Hastalıklar

Ürtikere Neden Olan Sebepler Nelerdir? Ürtiker Nedir?

instagram takipçi hilesi

Kırmızı pembe kabarık, sınırları belirli olan ve kaşıntılı yirmi dört saatte oluşan ve kaybolan ödemli bir alerjik rahatsızlıktır. Ürtiker hastalığı hipokrat döneminden beri tıp doktorları tarafından bilinmektedir. Ürtiker teriminin adının ısırgan otu adından gelmiş olduğu bilinmektedir. Ürtiker ataklar ile devam eden bir rahatsızlıktır.

urtiker nedir 3

Bu kızarık izler bir iki saat ile on iki saat arasındaki bir zaman sonra ortadan kaybolur ve diğer bölgelerde yenileri ortaya çıkmaya başlamaktadır. Ürtiker lekeleri akşam saatlerinden daha fazla oluşarak sabah saatlerinde genellikle ortadan kalkabilir. Deri dışarısında solunum yolları, sindirim sistemi ve karın ağrısı gibi problemleri de birlikte getirebilir.

Ürtiker sürdüğü süre boyuna göre sınıflandırırlı ve bu biçimde incelenir. Altı haftaya kadar olan ürtikerler akut, altı haftadan fazla sürenler ise kronik olan ürtiker denmektedir. Akut olanlar çok genç ya da çocuk yaşlarda ortaya çıkmaya başlarken, kronik ürtiker ise orta yaşlarda başlar ve ataklar şeklinde devam eder.

Bu rahatsızlık hastanın sürekli olan ürtiker nasıl geçer gibi sorular doğurmaktadır. Kabarcıklar ile oluşan bu hastalık kırk sekiz saatten daha az sürede geçmeye başlar.

urtiker nedir

Ürtikere Neden Olan Sebepler Nelerdir?

İlk olarak ürtiker nasıl geçer sorusuna cevap vermeden önce ürtiker oluşumunun nedenlerini inceleyelim.

Evcil hayvanlar, köpekler, atlar ile yakın temas.

Deniz ürünleri, kabuklu deniz hayvanları ve balıklar.

Meyve ve süt ürünleri.

Kuruyemişler.

Ciltte bulunan sıyrıklar.

Belli parazitlerden kaynaklanan problemler.

urtiker nedir 2

Ürtiker Hastalığı Nasıl Geçer?

Eğer bir kişi de ürtiker rahatsızlığı var ise, genellikle cilt muayenesi yaparak rahatsızlığı anlamak mümkündür. Alerji testleri, cilt biyopsisi, kan tahlili ile tanı konulabilmektedir. Ürtiker tedavisi, ürtikerin şiddetinin ne kadar olduğuna bağlı olarak uygulanmaktadır. Hafif ya da orta şiddetli ürtiker ilaç tedavisi geçebilir.

Şiddetli ürtiker rahatsızlığı var ise kortizon ilaçlar ile tedavi uygulanır. Ürtiker nasıl geçer sorusunun cevapları bu kadar ancak yine de uzman bir doktor ile görüşmenizde fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu