hosting

Özkan Uğur

Özkan Uğur
Tam adı: Raif Özkan Uğur
Doğum tarihi: 17 Ekim 1953
Doğum yeri: İstanbul, Türkiye
Boyu: 1.8 m
Ailesi: Nahide Uğur (Annesi), Hurşit Uğur (Babası), Tarık Uğur (Kardeşi)
Eşi: Aysun Aslan (1989)
Çocuk (ları): Alişan Uğur
Mesleği: Müzisyen, Sinema, Dizi ve Tiyatro Oyuncusu
Aktif Yılları: 1970 yılından bu yana
imdb-logo Özkan Uğur
youtube-chanel Özkan UğurÖzkan Uğurlisten-on-apple-music-logo Özkan Uğurspotify-connect-compatibility-logo- Özkan Uğur
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Özkan Uğur
Başlıklar

Hakkında

Özkan Uğur Kimdir? Özkan Uğur, 17 Ekim 1953 tarihinde İstanbul’da dünyaya gözlerini açmıştır. İlkokul eğitimini Reşat Nuri Güntekin İlkokulu‘nda tamamlamıştır. İlkokula giderken Mandolin çalmaya başlamıştır. Lise eğitimini Fenerbahçe Lisesi‘nde tamamlamıştır. Liseye giderken arkadaşları ile “Atomikler” isminde bir müzik grubu kurmuş ve o dönemin popüler parçalarını söylemişlerdir.

1970 senesinde Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası‘nda müzik hayatına başlamıştır. 1971 senesinde Fuat Güner ve Mazhar Alanson‘un birlikte kurduğu “Kaygısızlar” isimli grupta bas gitar çalmaya başlamıştır. 1972 senesinde kurulan Kurtulan Ekspres‘in ilk kadrosunda yer almıştır. Yine 1972 senesinde Erkin Koray‘ın kurduğu “Ter” grubunda yer almıştır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
Serhat Tutumluer

Özkan Uğur, 1973 ve 1975 seneleri arasında Barış Manço‘nun tekrardan kurduğu “Kurtulan Ekspresi” grubuna katılmıştır. Edip Akbayram‘ın kurduğu “Dostlar” ve Seyhan Karabay‘ın kurduğu “Kardaşlar” grubunda da yer almıştır. 1975 senesinde Dadaşlar ve Ersen‘de müzik yapmaya başlamıştır. 1976 senesinde Mazhar Alanson ve Fuat Güner‘in kurduğu “İpucu Beşlisi” grubuna geçmiştir. 1978 senesinde Cengiz Teoman ve Galip Boransu ile beraber “Grup Karma” isimli grubu kuran Uğur, Fuat Güner ve Mazhar Alanson ile aynı tarzda müzik yapıyordu. MFÖ‘nün Özkan Uğur‘u olmuştu.

İLGİLİ İÇERİKLER

Oyunculuk Yapmaya Başlamıştır.

1988 senesinde “Arkadaşım Şeytan” isimli filmde ilk defa kamera önüne geçmiştir. 1996 senesinde yönetmen koltuğunda Yavuz Turgul‘un oturduğu Uğur Yücel ve Şener Şen gibi isimlerin başrollerinde yer aldığı “Eşkiya” isimli filmde de rol almıştır. Pek çok reklam filminde oynamıştır. 1997 senesinde “Karışık Pizza” filminin müzik ekibinde yer almıştır. 1999 senesinde “İkinci Bahar” adlı dizide Şecaattin karakterine hayat vermiştir.

Özkan Uğur, 2001 senesinde “Komser Şekspir” de rol almıştır. 2002 senesinde “Yeter Anne” adlı dizide de kamera karşısına geçmiştir. Aynı zamanda MFÖ grubu ile konserlerine devam etmiştir. 2004 ve 2007 seneleri arasında “Cennet Mahallesi” isimli komedi dizisinde Beter Ali karakterine hayat vermiştir. Müjdat Gezen, Alişan, Melek Baykal, Çağla Şikel, Ümit Yesin, Zeki Alasya gibi isimler ile birlikte rol almıştır.

2004 senesinde Cem Yılmaz‘ın gişe rekolarını alt üst ettiği filmi olan G.O.R.A‘da Garavel karakterinin canlandırmıştır. 29 Eylül 2014 tarihinde TV 8 ekranlarında başlayan “O Ses Türkiye” isimli ses yarışmasında Mazhar Alanson ile birlikte jüri koltuğuna oturmuştur. 2014 senesinde vizyona giren “Pek Yakında” isimli sinema filminde Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ayşen Gruda, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu ve Tülin Özen gibi isimler ile birlikte rol almıştır.

Özkan Uğur Rol Aldığı Filmleri ve Dizileri

  1. 2020 – Karakomik Filmler 2 (Sinema Filmi)
  2. 2019 – Karakomik Filmler (İbrahim Karakteri) (Sinema Filmi)
  3. 2017 – Çoban Yıldızı (Kayıkçı Karakteri) (TV Dizisi)
  4. 2017 – Arif V 216 (Garavel Karakteri) (Sinema Filmi)
  5. 2015 – Poyraz Karayel (İsmail Karayel Karakteri) (TV Dizisi)
  6. 2014 – Pek Yakında (Ejder Kaplan Karakteri) (Sinema Filmi)
  7. 2012 – Şubat (Samim Akça Karakteri) (TV Dizisi)
  8. 2011 – Bir Ömür Yetmez (Kemal Sertel Karakteri) (TV Dizisi)
  9. 2010 – Türk Malı (Özcan Karakteri) (TV Dizisi)
  10. 2009 – Yahşi Batı (Kızılkayalar Karakteri) (Sinema Filmi)
  11. 2009 – Sıkı Dostlar (Cevdet Karakteri) (TV Dizisi)
  12. 2009 – Arthur: Maltazar’ın İntikamı (Sinema Filmi)
  13. 2008 – A.R.O.G (Dimi Karakteri) (Sinema Filmi)
  14. 2006 – Kısık Ateşte 15 Dakika (Fazıl Karakteri) (Sinema Filmi)
  15. 2005 – 2007 – Cennet Mahallesi (Beter Ali Karakteri) (TV Dizisi)
  16. 2004 – İstanbul Şahidimdir (TV Dizisi)
  17. 2003 – Patron Kim (TV Dizisi)
  18. 2003 – G.O.R.A (Garavel Karakteri) (Sinema Filmi)
  19. 2003 – Alacakaranlık (Bedir Büyükdereci Karakteri) (TV Dizisi)
  20. 2002 – Yeter Anne (Altan Karakteri) (TV Dizisi)
  21. 2002 – Asmalı Konak (Sedat Karakteri) (TV Dizisi)
  22. 2000 – Komser Şekspir (Danyal Karakteri) (Sinema Filmi)
  23. 2000 – Ayrılsak da Beraberiz (TV Dizisi)
  24. 1998 – İkinci Bahar (Şecahattin Dürüst Karakteri) (TV Dizisi)
  25. 1996 – Eşkıya (Sedat Karakteri) (Sinema Filmi)
  26. 1988 – Arkadaşım Şeytan (Okan Karakteri) (Sinema Filmi)

Diskografisi

  1. Barış Manço & Kurtalan Ekspres
  2. 1972 – Ölüm Allah’ın Emri
  3. 1973 – Gönül Dağı / Hey Koca Topçu
  4. 1973 – Nazar Eyle / Gülme Ha Gülme
  5. Erkin Koray & Ter
  6. 1972 – Hor Görme Garibi / Züleyha
  7. Mazhar – Fuat
  8. 1974 – Türküz Türkü Çağırırız (LP)
  9. Edip Akbayram & Dostlar
  10. 1974 – Garip / Kaşların Karasına
  11. Ersen & Dadaşlar
  12. 1975 – Dostlar Merhaba
  13. 1975 – Gafil Gezme Şaşkın
  14. 1976 – Ekmek Parası / Zalim
  15. Selda & Dadaşlar
  16. 1976 – Türkülerimiz (LP)
  17. Seyhan Karabay & Kardaşlar
  18. 1976 – Kan Davası
  19. İpucu Beşlisi
  20. 1976 – Heyecanlı
  21. Grup Karma
  22. 1978 – İmkansız

MFÖ

  1. 1984 – Ele Güne Karşı Yapayalnız
  2. 1985 – Peki Peki Anladık
  3. 1986 – Vak The Rock
  4. 1987 – No Problem
  5. 1990 – Geldiler
  6. 1992 – Agannaga Rüşvet
  7. 1992 – Dönmem Yolumdan
  8. 1995 – M.V.A.B.
  9. 2006 – AGU
  10. 2011 – Ve MFÖ

Videoları

Fotoğrafları

Kaynak
Biyografi.İnfo

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu