Sağlıklı Yaşam

Zehirli İshal Hastalığı Nedir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bebeklerde ve çocuklarda sık görülen zehirli ishal için bilinçli hareket gereklidir. Zehirli ishalin tedavisi, bilinçli bir şekilde harekete geçerseniz başarmak kolaydır. Zehirli ishalin erken belirtilerini tanımak önemlidir. Kirli su, yenen yiyecekler ve içecekler kalın bağırsaktan hızlı geçişe neden olabilir ve bu da ishale yol açabilir. Zehirli İshal Hastalığı ile ilgili detaylar…

zehirli ishal hastaligi nedir tedavisi nasil yapilir2

Zehirli İshal Hastalığı Nedir?

Genellikle, katı dışkı geçerken ishal olursa, kalın bağırsak yiyeceklerden sıvıyı ememez. Bu nedenle sulu dışkı geçirilir. Zehirli ishal ise bol sulu dışkı, kusma ve ateş ile karakterizedir. Ek olarak, insanlar karın ağrısı ve kramp yaşarlar. Yoğun sıvı kaybı nedeniyle cilt rengi solabilir ve kurumaya başlayabilir. Ayrıca insan gözünün yuvaları daha belirgin hale gelir. Özellikle aşırı sıvı kaybı bebekleri ve çocukları hızla etkileyebilir. Zehirli ishal, hasta insanlarla temas yoluyla ve nesneleri ve tuvaletleri paylaşarak yayılır. İçeriğinde rota virüsü de yer almaktadır. Bu yüzden bu hastalık için mutlaka doktor gözetiminde olmak gerekmektedir.

Zehirli İshal Hastalığı Nasıl Bulaşır ve Belirtileri Nelerdir?

  • Hastalık ciltten cilde temas yoluyla yayılabilen bir virüstür.
  • Yiyecek ve nesnelerden (örneğin yiyecek, içecek, oyuncak) ağız yoluyla kolayca bulaşır.
  • Solunum yolu ile bulaşabilir.

zehirli ishal hastaligi nedir tedavisi nasil yapilir1

Belirtileri;

  • En önemli ve bariz semptom genellikle neredeyse tamamen sulu olan dışkıdır.
  • Virüs kendini ateşlenme ile gösterebilir.
  • Bulantı ve kusma ile birlikte ishal,
  • Karın ağrısı ve mide ağrısı,
  • Öksürük krizi –
  • Vücut dehidrasyonu ve üşüme hissi

Bu hastalığı teşhis etmek için doktorunuza başvurun ve dışkı testi isteyin. İshal genellikle 3 ila 8 gün sürer ve hızlı kilo kaybına neden olur.

Zehirli İshal Hastalığının Tedavisi Nasıl Yapılır?

zehirli ishal hastaligi nedir tedavisi nasil yapilir3

Zehirli ishalden kaçınmak için zehirli ishale karşı aşı kesinlikle gereklidir. Ek olarak, zehirli ishal belirtileri görülür görülmez bir sağlık kuruluşunda derhal tıbbi yardım alınmalıdır. Zehirli ishal belirtileri ortaya çıkar çıkmaz kontrol altına alınmalıdır. Zehirli ishal sadece ciddi bir hastalık değil, tedavisi de var. Zehirli ishali tedavi edecek bir ilaç yoktur. Ancak ateş ve kusmayı önlemek için uzman kontrolünde ilaçlar kullanılmaktadır. Antibiyotikler bu hastalığı tedavi etmek için kullanılmaz. Bebekler özellikle aşılanır.

Zehirli ishal büyük su kaybına yol açabileceğinden, bu suyu değiştirmek için takviyelere ihtiyaç vardır. Bu süreçte sütle yapılan tüm besinlerden uzak durulmalıdır. Genel olarak hafif bir yoğurt ve pilav çorbası yenilmelidir. Hastalık sırasında yağlı yiyeceklerden ve işlenmiş ürünlerden de kaçınılmalıdır. Ayrıca haşlanmış patates ve muz da yenebilir.

Zehirli İshal Hastalığı İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu