Pozitif düşünce nedir? Pozitif düşünce gücü üzerine onlarca kitap yazılmıştır. Hepsinde de ortak tek bir söz söylenir “olumlu konuşun“. İnsan beyni, şakayı algılamayan bir şekilde yaratılmıştır. Şöyle ki; siz kendinize şaka ile “kilo mu aldım ne?” derseniz beyniniz bu olayı “kilo aldım, çok şişkoyum” olarak algılar. Ve size kendinizi kilolu hissettirmek için ne gerekiyorsa yapar. Şimdi size kendi hayatlarımızda mutlaka bir kez yaşadığımız olumlu ve olumsuz olayları örnek olarak vereceğim:
1- Dışarı Çıkarken Sevmediğim Biri İle Karşılaşacağımı Hissederim
Dışarı çıkarken kendi kendinize bugün sevmediğim kişiyi göreceğim kesin dediğiniz olmuştur. Aradan 1 saat geçmez ve sevdiğiniz kişi karşınızdadır. Peki sizce bu bir tesadüf müdür yoksa gerçekten de evrensel bir güç mü devreye girmiştir. Gerçekten de bu noktada evren devreye girer. Evren ile beynininiz mükemmel bir uyum içinde çalışır. Siz ne zaman olumsuz bir şey söyleseniz ikisi el ele tutuşarak olayın gerçekleşmesi için ellerinden geleni yaparlar.
2- Sınava Hazırlanırken Başaramayacağım Derim ve Başaramam
Sınavlara çalışırken her şey su gibi ezberlediğiniz mutlaka olmuştur. Fakat ertesi gün sınava girmeden 1 saat önce en yakın arkadaşınıza laf olsun diye “kesin ben hiçbir şey yapamam” dersiniz. İşte hiçbir şey yapamayacağınızın göstergesidir bu cümle. Beyniniz o anda devreye girer. Kafanızı karıştırır, bildiklerinizi unutturur. Siz ise gerçekten de hiçbir şey yapamazsınız.
3- En İmkansız Olaylarda Pozitif Düşünürüm
Bazen ebeveynlerinizden en imkansız gibi görünen olay hakkında izin isterken pozitif düşünerek denediğiniz olmuştur. Gerçekten de normal şartlar altında ailenizin şiddetle “hayır” diyeceği olay, pozitif düşünce gücü sayesinde olumlu şekle dönüşür.
4- “Eski Sevgilim Yazacak” Dedim ve Yazdı
Mutlaka bu olayı da birçok kişi yaşamıştır. Bir sabah aniden insanın içine umut dolar ve eski sevgilisinin yazacağını düşünür. Ve aynı gün içinde sevgilisi mesaj atar. Aslında burada pozitif düşünce gücü devreye girer. Eski sevgiliniz ile kendi beyniniz bir sinerji oluşturur.
Bu ve bu gibi birçok örnekler verilebilir. Tüm bu olaylara detaylı bakıldığında olumlu düşüncenin hayata pozitif, olumsuz düşünmenin negatif oldukları görülür. Tabiki her zaman olumlu düşünen olumlu yaşar, olumsuz düşünen kötü şeyler yaşar gibi bir durum yoktur. Fakat iyimserlik ya da hayata pembe gözlüklerden bakmak hem insana hem de insanın çevresine mutluluk dağıtır.
Küçük bir deney ile bu durumu test edebilirsiniz. Bunun için iki bardağa su doldurun. Birinci bardağa; her gün onu sevdiğinizi uzun uzun anlatarak iyi şeylerden bahsedin. İkinci bardağa ise olumsuz sözler söyleyin. Bir hafta sonra iki bardağın renkleri birbirinden farklıdır.
Videoda da durumun örneği deney ile tespit edilmiştir. Siz de hayatınızın daha iyi hale gelmesini isterseniz olumlamalar yapabilir, pozitifliği etrafınıza toplayabilirsiniz
.