uludağ sözlük
Cilt BakımıGüzellik&Makyaj

Kına Nedir? Ne İşe Yarar?

Kına, birçok kullanıma sahip küçük bir çiçekli çalıdır. Güzel kokulu çiçekler parfüm üretmek için kullanılır ve yapraklar kurutulur. Ardından giysi boyama, saç ve geçici olarak cilde dövme olarak uygulanabilirler. Bu bitkinin cilt sorunlarını tedavi ettiği bile bilinmektedir.

Kına Nedir? Ne İşe Yarar?

Kına’nın Tarihi

Kına, 6000 yıldan fazla bir süredir insanlığın kullanımındadır. Tarih, Eski Mısır halklarının Kına ve onun muazzam sonuçlarından haberdar olduğunu gösteriyor. Mısırlılar, kıl renklendirmesinin yanı sıra cilt tasarımında da kına kullandılar. Yüzyıllar boyunca, dünyanın her yerindeki halkların kullanımı olmuştur.

Antik Roma, Iberia, Mısır, Afrika, Arap ve Asya bölgelerinde, Kınalar birçok kozmetik amaçlar için kullanılmıştır. Şimdiki Era, bu birkaç sosyal, kültürel ve dini etkinlikler, özellikle, Evli, EID ve Diwali kadınların en önemli ve ünlü bir parçası olarak kabul edilir.

Kına’nın Üretimi

Kına’nın kökeni kesin olarak bilinmemekle birlikte,  Herb’ün Asya’nın Kuzeyi, Avustralya’nın Kuzeyi ve Batı‘nın ve Güney’in güneyinde olduğu varsayılmaktadır. Tropikal alanlar kına’nın ekimi için en uygun alanlar olarak kabul edilir. En koyu rengi veren en iyi Kına’nın kalitesi, 35-45 °C sıcaklıkta yetiştirilen üründen elde edilir.

İLGİLİ BİLGİ:   Yüzünüzü Yaşlı Gösteren 10 Makyaj Hatası

Yağış döneminin başından itibaren, Kına bitkisi hızla büyümeye başlar ve daha sonra yavaşlar. Bundan sonra, kuru ve serin mevsim dönemi, Kına’nın yavaş yavaş sarı renge bürünerek azaldığı ve başladığı dönem başlar. 5 °C’nin altındaki sıcaklık, Kınaların yaprakları ve bitkisi için tehlikelidir. Bu bitkiye zarar verebilir veya öldürebilir.

Kına Nedir? Ne İşe Yarar?

Kına Rengi

Bu bitki vücuda uygulandıktan sonra kırmızı,turuncu karışımı bir renk olarak popülerdir. Kınanın rengi uygulama yöntemine bağlıdır. Rengi de farklı saç renklerine göre değişir. Saman gibi kokusuyla, doğal yeşil tozu çoğunlukla Kırmızımsı Turuncu renk verir. Cilt dövmesi için kullanılan bu bitki, saç kınasından çok daha koyu lekelere sahiptir.

Kına’nın Yaygın Kullanımı

Günümüzde, Kınanın en yaygın kullanımı cilt, ayak ve tırnaklarda saç ve geçici dövme olarak kullanmaktır.

Kına Dövmesi Nereden Geldi?

Kına dövmesinin kesin kökenleri belli değildir. Ancak gelenek Eski Mısır‘a kadar uzanmaktadır. Kleopatra‘nın vücudunu süslemek için kına kullandığı ve Mısırlıların gömülmeden önce mumya tırnaklarını boyamak için kınayı kullandıkları söylenir.

İLGİLİ BİLGİ:   Saç Dökülmesi Neden Olur?

Kına Nedir? Ne İşe Yarar?

Nasıl Kullanılır?

Ellere ve ayaklara kınayı uygulama sanatı Mehndi olarak bilinir ve geleneksel olarak kutlamalar ve geçit törenlerinde kullanılır. Dünyanın her kültürü ve bölgesi kendine özgü bir şekilde kına dövmelerini kullanır. Hindu düğünleri için bu bitki, neşe, güzellik, manevi uyanış ve armağanı sembolize etmek için geline boyanırken, Faslılar refah getirmek ve kötülükleri kovalamak için sıklıkla bu tür dövmeleri kullanıyorlar.

Dövmeleri nereden aldığınıza bağlı olarak farklı görünecekler. Hint kına dövme sanatında ince çizgiler ve çiçek desenleri kullanılırken , Arap kına geleneğinde boyut olarak daha da büyüktür. Afrika kına desenleri daha cesur ve geometrikdir.

Kına Dövmesi Ne Kadar Sürer?

Bu cilt tipi, yaşam tarzı ve vücut kısmı gibi birkaç faktöre bağlıdır. Fakat genel olarak konuşursak, leke bir ila üç hafta arasında bir süre dayanır.

Kına Nedir? Ne İşe Yarar?

Kına ile ilgili videolar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı