Yaşam

Akvaryum Balık Çeşitleri Nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Balık beslemenin stresi azalttığı ve ruh sağlığına olumlu etkileri olduğu bilinen bir gerçektir ancak bunun getirdiği sorumlulukları da unutmamak gerekir. Süs balıkları, sadece isimleriyle değil, yaşam tarzları ve beslenme biçimleriyle de farklılık gösteren sayısız türden oluşur.

Akvaryum Balık Çeşitleri

Küçük Akvaryum Balıkları

Chili Rasbora (Sivrisinek Rasbora)

Akvaryum Balık Çeşitleri

Sivrisinek rasbora olarak da bilinen chili rasbora, Borneo adasına özgü tropikal bir balıktır. Boyları 2 cm’ye kadar ulaşan bu küçük süs balıkları, canlı ve yapay akvaryum aksesuarlarıyla dolu bir ortamda 8’li gruplar halinde huzurlu bir yaşam sürebilmektedir. Akvaryuma her girdiğinizde yapabileceğiniz canlı ve sevimli süs balıkları arıyorsanız, o zaman chili rasbora tam size göre diyebiliriz. Başlangıç ​​bakımı gerektiren bu küçük süs balığını pul veya tropikal balık yemi ile besleyebilirsiniz.

Neon Tetra

akvaryum balik cesitleri nelerdir2

Neon tetra, küçük yüzgeçleri, uzun gövdesi ve parlak mavi rengi ile bilinen en popüler küçük tatlı su balıklarından biridir. Neon balıkları sosyal bir balık olduğu için bitkili bir akvaryumda en az altılı gruplar halinde beslenmelidir. Akvaryum ve koloni ne kadar büyük olursa, sergilediği hareket o kadar aktif ve ilginç olur. Yeni başlayanlar için ideal bir yavruda, neon balıklar ya yüksek kaliteli filetolarla ya da karides gibi tuzlu su yemleriyle beslenir.

Harlequin Rasbora (Palyaço Rasbora)

akvaryum balik cesitleri nelerdir3

Bakımı kolay ve aktif bir tür olan Harlequin rasbora; sırt yüzgecinden kuyruğa kadar uzanan parlak yakut rengi ve siyah lekeleriyle en güzel süs balıklarından biridir. Bu tatlı su balığı yaklaşık 6 yıl yaşayabilir ve diğer balıklar gibi gruplar halinde yaşayabilir. 5 cm’ye kadar boylanabilen palyaço balıklarını 6’lı veya 8’li gruplar halinde besleyin ve muhteşem görünümleriyle yarattıkları estetik görüntüsü vardır.

Japon Balığı

akvaryum balik cesitleri nelerdir4

Küçük süs balıkları denilince hemen hemen herkesin aklına ilk olarak akvaryum balığı gelir. Hatalara karşı yüksek tolerans ve interaktif bir deneyim vaat eden Goldfish, yeni başlayanlar arasında çok popüler. Bu süs balıklarını beslemeden önce diğer türler hakkında detaylı araştırma yapmanızda fayda var aksi takdirde yem için yarışan akvaryum balıklarını aynı akvaryuma koyabilirsiniz. Japon yemi seçebilirsiniz.

Zebra Balığı

akvaryum balik cesitleri nelerdir5

Güney Asya’ya özgü tropikal bir balık olan zebra balığı, adını küçük gövdesinin yanlarından kuyruk yüzgecine kadar uzanan beş metalik mavi çizgiden alır. En az beş kişilik gruplar halinde tutulması gereken bu balık sürülerinin bir araya geldiklerinde oldukça hareketli ve eğlenceli olduklarını belirtmekte fayda var. Bazı türler zıplayacağından, zebra balığı beslerken kapalı bir tank seçtiğinizden emin olun. 5-7 cm boylanabilen ve zahmetsiz bakım gerektiren zebra balığını solucan veya kaliteli pul gibi canlı yemlerle besleyebilirsiniz.

Büyük Akvaryum Balıkları

Akvaryum kurulumu zor ama zevkli bir iştir. Özellikle büyük balıklarla büyük bir tank inşa etmeyi hayal ediyorsanız, heyecan verici deneyimler sizi bekliyor. Hobinizi bir adım öteye taşımak için süs balığı çeşitleri arıyorsanız, en ünlü büyük balıklar şu şekildedir.

Melek Balığı

akvaryum balik cesitleri nelerdir6

Melek Balığı, 15-25 cm boyları arasındaki özel türlerden biri olan büyük süs balıklarının oldukça popüler bir türüdür. Bu tatlı su balığı, yeni başlayanlar için biraz zorlayıcı olabilen en az 200 litrelik büyük bir akvaryumda tutulmalıdır. Stres süs balıklarının erken ölümlerinin en büyük nedenlerinden biri olduğu için melek balıklarını süs, süs, taş ve bitki gibi aksesuarlarla bir akvaryumda beslemek gerekir.

Astronot Balığı

akvaryum balik cesitleri nelerdir7

Astronotlar, bazı yerlerde Oscar balığı olarak da bilinen büyük etçil balıklardan biridir. Astronot balıkları agresif yapıları ve bölgesel tavırları nedeniyle diğer balıklarla beslenmeleri tavsiye edilmez ve 8-12 yıl kadar yaşayabilir. Yaklaşık 30 cm uzunluğa kadar büyüyebilir.

Palyaço Balığı

akvaryum balik cesitleri nelerdir8

Finding Nemo ilmiyle başlayan palyaço balığı tutkusunu kalıcı bir hobiye dönüştürmenin yolu bir deniz akvaryumu yapmaktan geçiyor. Kendi evinizde nemo bulma fikri kulağa iyi bir fikir gibi gelebilir, ancak tuzlu su palyaço balıkları için bir deniz akvaryumu kurmak oldukça zahmetli bir süreç olabilir. Bu, yeterli filtrasyon, pompalar, rehidrasyon ve zengin resif içerikli çeşitli akvaryum malzemeleri gerektirir. Palyaço balıklarının yetiştirilmesi kolay, dayanıklı ve eğlenceli olduğunu belirtmekte fayda var.

Akvaryum Balık Çeşitleri İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi

Başa dön tuşu