Girişimcilik ve İşletmeİnternet ve Web

2024 Yılında E-Ticarete Başlamanız İçin 9 Sebep

instagram takipçi hilesi

2024 Yılında E-Ticarete Başlamanız İçin 9 Sebep! E-ticaret gün geçtikçe çok büyük bir ivme kazanmaktadır. Aynı zamanda fiziksel mağazaların etkilendiği zararlı durumlardan da en az şekilde etkilendikleri için pek çok kişi e-ticaret alanına yönelmektedir. Fakat e-ticaret sitesi kurmak ve e-ticarete başlamak isteyen pek çok kişinin aklında bazı sorular vardır. Bu yazımızda sizlerin akıllarına takılan bazı sorulara cevap vereceğiz.

2023 Yılında E-Ticarete Başlamanız İçin 9 Sebep

“E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?” ve “E-Ticaret Sitesi Kurarken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Madde!” yazılarımızı da okuyabilirsiniz.

E-Ticaret Neden Önemlidir?

E-ticaret günümüzde küresel bir çözümdür. Dünya çapında 200 milyondan fazla aktif e-ticaret sitesi bulunmaktadır. Ancak, e-ticaretin hala aşılması gereken bazı engelleri var. Örneğin, e-ticaretin toplam satış hacmi, geleneksel ticarete göre hala yetersiz kalmaktadır. Bunun nedeni, e-ticaretin potansiyelinin, teknolojinin maliyeti ve pazarlama stratejileri gibi çeşitli faktörlerle sınırlandırılmasıdır.

Küreselleşme dünyaya çeşitli fırsatlar getirirken, çevrimiçi dolandırıcılık ve yolsuzluk gibi birçok sorunlu konuyu da beraberinde getirmiştir. Bu nedenle, bu incelemede, e-ticaretin son 10 yılda olduğu gibi 2024 yılında da yükselişe geçmesinin bazı nedenlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Müşteriye yakınlık bir şirket için artık vazgeçilmezdir. 1980’ler ve 1990’lar gibi yakın bir geçmişte, müşterilerin bir şirket ile iletişim kurma şansı yoktu. Yerel bir mağazadan bir şey satın alan ve memnun olmayan biri asla şirketin dikkatini çekemezdi.

Günümüzde şirketler artık yüksek binalarda ve masaların arkasında saklanamıyor. İletişim her yerde ve çok kolay. Aldığı hizmetten memnun olmayan müşteri eleştirilerini sosyal ağlarda arkadaşlarıyla paylaşıyor ve hatta bir bok fırtınasını tetikleyebiliyor.

Ancak e-ticaret aynı zamanda yeni seçenekler de yaratıyor. Örneğin müşterilerle daha hızlı ve verimli bir şekilde temasa geçmek mümkün. Tüketicilere olan bu yakınlık, trendlerin daha iyi tespit edilmesine ve verimli bir şekilde uygulanmasına yardımcı oluyor. Bugünün müşterileri tam olarak ne istediklerini biliyor ve sözlerini sakınmıyor. İsteklerini dile getiriyor ve çeşitli kanallar sayesinde girişimci bunları algılayabiliyor.

2024 Yılında E-ticarete Başlamanız İçin 9 Sebep

2023 yilinda e ticarete baslamaniz icin 9 sebep 2

Özellikle 2019 yılının Aralık ayında başlayan COVİD-19 salgını sebebi ile e-ticaret olan ilgi çok büyük ölçüde arttı. Kalabalık ortamlardan uzak durmak ve insanlar arasındaki teması azaltmak için geleneksel ticaret sekteye uğramıştı. Fakat tam tersine e-ticaret tüm dünyada çok büyük bir yükselişe uğradı.

Çevrenizde bazı insanların “E-ticarete başlamalı mıyım?” gibi bir soru sorduğunu görmüş olabilirsiniz. Gün geçtikçe geleneksel ticaret hızlı bir şekilde yerini e-ticarete bırakıyor. Eğer sizde e-ticaret sitesi sahibi olarak e-ticarete başlamak istiyor. Fakat aklınızda bazı sorular olabilir. Hala “Neden e-ticarete başlamalıyım?” diye düşünüyorsanız, işte E-ticarete başlamanız için 9 sebep…

1) Gün Geçtikçe Büyüyen E-Ticaret Hacmi

Pandemi ile birlikte Türkiye’de e-ticaret çok büyük bir ivme kazandı. 2022 senesinin ilk 6 ayında e-ticaret hacmi 2021 senesinin aynı aylarına göre %116 arttı ve 348 milyar TL oldu. 2022 senesinin ilk 6 ayındaki sipariş adedi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyar 654 milyondan 2 milyar 294 milyona yükselerek %38 artış gösterdi. Başta 2024 yılı olmak üzere önümüzdeki yıllarda da bu sayıların daha da yükselmesi bekleniyor.

2) 7/24 Açık Mağaza Deneyimi Sunabilme İmkânı

E-ticaret sitesi sahip olmanın ve e-ticaret yapmanın en büyük avantajlarından bir tanesi de müşterilerinize 7/24 alışveriş imkânı sunabilmenizdir. Fiziksel mağazaların belli bir açılış ve kapanış saatleri vardır. Belli bir saatten sonra müşterilerinize hizmet veremezsiniz. Siz açık olsanız bile müşteri mağazanıza gelmez. Fakat e-ticaret sitelerinde böyle bir sınırlama yoktur. 7 gün 24 saat müşterilerinize hizmet verebilirsiniz.

3) Mekandan ve Zamandan Bağımsız Olarak Gelir Elde Etme Edebilirsiniz

2023 yilinda e ticarete baslamaniz icin 9 sebep 3

Eğer ki bir e-ticaret sitesi sahibi iseniz mekandan ya da zamandan bağımsız olarak gelir elde edebilirsiniz. İstediğiniz zaman istediğiniz yerde operasyonlarınızı yönetebilirsiniz. Zaman en değerli ve geri gelmesi mümkün olmayan bir şeydir. E-ticaret sitesi sahipleri zamandan çok büyük tasarruf elde etmektedir.

E-ticaret siteleri ile markanız daha iyi ve etkili stratejiler belirleyebilir, işinize daha fazla zaman ayırabilir ve dinlenme imkânı bulabilirsiniz. Uzun mesai saatlerinin yarattığı olumsuz etkilerden de en az ölçüde etkilenirsiniz.

4) Müşterilerinize Daha Konforlu Bir Alışveriş Deneyimi Sunabilirsiniz

E-ticaret, her ne kadar satıcı için büyük kolaylıklar sağlasa da aslında en büyük kolaylık müşteriler içindir. Farklı konumda yer alan bir mağazadan beğendiğiniz bir ürünü o şehre gitmeden satın alabilirsiniz.

Kendi bulunduğunuz şehirde yer alan bir mağazadan bile alışveriş yapmak için trafiği aşmak, aracınıza park yeri bulmak, kalabalık ortamlarda istediğiniz ürünü bulmak için dolaşmak ve uzun kasa kuyruklarında sıra beklemek zorunda kalırsınız. Ancak e-ticaret siteleri ile müşterileriniz tüm bu zorluklardan hiç etkilenmeden alışverişini gerçekleştirebilir.

5) Hedef Kitlenizi Büyütebilirsiniz

Sahip olduğunuz e-ticaret sitesi, sadece bulunduğunuz şehir ya da ülkede değil, tüm dünyada yeni müşteriler kazanmanıza da yardımcı olur. Yurt dışındaki potansiyel müşterilerinize ulaşarak e-ihracat yapabilir ve döviz üzerinden gelir elde edebilirsiniz. Markanızı dünyaya açmak için yapmanız gereken ilk şey bir e-ticaret sitesi kurmak ve satışa başlamaktır.

6) Pandemi Gibi Olağanüstü Durumlardan Etkilenmezsiniz

2019 yılının Aralık ayında Çin’de başlayan ve 2020 yılının Mart ayından ülkemizde de görülmeye başlayan COVİD-19 pandemisi ticaret sektöründe büyük zararlara yol açtı. Fakat e-ticaret alanında da hizmet veren markalar bu zararlardan hiç etkilenmedi. Tam tersine işlerinde çok büyük ölçüde artışlar oldu.

Pandemi zamanlarında sokağa çıkma yasakları sebebi ile bütün fiziksel mağazalar kapalı kaldı. Fakat e-ticaret ile yoluna devam eden markalar bu yasaktan bile etkilenmedi. Gıda ve sağlık sektörü ile birlikte kargo şirketleri de yasaklardan muaf tutulduğu için e-ticaret yapan markalar satışlarına devam etti.

7) Müşterilerinizi Daha Yakında Tanıma İmkânı Sunar

E-ticaret sitesi sahiplerinin kullanmış olduğu yardımcı ve ücretsiz araçlar ile müşterilerinizi daha yakında tanıyabilir ve onlar ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Google Tag Manager ve Google Analytics gibi araçlar ile müşterilerinizin davranışlarını gözlemleyebilir, raporlama yapabilirsiniz.

Bu sayede hedef kitleniz ile ilgili elde ettiğiniz bilgiler ile müşteri profilinizi analiz edebilirsiniz. Sattığınız ürün ya da hizmetlerin kimler tarafından ilgi gördüğünü öğrenerek gerekli aksiyonları alabilirsiniz.

8) Maliyetleriniz Büyük Ölçüde Azalır

E-ticaret sitesi kurmak ve e-ticaret sitesine sahip olmak, fiziksel bir mağaza açmaktan kat ve kat daha az maliyetlidir. Bir örnek ile açıklamak gerekirse mağaza kirası, mağaza için gerekli dizayn ve tasarımın yapılması, elektrik gibi giderler ve diğer ihtiyaçlar fiziksel mağazaların başlıca ve büyük gider kalemleridir. Fakat e-ticaret sitelerinde kira, dekorasyon ve ekipman gibi giderler bulunmamaktadır.

Küçük bir bütçeyle bir çevrimiçi mağaza oluşturmanıza yardımcı olabilecek Wordpress ve Opencart gibi hazır çözümler de vardır. İşletmenizi ve ürünlerinizi belirledikten sonra demo seçeneğini kullanarak e-ticaret sistemini test edebilir ve e-ticaretin size fayda sağlayıp sağlamadığını belirleyebilirsiniz.

9) Dijitalin Gücünden Yararlanarak Müşterileriniz ile Daima İletişimde Kalabilirsiniz

E-Ticaret siteleri için dijital dünyanın tüm araçlarından rahatça yararlanabilirsiniz. Çeşitli kategorideki fırsat ürünleri, promosyonlar, müşteri teklifleri veya kuponları ile müşterilerinizi kalıcı müşteri haline getirebilir. İyi bir alışveriş deneyimi yaşamalarına yardımcı olabilirsiniz.

Kampanyanızın veya promosyonunuzun etkinliğini anlamanıza yardımcı olacak bir takip uygulaması kullanarak çevrimiçi pazarlama durumlarını ölçebilirsiniz. Ayrıca müşteri geri bildirimlerine göre web sitenizi geliştirebilir, markanız veya müşterileriniz için daha doğru adımlar atabilirsiniz.

2024 Yılında E-Ticarete Başlamanız İçin 9 Sebep İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu