Kişisel Gelişim

Öğrenmesi En Kolay 5 Enstrüman

instagram takipçi hilesi

İşitilen bir melodi beyinde farklı işlevlere sahip bölgelerin etkinleşmesini sağlar. Bir enstrüman çaldığımızda ise etki çok daha fazla olur ve müzik ruhu iyileştirir. Hobi olarak bir müzik aleti çalmak istiyor ve hangi enstrüman ile başlamanız gerektiğine karar veremiyorsanız öğrenmesi en kolay enstrümanlar listemize göz atmanızı öneririz.

Müziğe yeni başlayanlar gitar veya piyano tercih eder. Eğitim kurumlarında ise mandolin ve flüt tercih edilir. Elbette bu müzik aletleri iyi birer tercih olabilir; fakat öğrenme kolaylığı açısından yazımızın konusu olan müzik aletleri ön plana çıkmaktadır.

Öğrenmesi En Kolay 5 Enstrüman

enstrüman

1. Mızıka

Armonika olarak da bilinen mızıka, basit bir çalışma prensibine sahiptir. Nefes ve dil ile çalınan delikli bir çalgı olarak tanımlayabileceğimiz mızıka, bol pratik ile kısa sürede öğrenilebilir. Müzik anlayışına yön vermiş pek çok şarkının altyapısında da mızıka bulunmaktadır.

Başlangıç için 10 delikli mızıka modellerini tercih edebilirsiniz. Taşınabilirliğiyle de pratiklik sağlayan mızıka ile tek nota üflemeyi başardıktan sonra daha profesyonel olmak için kendinizi geliştirebilirsiniz. Ülkemizin ilk mızıka – piyano albümüne imza atan Alican Bülbül’ün çalışmalarını takip edebilirsiniz.

ukulele

2. Ukulele

Hawaii dili’nde zıplayan pire anlamına gelen telli çalgılar ailesine ait bir enstrüman olan ukulele çoğunlukla uke olarak kısaltılır. Gitara benzeyen bu müzik aleti naylondan üretilmiş dört tele sahiptir. Şirin görünümlü uke; tenor, soprano, konser ve bariton olarak farklı çeşitlere sahiptir.

Genellikle müzik aleti çalmaya yeni başlayanlar dolgun sesiyle tatmin edici performans vadeden konser ukuleleri tercih etmektedir. Sünger Bob çizgi filmini biliyorsanız ukulele sesini duymuş olabilirsiniz.

enstrüman

3. Tef

Def olarak da bilinen tef, yuvarlak bir tahta kasnağın bir veya iki yanına deriden bir örtü geçirilerek yapılan bir müzik aletidir. Bu müzik aleti parmak vuruşlarıyla çalınır. Okul etkinliklerinden konserlere pek çok etkinlik için uygun tef modeli bulunmaktadır. Görüntüsüyle de müzisyenleri cezbeden bu üzik aleti, vurmalı çalgılarla başlangıç yapmak için iyi bir seçim olacaktır.

enstrüman

4. Bongo

Güney Amerika ve Afrika kökenli bu müzik aleti, yaklaşık 25 cm uzayan iki çemberin yüzeylerine gerilen deriden oluşmaktadır. El ve parmakla çalınan bongo, Flamenko ve İspanyol müziğine oldukça uygundur.

enstrüman

5. Org

Elektronik tabanlı tuşlu çalgılar org olarak isimlendirilmektedir. 61 veya 76 tuşlu org modelleri, tek ve çift elle kullanılabilmektedir. Okullarda ve açık alan etkinliklerinde karşımıza çıkan org, özellikleriyle temel nota bilgilerinin pratik şekilde öğrenilmesine olanak tanıyan bir müzik aletidir. Öyle ki profesyonel müzisyenler de müzik üretimi ve icrasında bu müzik aletinden destek almaktadır.

Öğrenmesi En Kolay 5 Enstrüman ile ilgili videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu