Evlilik Bitiren Sebepler Nelerdir? 10 Basit Durum!
Her insanın hayalini kurduğu bir yuva vardır. Hayalleri kurulan bu güzel yuvaya doğru insanla birlikte girebilmek oldukça önemlidir. Ancak genellikle çiftler birbirlerini tam olarak tanımadan evlenirler. Çoğu zaman evlilikle beraber sorunlar ortaya çıkmaya ve aynı çatı altında yabancılaşmaya başlanır. Evlilik bitiren sebepler geniş bir başlık altında değerlendirilebilir. Bu yazımızda en temel 10 nedeni araştırdık.
1. Evlilik Bitiren Sebepler Nelerdir? Yalan Söylemek
Her türlü ikili ilişkide yalan söylenmemesi gerekir. Ufak ya da büyük yalanlar ilişkinin zedelenmesine yol açar. Çiftlerin birbirlerine karşı dürüst olması şarttır. Başlangıçta küçük gibi görünen yalanlar, zaman ilerledikçe büyük problemleri beraberinde getirir.
2. Aldatmak
Bir erkeğin ya da bir kadının eşine yapabileceği en büyük haksızlık kuşkusuz aldatmasıdır. Bir ilişkiyi bitirmek bile aldatmaya kıyasla daha onurlu bir harekettir. Taraflardan birinin eşini aldatması ömür boyu sürecek bir güvensizlik problemini beraberinde getirir. Aldatan erkek ya da kadın için gelecekte hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Karşı taraf sizi affetse bile gelecekte içinde hep bir kuşku olmaya devam eder.
3. Evlilik Bitiren Sebepler Nelerdir? 10 Basit Durum! Aileler
Evlilikteki en büyük problemler arasında aileler yer alır. Aileler her ne kadar kapının arkasında kalsa da, taraflardan birinin gereğinden fazla taviz vermesi sonucu olumsuz sonuçları beraberinde getirir. Genellikle erkek tarafının ailesi eve sıklıkla müdahale ederek, evliliğin etkilenmesine yol açar. Bir erkek ya da kadın ailesine taviz verdiği ve onların karışmasına müdahale etmediği sürece evliliğinde hiçbir zaman aradığı mutluluğu bulamaz.
Evlilik Falı Nasıl Bakılır? Evleneceğiniz Kişinin İsmini Öğrenin
4. Evlilik Bitiren Sebepler Nelerdir? Ekonomik Problemler
ev
En ciddi problemler arasında ekonomik sıkıntılar yer alır. Ekonomik problem yaşayan evliliklerde sıkıntılar da birlikte gelir. Ancak maddi sıkıntıların üstesinden gelebilmek için sabır ve sevgi gerekir. Zamanla kötü günlerin geçeceğine inanmak ve zorluklarla mücadele etmeyi öğrenebilmek oldukça önemlidir.
5. Şiddet
Bir evlilik erkeğin eşine karşı şiddet göstermesi ile son bulur. Şiddetin hiçbir zaman nedeni ve nasılı olmaz. Bir erkek ne kadar haklı bir durumda olursa olsun, eşine vurma hakkını kendinde görmemelidir. Eğer eşinden memnun değilse hukuki haklarını kullanarak evliliğini sonlandırmalıdır. Ayrıca hiçbir kadın eşinin şiddet göstergesine göz yummamalıdır.
6. Zararlı Alışkanlıklar
Alkol ve kumar gibi alışkanlıklar evliliğin bitmesine yol açar. Genellikle zararlı alışkanlıkların olduğu bir evde maddi sıkıntılar da bulunur. Bu tarzda evliliklerin mutlu ve huzurlu bir şekilde devam etmesi neredeyse imkansızdır.
7. Cinsellik Sorunları
Evliliğin mutlu bir şekilde devam edebilmesi için sağlıklı cinsel hayat şarttır. İki tarafın da birbirine saygı göstermesi ve beklentilerini açık bir şekilde beyan etmesi gerekir. Aksi takdirde cinsellik problemi yaşayan evlilikler aldatma ve ayrılık gibi sorunları beraberinde getirir.
8. Evlilik Bitiren Sebepler Nelerdir? Aynı Evin İçinde Yalnızlaşma
Erkek ve kadın birbiriyle beraber hareket edebilmelidir. Ortak zevkleri olmalı, aynı anda yatağa girebilmelidir. Özellikle beraber bir şeyler yapmaktan hoşlanan çiftler uzun ömürlü ve mutlu yuva kurmuş olurlar. Ancak taraflardan biri karşı taraftan uzaklaşırsa o evlilik mutsuz edici hale gelir.
9. Kültürel Farklılıklar
Bir ilişkiye başlanırken kültürel farklılıklarla mücadele edilebileceği düşünülür. Ancak özellikle düğün ve cenaze gibi törenlerde kültürel farklılıklar ciddi şekilde hissedilir. Örneğin; bir taraf için “bayram” tatile gidebilmek için bir fırsattır. Diğer taraf ise bayramlarda ailesiyle birlikte vakit geçirmek ister. Bu ikili farklılık ilişkinin olumsuz yönde etkilenmesine yol açar.
10. Problemleri Halının Altına Süpürme
Bir problemin konuşulması ve çözülmesi gerekir. Üzerine konuşulmayan ve içe atılarak sürdürülen ilişkiler oldukça sorunludur. Kesinlikle sorunlar hakkında çözülene kadar konuşulması gerekir. Ve ne olursa olsun, yatağa küs girilmemelidir. O yatağa sadece uyumak gözüyle bakılmamalı, sorunların bitip huzura erildiği yer olarak düşünülmelidir.