Sağlıklı Yaşam

Sürmenaj Nedir?

Çok çalışan ve çok yorulan insanlarda görülen bir çeşit zihin yorgunluğu hastalığı olan Sürmenaj nedir? Sürmenaj’ın belirtileri ve nedenleri nelerdir? Sürmenaj nasıl tedavi edilir? Tüm detaylar yazımızda…

Sürmenaj 1

Sürmenaj, sürekli çalışan, hesap işleri ile uğraşan muhasebecilerde ve yoğun ders programı olan öğretmen ve öğrencilerde sıklıkla görülebilir. Beynin aşırı yorulmasından dolayı işlevini tam olarak yerine getirememesiyle ortaya çıkan ve 20 ila 40 yaş aralığındaki erkeklerde görülen bir çeşit zihin yorgunluğudur.

Özellikle erkeklerde görülen bu hastalık, bireylerde ruhsal ve bedensel yorgunluk, isteksizlik, dikkati toparlayamama, sağlıklı düşünememe, bazı organlarda şikayetler ve bıkkınlık gibi komplikasyonlar olabilir. Bu kişilere konuşmak bile oldukça zor gelir.

Bu hastalık, dersleri ağır olan öğrencilerde ve öğretmenlerde, sürekli hesap işleri ile uğraşan muhasebecilerde daha sıklıkla görülmektedir.

Sürmenaj 2

Sürmenaj Belirtileri

  • Vücudun bazı bölgelerinde oluşan rahatsızlıklar
  • Odaklanma problemi
  • Ruhsal ve bedensel yorgunluk
  • Uykusuzluk
  • Baş ağrısı
  • Dalgınlık
  • Karamsarlık
  • Kısmi hafıza kaybı

Sürmenaj Nedenleri

Sürmenaj hastalığının nedeni bilimsel olarak tam olarak bir kanıtlanmış bir nedeni bulunmamaktadır. Fakat bilim insanlarının ortaya attığı bazı teoriler mevcuttur. Bazı uzmanlara göre sürmenajın nedeni, beyninizdeki hücrelerin biyokimyasal maddelerden uzak kalması sonucu olarak gösterilmektedir.

Sürmenaj 4

 

Sürmenaj Tedavisi

Bu hastalığın tedavisinde kullanılan belirli bir tedavi yöntemi veya ilaç bulunmamaktadır. Ancak kendinizin uygulayabileceği ve size iyi gelecek bazı methotlar mevcuttur. Bu methotlardan bazıları sağlıklı beslenmek ve size rahatsız etmeyecek ve beyninizi yormayacak işlerle meşgul olmaktır.

Sürmenaj Tedavisi İçin Şifalı Bitkiler

Sarı Ballıbaba: İnce kıyımış sarı ballıbaba’yı bir çay kaşığı ile fincana koyun. Demlenmesi 10-15 dakika bekleyin. Daha sonra süzün. Gece yatmadan önce bir su bardağı tüketebilirsiniz.

Karakafes Otu: Bir çay bardağı kadar suyu kaynatın. İçine bir çay kaşığı karakafes otu koyun. 12 saat bekletin. 12 saat beklettikten sonra süzün. Daha sonra kaynar su ile dolu bir kaba koyun. Ilıması için bir süre bekleyin. Her akşam yatmadan önce bir çağ bardağı tüketebilirsiniz.

Çıban Otu: Bir çay bardağı suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine bir çay kaşığı çıban otu koyun. Kaynayan suyu ve çıban otunun demlenmesi için bir kenarda 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra süzün. Geceleri yatmazdan yarım saat önce bir çay bardağı olacak şekilde tüketebilirsiniz.

Sürmenaj Hastalığı ile ilgili videolar

https://www.youtube.com/watch?v=HrGJ5iGu2eQ

https://www.youtube.com/watch?v=z8Xh6-aggik

Kaynak
AkşamBitki Center

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu