Sağlıklı Yaşam

Beyin Hastalıklarına Yol Açan Davranışlar

Beyni Yoran Davranışlar Nelerdir?

Beyin insanın düşünceleri ile uyarlanır ve kişinin düşüncelerine ayak uydurur. Siz fark etmezsiniz ama beyin aslında sizden aldığı sinyaller ile komut vermeye başlar. Sağlıklı düşünceler ve sağlıksız düşünceler ile beyin sağlığı test edilebilir. Bunun için davranış analizi çok önemlidir. Beyni yoran davranışlarda bulunmak ileri ki zamanlarda beynin hastalanmasına neden olur ve kişinin ruh halinde çökmeler meydana gelir.Peki nedir beyni yoran davranışlar? birlikte aydınlanalım…

Beyin Sağlığına Zarar Verecek Davranışlar

beyin hastalıkları

Beyin yanlış düşüncelere sahip olduğu zaman sürekli akışını bu tür olumsuzluklara teslim eder ve kontrol sağlayamaz boyuta gelir. Düşüncelerde yaşanan kötü duygular harekete geçer ve kişi fark etmeden karşısındakinin kalbini kırar. Bu hatalar süreklilik sağlar ve istem dışı hareketler kişinin hayatını altüst etmeye yeter.Özellikle ergenliğini zor geçiren gençler yetişkinlik evrelerinde de bu olumsuzluğu derinden yaşar.Buna istinaden davranış bozukluğu sergileyerek kötü bir görüntüye sahip olurlar. Bu tür kişiler sosyal ilişkilerinde de güçlü bir bağ oluşturamazlar,içe kapanık yaşarlar.

Gereksiz kıskançlıklar sürekli endişe etme ve kuşku onlarda  hızlı bir şekilde gelişir. Bipolarda bozukluk meydana gelir ve duygu duyum bozukluğu ile ifade edilen bipolar hiç olmadık zamanlarda atak yaparak kişinin ruh halini esir alır ve dengesizce davranışların içinde yer almasına neden olur. Beyin sağlığınız bozan davranışlar tedavi edilmediği sürece kişiyi ciddi tehlikeler bekler ve kişi intihar düşüncesinin içinde yer alır.

Beyni Yoran Düşünceler Nelerdir ?

bbyy

Hiç kimse hayatı stresli bir şekilde yaşamak istemez.Fakat bazen istenmeyen  durumlar gerçekleşerek stres kendiliğinden gelişir. Stresli bir insan doğal olarak mutsuz bir insan kimliğine bürünür. Çabuk hata yapar. Öfkesini kontrol etmekte güçlenir. Sürekli saldırgan tavırlar sergiler. Kıskançlık Konu çok farklı bir kişiliğe sahip olmasına neden olur. İstenmeyen sevilmeyen tipler genelde çok abartılı kıskançlık yapanlardır. Sürekli anlamsız konuşmalar yapan ve konuşma hızına yetişmek mümkün olmayan bireylerde artık istem dışı hareketler gelişmiş demektir.

Bu kişiler kavgaya meyillidirler. Kusur aramayı severler. Sürekli egolarını tatmin etmek için başkalarının yaptıklarını asla beğenmezler. Katı düşüncelere sahiptirler. Ortada hiç bir şey yokken huzursuzluk çıkartırlar. Aslında hatalarını fark edip telafi etmeye kalkıştıklarında aynı davranışlar atak zamanlarında tekrar eder.İşte bu duygu duyum bozukluğu onların kalitesiz bir hayat yaşamalarına neden olur. Zamanla beyin bu düşünceleri taşıyamaz hale gelir.

aererv

Beyni Yoran 5 Zararlı Davranış Modeli

  1. Çok konuşmak ve kişinin ona cevap vermesine izin vermemek. Konuşurken kelimeleri yutmak ve her konuşma sonrası kendini haklı görmek beyin hastalığının işaretidir.
  2. Bilinçsiz gülmek ve toplum içinde yüksek sesle gülmek ve sonrasında aniden gerçekleşen ağlama nöbetleri beyin hasarına yol açan davranışlar arasında yer alır.
  3.  Uyku bozukluğunun çok fazla artması ve beklenen uykunun vücuda yeterli şekilde sağlanamaması beyin sağlığını ciddi anlamda yorar.
  4.  Kendi kendine seslice konuşmak ve  kimseyi ciddiye almamak olgusu aniden gelişirse beyin sağlığı ciddi anlamda zarar görmüş demektir.
  5. Tutarsız hareketlerde bulunmak,uyum sağlamamak,ruh halinde çökmelere işaret eder. Beyni yoran davranışlarda,uykusuzluk,sevgisizlik ve kıskançlık çok fazla ön plandadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu