önleyici, selülit önleyici, detoksifikasyon ve yenileyici etkisi vardır.

Mezoterapi ilk olarak bir İtalyan doktor olan Dr. Gaspare Vigneri tarafından geliştirilmiştir. 1950’lerde selüliti tedavi etmek için çeşitli maddelerle deneyler yapmaya başladı ve 1967’deki ölümünden sonra tekniği popüler hale getirdi.

Mezoterapi Nasıl Çalışır?

Mezoterapi, vücudun hayati organlarına ve kaslarına kan dolaşımını uyararak çalışır. Bu uyarının bir sonucu olarak, vücut hasarlı hücrelerini onarabilir ve sağlıklı yeni cilt hücrelerini yeniden üretebilir. Tedavi sırasında kullanılan maddeler, cilde elastikiyetini veren temel bir protein olan yeni kolajen oluşturmaya yardımcı olur. Karışımda bulunan doğal bileşenlerin ayrıca selülite neden olabilecek yağ birikintilerini ve toksinleri parçaladığı söylenir.

mezoterapi

Mezoterapinin ayrıca sıvı tutulmasını neredeyse ortadan kaldırmaya ve iltihabı azaltmaya yardımcı olan lenfatik drenajı uyardığına inanılmaktadır. Mezoterapi ayrıca vücudun bağ dokularına ve kaslarına, berelenmiş veya fazla çalışmış olsalar bile, sıkılığını geri kazandırmaya yardımcı olabilir. Bu, kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi yaşlanma belirtilerini önemli ölçüde azaltabilir.

Mezoterapi ile Hangi Bölgeler Tedavi Edilebilir?

Mezoterapi enjeksiyonları çok sayıda kozmetik sorunu ve diğer tıbbi durumları tedavi edebilir. Mezoterapi normalde selüliti tedavi etmek için kullanılır, ancak varisli damarları, varis ülserlerini tedavi etmek için de kullanılabilir.

İşlem, tekrarlayan kırışıklıklardan sonra kırışık veya gevşek kalan bölgesel yüz bölgelerini tedavi etmek için de uygulanabilir. Mezoterapi, cilde elastikiyetini veren protein olan kolajen üretimini uyararak yüzdeki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir. Bu sayede vücudun bağ dokuları ve kasları üzerinde benzer bir etkiye sahiptir.

Enjeksiyonlar ayrıca geniş cilt fazlalıklarını tedavi etmek için de kullanılabilir. Bu genellikle bir yara veya ameliyattan kaynaklanan hasardan sonra vücutta kırışıklıkların kaldığı yerdir. Tedavi, kollar ve uyluklar gibi etli bölgelerin boyutunu azaltabilir. Alternatif olarak, bir selülit önleyici etkiye neden olarak selülit eğilimli bölgelerdeki yağ birikintilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

Mezoterapinin tedavi etmek için kullanılabileceği bir diğer alan, genellikle doğumdan veya bir hastalık döneminden sonra zamanla sarkmaya ve sarkmaya başlayan cildi tonlamak ve sıkılaştırmaktır. Bu bölgelere enjekte edilen madde onların eski şeklini, sıkılığını ve elastikiyetini geri kazanmalarına yardımcı olacaktır.

Mezoterapi Çalışma Mantığı Nedir?

Prosedür, kolajen üretiminin uyarılması yoluyla çalışır. Kollajen, kemikleri, cildi ve tendonları oluşturan ve bağ dokusunda büyük miktarlarda bulunan bir proteindir. Fibroblast adı verilen hücreler, daha sonra yeni cilt hücreleri üretmek ve hasarlı hücreleri onarmak için kullanılabilen kolajen üretir. Tedavi ayrıca vücudun lenfatik sistemini çalıştırarak vücuttaki fazla sıvıyı boşaltmaya yardımcı olur.

mezoterapi

Prosedür, kılcal damarları genişletirken ve kandaki oksijen seviyelerini iyileştirirken damarları daraltarak dolaşımı uyarır. Mezoterapi, vitaminler ve bitki özleri de dahil olmak üzere doğal maddelerin karışımı kullanılarak uygulanır. Maddeler birbirine çekilir ve genellikle tedavinin gerekli olduğu bölgeye enjeksiyonlar yoluyla uygulanır. Karışım, deri ile kas arasında bulunan mezoderme enjekte edilir.

Mezoterapi uygulamak için kullanılan birkaç yöntem vardır. Yaygın uygulama biçimleri arasında kas içi enjeksiyonlar, deri altı enjeksiyonlar (deri altı) veya intradermal enjeksiyonlar (derinin hemen altı) bulunur. Deri içi enjeksiyon, ağız veya göz çevresi gibi gevşek cilt bölgelerindeki ince çizgileri veya kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılabilir. Vücut dokusundaki ve kan damarlarındaki yağ birikintilerinin parçalanmasına yardımcı olarak selüliti yumuşatmak için kullanılabilir.

Mezoterapi Yöntemi nedir?

Kullanılan mezoterapi tekniği, vücudun tedavi edilen bölgesine ve arkasındaki amaca bağlıdır. Enjeksiyonlar, genellikle deriye üç yoldan biriyle sokulan bir hipodermik iğne kullanılarak yapılır:

Kas içi. Bu yöntem, karışımın enjeksiyonuna izin vermek için kas dokusunun delinmesini içerir. Bu prosedürün bir biçimi, sterilize edilmiş cilt gibi pürüzsüz bir yüzey üzerine çekilen ve daha sonra iskelet kası dokusuna ulaşana kadar deriden bastırılan 23 gauge bir iğne kullanır. Kalça, kuadriseps (uyluk kasları) ve karın bölgesi gibi büyük kaslara madde enjekte etmek için kullanılabilir.

İlgili Videolar

https://www.youtube.com/watch?v=niVmco1paZ0

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu