Girişimcilik ve İşletmeİnternet ve Web

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?

instagram takipçi hilesi

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir? E-ticaret, en basit olarak internet üzerinden mal ve hizmet satın alma ya da satma eylemi olarak tanımlanır. Günümüzde e-ticaret, tüketicilerin mal ve hizmet satın almalarının en popüler yollarından biridir. Özellikle bu talep pandemi ile birlikte çok büyük bir şekilde artmıştır. E-ticaretin dünya çapında 2023 yılına kadar 6,54 trilyon dolara ulaşacağı tahmin edilmektedir.

Hal böyle olunca pek çok işletmede artık sanal olarak da mağazasını açmak istiyor. Fakat ne yapacaklarını bilmiyorlar. En önemlisi de onları düşündüren maliyetleri neler? Ben de bu işler ile birlikte ilgilenen birisi olarak bir e-ticaret sitesi açabilmek için bazı ihtiyaçlarını bulunmaktadır. Bu ihtiyaçları genel olarak saymamız gerekirse domain (alan adı), hosting, SSL sertifikası (pek çok hosting ücretsiz olarak veriyor) ve tema.

Şimdi adım adım “E Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?” sorusuna cevap verelim..

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti Nedir?

1990’lı yıllarda bir e-ticaret sitesi açmanın başlangıçtaki yüksek maliyetleri büyümesini durdurdu. Bu, bugün Hizmet Olarak Yazılım ya da daha kısa adı ile SaaS olarak bildiğimiz şeyin doğuşuydu. Kısa bir süre sonra sosyal medyanın yükselişi ve online alışverişin güçlü bir itici gücü haline gelen küreselleştirilmiş bağlantı izledi.

Web tarayıcıları aracılığıyla erişilen yazılımların artmasıyla, e-ticaret web sitelerinin ve platformlarının popülaritesi de hızla arttı. İşletmeler online olarak satış yapmaya başladığında işletme sahibi çok sayıda seçeneğe sahip.

Bir e-ticaret işine başlarken göz önünde bulundurulması gereken bir dizi faktör olsa da, ilk başlangıç ​​maliyetleri, bir SaaS çözümü için ayda en az 150-200 ₺’den, amaca yönelik olarak oluşturulmuş bir e-ticaret web sitesi için belki 3-4-5 Bin ₺’ye kadar bir teklife kadar değişebilir. Belki de daha da fazla olur. Bu seçtiğiniz firmaya bağlı olarak değişir. Sitenize yükleyeceğiniz ürün sayısı, pazaryeri mi (örnek: trendyol vs.) yoksa sadece bir mağaza için açılacak olması site maliyetini arttıran bazı faktörler.

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti

Yukarıda anlattığımız hazır bir yazılım satın alırsanız karışılacağınız maliyetler. Eğer ki kendiniz kurmak isterseniz maliyet biraz daha aşağıya inebilir. Tercihlerinize göre daha da pahalı olabilir. İlk olarak 4 şeye ihtiyacını var. Bunlar;

  • Domain: “maksatbilgi.com” bir domain. .”net” ya da “.org” da olabilir. Fakat en iyisi “.com” olanı. Her zaman önceliğiniz “.com” olsun.
  • Hosting: Diğer bir adı ile sunucu diyebiliriz. Sitenizin barındığı yerdir. Yüklediğiniz resimler, videolar ve ürünler bu sunucu da saklanır. Sunucu özelliklerinin iyi olması gerekir. Sunucu özelliklerinizin iyi olması müşteri açısında çok önemlidir. Aksi takdirde siteniz aşırı yavaş olur. Bu da müşterinin siteden ayrılmasına yol açar.
  • SSL Sertifikası: SSL sertifikası, sitenizin linkinde yer alan “https” ibaresidir. Eğer “http” ise bu sitede SSL yok demektir. Zaten artık Google’da bu sertifikaya sahip olmayan sitelere girişte ziyaretçileri “Bu site güvenli değil” diyerek uyarıyor. Bu sertifika ile şifreleriniz ve bilgileriniz özel bir şifreleme ile korunuyor.
  • Tema: Sitenin tasarımı ya da kıyafeti olarak da düşünebilirsiniz. Kolay kullanım ve işlevsellik çok önemli.

Nelere ihtiyacını olduğunu inceledik. Şimdi bunların fiyatlarına bakalım.

  • Domain: Son zamlardan sonra en ucuzu yıllık 100-110 TL (.com için)
  • Hosting: Aylık olarak 20 – 300 TL arasında bir maliyeti olabilir. Yıllık olarak aldığınızda daha ucuz ödersiniz. İşinizin tutacağını inanıyorsanız en az 2-3 yıllık alın. Bu sayede maliyeti de düşer.
  • SSL Sertifikası: Genelde hosting paketleri ile ücretsiz olarak veriliyor. Hosting paketi seçerken SSL sertifikası içeren paketleri tercih edin.
  • Tema: En maliyetli olanı genellikle temalar oluyor. 200 TL’ye de tema var 10-20 Bin TL’ye de tema var. 200 TL’lik tema işe yaramaz. 10-20 Bin TL’lik temalarda ilk etapta işinize yaramaz. Siz biraz daha orta karar ilerleyin ilk etapta. 1000-5000 TL arasındaki temalar ilk etapta işinizi görür. Dolar arttığı için maliyetler maalesef ki yüksek.

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti

E-Ticaret Sitesi Kurmanın Maliyeti İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu