İlişki KonularıKişisel GelişimYaşam

Olgunluk Nedir?

Olgun Bir İnsan Nasıl Davranmalıdır?

instagram takipçi hilesi

Olgunluk nedir? Olgunluk, insan ilişkilerinde oldukça önemli olan bir erdemdir. Olgunluk, insanın yaşadığı olaylar neticesinde karakter açısından kendini daha kuvvetli bir hale getirmesi sonucu oluşur. Fakat, bu kavram kişiden kişiye göre değişir. Yani özneldir. Şöyle ki; bir insan yaşadığı olumsuz olaylardan sonra diğer insanlara göre daha dirayetli davranır ve dimdik duruş sergiler. Bu insan diğer insanlar tarafından “olgun” olarak nitelendirilir. Başka bir insana göre ise olgunluk; ağzı sıkılık olarak nitelendirilir. Fakat olgun insan davranışları asla değişiklik göstermez. İşte olgun insanın özellikleri:

1- Önce Dinlemeyi, Sonra Konuşmayı Bilirler

insan 800x672

Olgun bir karakterin ilk özelliği dinlemeyi bilmesidir. Karşısındaki insanı sabırla dinleyen olgun kişiler, karşısındakinin konuşması bitince fikrini anlatır.

2- Ailesi Her Şeyden Önce Gelir

ailecek aktiviteler yaz tatili

Olgun karakter, kendisine bakmakla yükümlü oldukları kişiler ile ilgilenir. Ailesi, olgun karakter için her zaman önceliklidir. Eline geçen parayı sadece kendisi için harcamak yerine ailesinin ihtiyaçları için harcar.

3- Olgunluk Nedir? Nerde Ne Konuşacağını Bilendir

insan 2 800x340

İnsanın olgunluk seviyesini belli eden en önemli faktör kesinlikle nerede ne konuşması gerektiğini bilmesidir. Gerektiği yerde ne konuşması gerektiğini bilir. Boş konular konuşmaktan kaçınır. Ayrıca girdiği her ortama yakışır.

4- Olgunluk Nedir? Sorumluluklarının Bilincinde Olandır

Sorumluluklar; küçüklükten büyüklüğe kadar insanlara verilen ödevlerdir. Olgun insanlar, sorumluluklarını bilir. Çocuğunuzun sorumluluk duygusunun gelişmesini isterseniz, küçüklükten itibaren ona görevler vermeniz ile oluşur. Sorumluluk sahibi bir insan ikili ilişkilerinde de doğru bir karakterdir.

5- Kendisine Saygı Duyar

insan 800x800

Kişinin öz saygısının olması en büyük olgunluk belirtilerinden bir tanesidir. Kendine saygısı olan insan, her şeyden önce başkalarına karşı yaptığı hataları kendine yakıştırmaz. Örneğin; karşı  tarafa yalan söylemez. Çünkü bu durum, kendisine duyduğu saygısını yıpratır.

6- Olgunluk Nedir? Olumsuzlukları Kabullenen Kişidir

Hayatın karşısına çıkardığı her türlü zorluğu kabul eder. İsyan etmek yerine içinde bulunduğu koşulları kabullenen insan, çözümler üretmeye çalışır.

7- Düştüğünde Yeniden Kalkmasını Bilir

buyume 800x393

 

İnsan hayatı, zorluklarla dolu bir parkur gibidir. İnsanı karşısında her geçen gün yeni yeni zorluklar çıkabilir. olgun insan, maddi manevi konu ne olursa olsun; düşüşe geçtiğinde kendisini yeniden toparlayabilendir. İflas eden zengin bir iş adamı, gerekirse limon satarak yeniden ekonomik güç elde etmeye çalışır.

8- Olgunluk Nedir? Zor Anlarda Akla Gelen Kişidir

Başka insanlara yardım etmekten gocunmayan olgun insanlar, her türlü zorluk karşısında akla gelir. Ne zaman diğer insanlar dara düşse ya da ağlayacak bir omuz arasa olgun karakterli kişi, onların yardımına koşar. Gerek fikirleri ile gerek verdiği manevi güç ile diğer insanların güç toplamasına katkı sağlar.

9- Haksız Olduğunu Kabullenir

İkili ilişkilerde tartışmak yerine haksız olduğunu kabullenir. Gerçekler ile yüzleşmekten kaçınmaz. Gerekirse özür dilemeyi de bilir.

Olgun İnsanların Özellikleri ile İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu