Kişisel GelişimYaşam

Zekanızı bu 10 Hobiyle Geliştirin!

Az sonra aşağıdaki okuyacağınız koşulları gerçekleştirdiğinizde, zeka seviyesinde artış olacağı kanıtlandı.Tabi bunları okumak ile yapmak arasında da fark var.

zekayi-gelistiren-10-hobi

Zekanın doğuştan geldiğini ve gelişemez olduğuna dair genel bir yargı vardır. Ancak bilimsel araştırmalar bu düşüncenin gerçek olmadığını söylüyor. Koşullar yerine getirildiğinde zeka seviyesinin arttığı kanıtlandı.Hobiler hayatımızı canlandırıp, heyecan verdiği kadar zekamız üzerinde de inanılmaz etkileri var. Bilimsel deneyler ve araştırmalar zeka üzerinde olumlu etkileri olan 10 hobiyi işaret etti.İşte bu hobiler ;

zeka-icin-enstruman-calin

1.Müzik Enstrümanı Çalmak

Müzik dinlemenin ve müzik aleti çalmanın insanda hafıza kapasitesini arttırdığı görülmüştür. Müzik aleti çalmak zaman ve çaba gerektirir. Aynı zamanda sabrı ve azmi öğrenirsiniz. Yüksek konsantrasyona sahip olursunuz.

kitap-okumak

2.Bol Bol Kitap Okumak

Kurgu, biyografi, antoloji gibi farklı konularda çok çok okumak zeka seviyenizi arttırmaya yardımcı oluyor. Pek çok konuda bilgi sahibi olurken aynı zamanda stresten uzaklaşıyorsunuz. Ve farklı duygular yaşıyorsunuz. Tüm bunlar insanın kendini daha iyi hissetmesini sağlıyor.

duzenli-olarak-meditasyon yapın

4.Düzenli Olarak Meditasyon Yapmak

Meditasyonun insanın hayatındaki önemi tartışılmaz. Meditasyon insanın kendine odaklanmasına ve gerçek kimliğini öğrenmesine yardımcı olur. Stres seviyesini düşürür ve küçük endişelerden kurtulmanızı sağlar. Zihin düşünmek için ve yeni şeyler için berrak bir hal alır. Ve daha etkili çalışır.

beyni-calistiracak-aktiveteler

5.Beyni Çalıştıracak Aktiviteler Yapmak

Vücudunuz çalıştıkça daha sağlıklı ve daha gösterişli duruyorsa, beynin de isteği tam bu yönde. Çalışıp, şekillenmek istiyor. Sudoku, puzzle, bulmacalar ve çeşitli oyunlarla beyninizi zinde tutup, çalıştırabilirsiniz.

egzersiz

6.Egzersiz Yapmak

Vücudumuzdaki kasların gelişimi için çalışmamız gerekir. Sonuçta beyinde vücudumuzda bulunan bir kas. Düzenli yapılan egzersiz vücut kadar beyninizin gelişimini de etkiler. Gerilimi az ve kaliteli uyumanızı sağlar. Ayrıca kan dolaşımının artması beyin fonksiyonlarına iyi gelir.

zeka-icin-yeni-bir-dil-ogrenin

7.Yeni Bir Dil Öğrenmek

Yeni bir dil öğrenmek zor olabilir ama birçok avantajı vardır. Yeni kelimeleri yeni bir gramer öğrenmek zekayı arttırır ve beyin sağlığına olumlu etki eder. Ayrıca sözel-dilsel zeka düzeyi yüksek olan insanların, planlama, problem çözme, karar verme yetilerinin gelişmiş olduğu kanıtlanmıştır.

duygular-zeka

8.Duyguları Yazıya Dökmek

Yazmak, genel zeka düzeyi arttırma da dahil olmak üzere daha birçok faydası vardır. Öncelikle dili kullanma yeteneğini geliştirir. Aynı zamanda odaklanma, yaratıcılık, hayal gücü, anlama ve yorumlama gibi becerileri de geliştirdiği kanıtlanmıştır. Yazarların zeka seviyelerinin çok yüksek olduğu kabul edilir.

seyehat

9.Seyahat Etmek

Seyahat etmek Facebook’ a arkadaşlar görsün diye eklenilen fotoğraflardan çok öte birşey. Seyahat insanlara yeni şeyler öğrenmek için fırsatlar verir. Farklı yemekler, farklı insanlar ve kültürler tanımak zekayı üst düzeyde etkiler.

farkli-yemek

Farklı Yemek Çeşitleri Denemek

Yemek pişirmeyi basit birşey sanmayın. Özellikle yaratıcılık seviyesi yüksek olan aşçıların yemeklerini denemek inanılmaz bir deneyim olabilir. Kaliteli kararlar almak, yeni şeyler denemek, bazen risk almak hassas hesaplama yapmanızı ve hızlı düşünmenizi sağlar. Bu da zekanızı besler.

10.Aktif Spora Katılmak

Düzenli aktif sporlara katılmak sadece vücudunuzu değil beyninizi de etkiler. Beyni esnek hale getirir ve beyin sağlığını geliştirir. Spor karşılaşmalarını, spor aktivitelerini izlemek bile beyin fonksiyonlarını etkiler. Spor, koordinasyonu, yeteneği ve güveni artırır. Eğer katılamıyorsanız bile izlemek faydalı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu