Sağlıklı Yaşam

Bel Fıtığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bel Fıtığından Nasıl Korunulur?

1030484 940x531

Bel fıtığı kadın ve erkekler de en çok görülen ağrılarının  başında gelen  kişiler de yaşamı olumsuz etkileyen sağlık sorunlarından biridir. Tıbbın da ilerlemesi ile birlikte bu sağlık sorunundan kurtulmak mümkün. Uzun süreli masa başı işlerinde çalışan sürekli olarak ağır yükleri kaldırmak bilinçsizce yapılan hareketlerden dolayı bel fıtığına yakalanma riskiniz fazladır. Sürekli hareketsiz oturan insanlarda bel ağrılarından sıkça şikayet ederler.

Kadınlarda evde bulundukları sürede ağır ev işlerinden dolayı bel fıtığına yakalanmaktadır. Ev işlerinde halı silkelemek, yanlış duruşla ütü yapmak sürekli hareketsiz kalmak ve fazla kilo sorunu da bel fıtığına neden olur

Omur iliğe yapılan baskıdan kaynaklanan sakatlanmalar sonucunda bel fıtığı sorunu ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bel fıtığının sebebi omurgayı oluşturan kemiğin arasında disklerin baskı nedeni ile yırtılması ve zarar görmesi nedeni ile ortaya çıkmasıdır.

30 Yaş Sonrasına Dikkat

Bel ağrısı şikayetleri ortalama 100 kişiden 85­ inde görülen bir sağlık sorunudur. Bu problemler genelde boyun ve bel fıtığı için  30 ve 50  yaş civarında daha fazla  görülüyor. Ani hareketler sonucu birşey alıp kaldırırken omurgayı sakatlamak olası bir durum. Köylerde çalışan insanlarda toprakla uğraşıp eğilip kalkarken aynı sorundan dert yanıyorlar. Boyun ve bel fıtığı için başlangıçta tedbir almak ve tedavi olmak oldukça önem taşıyor.

erken hamilelik belirtileri sirt agrisi

Fizik tedaviye Ne Zaman Başlanmalı?

Bel fıtığı tedavisi için kullanılan yöntemlerden biri fizik tedavi yöntemidir. Ameliyat seçeneği doktorların kararına bağlı olarak hastanın durumuna göre belirlenmektedir. Ameliyat ve fizik tedavi dışında ilaçla tedavide mümkündür. Erken yapılan tedavi ile başarı sağlanmakta ancak yerleşmiş bel fıtığı ağrılarında bu durum daha zor hale gelmektedir. Omurganızı çalıştırmak için bilinçli şekilde spor yaparak bel ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Genelde oturarak çalışan kişilerde de bel ağrısı şikayetleri görülmektedir. Hamilelik döneminde omurgaya baskı sonucu bel ağrısı çeken birçok hasta vardır mutlaka doktora gidilmeli ve uygun tedavi yöntemlerine başlanmalıdır.

55eb12b9f018fbb8f8a94736

Bel Fıtığından Nasıl Korunabilirsiniz?

  • Kilo kontrolünüzü sağlayın ve ideal kilonuzu koruyun
  • Yüksek yerlere uzanmak için kendinizi zorlamayın
  • Düzenli olarak egzersiz yapın
  • Ağır eşyaları zorlayarak kaldırmaya çalışmak yerine iterek itmeyi ya da çekmeyi deneyin
  • Bedeninizi yoracak işlerden kaçının
  • Uzun süre aynı pozisyonda kalmamaya çalışın
  • Araba kullanırken mümkün olduğunca koltuğunuzu direksiyona yakın tutmaya çalışın
  • Sert yerde yatmaya çalışın vücudunuzun rahat ettiği pozisyonda uyuyarak güne daha dinlenmiş olarak uyanabilirsiniz. Belinizi rahat ettirmek için belinizin altına yastık koymaya çalışın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu