Ozan Çolakoğlu Kimdir?

ozan colakoglu kimdir 6
Tam adı: Ozan Çolakoğlu
Doğum tarihi: 1 Nisan 1972
Doğum yeri: Adana, Türkiye
Boyu: 1,7 m
Burcu: Koç
Ailesi: Hüseyin Çolakoğlu (Babası), Suna Çolakoğlu (Annesi)
Eşi: Gülşen (2016)
Çocuk (ları): Kaan Çolakoğlu, Azur Benan Çolakoğlu
Mesleği: Besteci, Aranjör, Yapımcı
Aktif Yılları: 1991 yılından bu yana
imdb-logo
youtube-chanelyoutube musicdeezer logo mbApple Music'de dinleSpotify'den dinle
Sosyal Medyada
instagram-hesabi twitter-hesabi

Hakkında

Ozan Çolakoğlu Kimdir? Ozan Çolakoğlu, besteci, aranjör ve yapımcıdır.

Ozan Çolakoğlu, 1 Nisan 1972 günü Adana’da dünyaya gözlerini açtı. Babasının adı, Hüseyin Çolakoğlu, annesinin adı ise Suna Çolakoğlu’dur. Çocukluğundan beri müzikle ilgileniyor. Sahne adı Ozinga.

Lise eğitimini aldığı İstanbul Kadıköy Anadolu Lisesi‘nde rock grubu kurdu. Daha sonra bir müzik stüdyosunda çalışmaya başladı. ABD’de yer alan Berkeley Üniversitesi‘nde eğitim gördü.

Kariyerine Tarkan‘ın “Yine Sensiz” adlı albümünde müzik direktörü olarak başladı. Tarkan’ın Adımı Kalbine Yaz, Acayipsin, Ölürüm Sana, Dudu, Come Closer, Karma ve Metamorfoz albümlerinde prodüktör ve aranjör olarak görev yaptı.

Tarkan ile çalışırken aynı zamanda, Hande Yener’in “Sen Yoluna Ben Yoluma” ve “Aşk Kadının Ruhundan Anlamıyor”, Murat Boz‘un “Aşkı Bulamam Ben”, Nil Karaibrahimgil’in “Tek Taşımı Kendim Aldım” ve rock grubu Pin-Up gibi grupların aranjörlüğünü yaptı.

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Ozan Çolakoğlu, Sertab Erener‘in 2003 senesinde Eurovision Şarkı Yarışması‘nda bir numara olan “Every Way That I Can” şarkısının ve Hadise’nin yine bir hit olan “Düm Tek Tek” parçasının aranjörlüğünü yaptı. Hokkabaz, GORA, Sınav ve Organize İşler gibi filmlerin müzikleri de ona ait.

1991 yılından bu yana Türkiye’nin en önemli sanatçılarından bir tanesi olarak gösteriliyor. Kendisine de bir albüm çıkardı. Bu albümde Tarkan, Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Göksel, GülşenSertab Erener, Yalın ve Manga grubunun solisti olan Ferman Akgül de yer aldı. 2001 yılında Sarı Ev isimli bir yapım şirketini kurucuları arasında yer aldı. 2010 yılında ayrıldı.

2016 yılında şarkıcı Gülşen ile dünya evine girdi. Bu evliliğinden Azur Benan Çolakoğlu adında bir kızları dünyaya geldi. Çolakoğlu, eşi Gülşen’in sahne kıyafetleri konusunda “görmek istemeyen gitmez” açıklamasını yaptı.

Ozan Çolakoğlu Diskografi

Stüdyo Albümleri

  1. 2012 01

Albümleri

  1. 1992 – Yine Sensiz / Tarkan
  2. 1994 – Aacayipsin / Tarkan
  3. 1995 – Kara Gözlüm / Kerim Tekin
  4. 1997 – Ölürüm Sana / Tarkan
  5. 2001 – Karma / Tarkan
  6. 2003 – Dudu / Tarkan
  7. 2006 – Come Closer / Tarkan
  8. 2006 – Tek Taşımı Kendim Aldım / Nil Karaibrahimgil
  9. 2007 – Maximum / Murat Boz[3] Prodüktör, aranjör
  10. 2007 – Metamorfoz / Tarkan
  11. 2010 – Adımı Kalbine Yaz / Tarkan

Teklileri

  1. 2001 – Kuzu Kuzu / Tarkan
  2. 2002 – Bir Oluruz Yolunda / Tarkan
  3. 2002 – Özgürlük İçimizde / Tarkan
  4. 2003 – Every Way That I Can / Sertab Erener
  5. 2005 – Ayrılık Zor / Tarkan
  6. 2006 – Aşkı Bulamam Ben / Murat Boz

Remixleri

  1. Aşkı Bulamam Ben (Ozinga mix)
  2. Bounce (Ozinga) Come Closer / Bounce
  3. Dudu (Ozinga Mix)
  4. Hüp (Ozinga Disco Mix)
  5. Kuzu Kuzu (Ozinga Mix)
  6. Karma / Kuzu Kuzu
  7. Özgürlük İçimizde (Ozinga Alternatif Versiyon)
  8. Pırlanta (Organize Remix)

Film Müzikleri

  1. 2005 – G.O.R.A.
  2. 2006 – Hokkabaz
  3. 2006 – Organize İşler
  4. 2006 – Sınav
  5. 2020 – Aşk Tesadüfleri Sever 2

Videoları

Fotoğrafları

KULLANICILAR BUNLARA DA BAKTI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu