Nevra Serezli

Nevra Serezli Kimdir?

 Nevra Serezli
Tam adı: Nevra Serezli
Doğum tarihi: 9 Ağustos 1944
Doğum yeri: Ankara, Türkiye
Boyu: 
Burcu: Aslan
Ailesi: Ulya Şirvan (Annesi), Mehmet Abdülkadir Süreyya fŞirvan (Babası)
Eşi: Metin Serezli (1968 – 2013)
Çocuk (ları): Murat Serezli, Selim Serezli
Mesleği: Ses Sanatçısı, Dizi Oyuncusu, Sinema Oyuncusu, Tiyatro Oyuncusu
Aktif Yılları: 1965 yılından bu yana
imdb-logo Nevra Serezli
youtube-chanel Nevra SerezliApple Music'de dinle Nevra SerezliSpotify'den dinle Nevra Serezli
Sosyal Medyada
instagram-hesabi Nevra Serezli
Başlıklar

Hakkında

Nevra Serezli Kimdir? Nevra Serezli, ses sanatçısı, dizi, tiyatro ve sinema oyuncusudur.

Nevra Serezli, 9 Ağustos 1944 tarihinde Ankara’da dünyaya gözlerini açmıştır. Annesinin ismi Ulya Şirvan, babasının ismi ise Mehmet Abdülkadir Süreyya Şirvan‘dır. Henüz bir yaşında iken İstanbul’a taşınmışlar ve Bebek – Arnavutköy’e yerleşmişlerdir.

Eğitimini Amerikan Kız Koleji’nde tamamlamıştır. Eğitimi sırasında okulun tiyatro çalışmalarına katılmıştır. My Fair Lady isimli oyun ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Eğitimini bitirdikten sonra Amerika’da 2 yıl tiyatro eğitimi almıştır. Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Haldun Taner ve Müşfik Kenter gibi isimleri tiyatro dersleri verdiği LCC’de sekreterlik yapmış, kazandığı para ile de kurslara gitmiştir.

1966 yılında 22 yaşında iken kendisini Dormen Tiyatrosu‘nda oynanan “Cengizhan’ın Bisikleti” isimli oyunda bulmuştur. 1967 yılında Ankara Sanat Tiyatrosu‘nda “Durdurun Dünyayı İnecek Var” isimli oyunda oynamıştır. İtalya ve İngiltere‘de festivallere katılmıştır. 1971 yılında Metin Serezli, Füsun Erbulak ve Altan Erbulak ile beraber Çevre Tiyatrosu‘nu kurmuştur. 1978 yılında kapatmışlardır.

Nevra Serezli, 1971 ve 1978 yılları arasında “Sait Hop Sait”, “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, “Şen Sazın Bülbülleri”, “Geceye Selam” isimli oyunlarda oynamıştır. 1984 ve 1989 yılları arasında Devekuşu Kabare Tiyatrosu‘nda çalışmıştır. 1990 yılında Dormen Tiyatrosu’nda “Yolun Yarısı” isimli müzikalde oynamıştır.

Tiyatro oyunculuğunun aksine sinema oyunculuğu ve seslendirme sanatçılığı da yapmaktadır. Televizyon reklamlarında oynamıştır. Aynı zamanda “Sihirli Annem” isimli dizide Taci’yi köpeğe çeviren Dudu karakterini 6 sezon canlandırmıştır. 7 Mart 1968 tarihinde Metin Serezli ile dünya evine girmiştir. Bu evliliğinden Murat Serezli ve Selim Serezli isimlerinde iki oğlu dünyaya gelmiştir.

Nevra Serezli, günümüze kadar 50’den fazla müzikalde sahne almıştır. 1 Ocak 2021 günü Acun Ilıcalı tarafından kurulan EXXEN platformunda yayınlanan “İşte Bu Benim Masalım” isimli yapımda Cemal Can Seven, Aleyna Tilki, Kamil Güler, Zeynep Kankonde ve Merve Sevin gibi isimler ile birlikte rol almıştır.

Serezli, Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü‘nün bu seneki sahibi olmuştur.

Nevra Serezli Rol Aldığı Tiyatro Oyunları

  1. 2020 – Ağaçlar Ayakta Ölür
  2. 1992 – Bir Tutkunun Yüzyılı
  3. Altı Haftada Altı Dans Dersi
  4. Sylvia
  5. Çılgın Sonbahar
  6. Çetin Ceviz
  7. Acaba Hangisi
  8. Şen Sazın Bülbülleri
  9. Aşk Olsun
  10. My Fair Lady
  11. Durdurun Dünyayı İnecek Var
  12. Hisseli Harikalat Kumpanyası (Şan Tiyatrosu)
  13. Paramparça
  14. Cengiz Hanın Bisikleti
  15. Deliler
  16. Işıklar Neden Karardı (Çevre Tiyatrosu)
  17. Olur Böyle Vakalar (Çevre Tiyatrosu)
  18. Şahane Züğürtler

Filmografisi

  1. 2021 – İşte Bu Benim Masalım (Aleyna’nın anneannesi) (Televizyon Dizisi)
  2. 2018 – Mirasyedi (TV Filmi)
  3. 2015 – Kocan Kadar Konuş: Diriliş (peyker) (Sinema Filmi)
  4. 2015 – Kocan Kadar Konuş (Peyker)(Sinema Filmi)
  5. 2015 – Git Başımdan (Yasemin Hanım)(Sinema Filmi)
  6. 2014 – Gönül İşleri (Televizyon Dizisi)
  7. 2014 – Diğer Yarım (Zeynep)
  8. 2013 – Senin Hikayen (Meral)
  9. 2013 – Bebek İşi (Suzan (Candan’ın Annesi))
  10. 2013 – Salih Kuşu (Zakkum)
  11. 2011 – Başrolde Aşk (Gönül Hanım)
  12. 2009 – Altın Kızlar (Gönül)
  13. 2007 – Sevgili Dünürüm (Güneş)
  14. 2006 – Unutulmayanlar (Leyla)
  15. 2003 – Mühürlü Güller (Kürdan Suzan (1.Bölüm))
  16. 2003 – 2011 – Sihirli Annem
  17. 2002 – Anne Babamla Evlensene (Leman)
  18. 2001 – Vay Anam Vay (Kibar Ana)
  19. 1999 – Kadınlar Kulübü
  20. 1994 – Sonradan Görmeler
  21. 1989 – Ekran Aşıkları
  22. 1988 – Önce Canan
  23. 1987 – Kavanozdaki Adam
  24. 1985 – Şendul Şaban
  25. 1985 – Aşık Oldum
  26. 1984 – Atla Gel Şaban
  27. 1983 – Metres
  28. 1983 – Dönme Dolap
  29. 1983 – Kılıbık
  30. 1980 – Renkli Dünya
  31. 1980 – Zübük
  32. 1979 – N’Olacak Şimdi
  33. 1977 – Şıpsevdi
  34. 1977 – Özgürlüğün Bedeli
  35. 1976 – İntikam Meleği / Kadın Hamlet
  36. 1976 – Saffet Beni Affet
  37. 1976 – Bülbül Ailesi
  38. 1974 – Ahududu
  39. 1971 – Aman karım duymasın

Videoları

Fotoğrafları


Bu içeriğimiz hakkında hemen aşağıdan yorum yaparak, katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca, Facebook sayfamızı beğenebilir, Instagram hesabımızı takip edebilir, Twitter hesabımızı takip edebilir ve Pinterest'te bizi bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca bakabileceğiniz bilgi
Kapalı
Başa dön tuşu