Sağlıklı Yaşam

20’lik Diş Neden Çıkmaz? Ne Zaman Alınmalıdır ?

Günümüzde sık karşılaştığımız diş problemleri nelerdir?

instagram takipçi hilesi

20’lik Diş Neden Çıkmaz? Ne Zaman Alınmalıdır ?

070420171253407944925

20’lik diş ağrısı aniden gelişen ve ciddi ağrılara yol açan bir diş hastalığıdır. 20’lik dişten sağlam bir diş çıkması çok zordur. Genelde bu dişler ölü dişlerdir ve yarım çıkarlar. Diş eti ağrılarına tek çözüm lokal uyuşturucu etkisi fazla olan maddelerin kullanımıdır. Örneğin, bazı besinlerde ağrıyı gideren maddeler bulunur.

Bunlar,karanfilin içeriğinde bulunan eugenol maddesi,diş ağrısının şiddetini en aza indirir.Ayrıca karanfil diş sağlığı için doğal antibiyotik olarak bilinmektedir. Mikrop öldürücü etkisi büyüktür. Ağrının seyrine göre tedavi uygular. Ağrıyan yere karanfil tohumu bastırdığınızda ağrı kısa süreliğine azalır. Tam geçmese bile şiddetini hafiflettiğinden diş ağrısında faydalı olabilmektedir.

Diğer besinlerde de diş için etkili çözümler söz konusudur.Çörek otu her ne kadar karanfil kadar güçlü uyuşturucuya sahip olmasa da ağrıların azalması için kullanılabilir.Çörek otunu çiğneyerek dişte bekletmek ve sonradan tükürmek gerekir. Dişte bekletilmiş karanfil tohumu ise fazlası bakteriyi içine hapseder bu yüzden yutulması tavsiye edilmez.

Bekletmeden yemekte diş ağrılarını hafifletir.Karanfil çiçeği otu ile kaynatılıp içildiğinde etkili ağrıyı azaltır ve kişiyi rahatlatır. Ayrıca sarımsak tuz ile karıştırılıp tüketildiğinde iltihabın azalmasına katkıda bulunacaktır. Sarımsak antioksidan içerir bakterileri öldürür. Çok faydalı enzimler ve elementlere sahiptir.

20 lik dis

 

Ağrıyan dişe buz bastırmak ağrıyı azaltır. Buz,ılık tuzlu su gargarası, şekersiz gıdalar ağrının azalmasına yardımcı olur. Geçici süreliğine aspirin ya da minoset içilebilir. Fakat bu durum hiç bekletilmeden tedavi edilmeli ,doktorun uygun gördüğü ilaçlar kullanmalı,daha sonra ameliyat ile gömülü dişler alınmalıdır.

Arkada çıkmaya çalışan gömük dişler için ilk olarak çene cerrahi uzmanı, olaya el atmalı ve gerekli işlem ve operasyonu belirlemelidir.Bu dişler birden fazla olsa bile tek seansta çekilebilmektedir. Aslında bu dişler erken yaşlarda ne kadar çabuk alınırsa diş sağlığı o kadar güç kazanır ve diğer diş mineleri de sağlığını bu sayede koruma altına alır.

Özellikle 18 ve 22 yaşlarda oluşan 20’lik dişler sürekli sorun çıkartıyorsa erken alınmasında fayda bulunmaktadır.Sürekli gelişen enfeksiyonlar geçmek bilmiyorsa, yanak kısmı ağrıdan dolayı çabuk şişiyor ve yemek yerken çok sıkıntı yaşıyorsanız 20’lik dişin alınması doğru bir karardır.Çünkü ,enfeksiyonlar dilde,ağızda kötü tatların oluşmasına neden olur.

Ağız kokusu dış taraftan çabuk hissedilebilir bu durum rahatsızlık verebilir.Ayrıca dişeti hastalıklarının en büyük etkisi 20’lik dişlerden kaynaklanmaktadır. 20’lik diş ağrısı tedavi edilmedikçe sürekli ağrı ve koku yapmaya devam edecektir.

Diş Hastalıklarında Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Kurallar

20lik dis agrisina ne iyi gelir 1463993848 0812

Sağlıklı dişler için en önemli faktör dişe ayırdığınız zamandır. Her gün günde 3 kere diş fırçalama alışkanlığı kazanmanız gerekir. Bununla beraber dişe zarar veren şekerli gıdalardan mümkün oldukça uzak durmalısınız. Çok fazla çay ve kahve tüketimi dişlerde tartar oluşmasına ve sararmasına neden olur. Diş fırçalama tekniğinde fırçayı tutma şekli ve dişi fırçalama yöntemi önemlidir.

Diş fırçası arkadan öne oval şekilde gelecek biçimde fırçalanmalıdır. Kullandığınız diş fırçanın kaliteli markalar altında üretilmesi gerekir. Bilmediğiniz diş macunları diş etlerine,diş köklerine zarar verebilir. Diş eti kanamaların çoğu ,yanlış diş fırçalama sonrası gerçekleşir. Her 6 ayda bir kere dişinizde sorun olmasa bile uzman bir hekime iş kontrollerinizi yaptırmalı ve doktor önerilerine uymalısınız.

1724053

20’lik dişlerin çıkmaması durumunda size verilen antibiyotik ilaçları enfeksiyonun giderilmesi için kullanılır. Enfeksiyon bittikten hemen sonra diş hastalıkları cerrahi bölüme randevu alarak,gömülü çıkmamış dişlerinizi aldırmalısınız. Bu yarım dişler alındıktan sonra bu ağrılarda ortadan kalkacaktır. Diş sağlığınız her şeyden önce gelir. İhmal etmemeli,gerekli bakım ve kontrolleri yaptırmalısınız.

Diş eti hastalıkları genetik faktörlere de dayanır. Bu sizin aile geçmişinize dayanan kişilerde varsa ,sizde de olma ihtimali yüksek olacaktır. Bunu dert etmeyin. Önemli olan diş bakımlarında azim göstermek, ne yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmektir.

NOT : Dişe zarar veren sert gıdalardan uzak durun. Dişe sert baskı uygulamayın. Dişlerinizi sinirli olduğunuz dönemlerde sıkma huyunu bırakın. Bu sizin diş kanalınızın hasar görmesine ,zeminin kaymasına hatta dişlerin açılarak kötü görünmesine neden olur. Beyaz dişler için limonlu karbonat kürünü deneyin. Dişer karbonatlı limon ile günde bir kere fırçalandığında bembeyaz olacaktır. Sağlıklı günleriniz daim olsun.

İlgili Videolar

Sürmüş 20’lik dişin ne zaman çekilmesi gerekir?

Yirmi yaş dişi hangi durumlarda çekilir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu