hosting

Metin Serezli

Metin-Serezli-2 Metin Serezli
Tam adı: Metin Serezli
Doğum tarihi: 12 Ocak 1934
Doğum yeri:İstanbul,Türkiye
Ölüm tarihi: 10 Mart 2013 (79 Yaşında)
Ölüm yeri:İstanbul,Türkiye
Eğitimi: İstanbul Üniversitesi
Eşi: Nevra Serezli (e. 1968–2013), Nisa Serezli (e. 1957–1964)
Çocukları: Murat Serezli, Selim Serezli
Mesleği: Oyuncu ve seslendirme sanatçısı
Aktif yılları: 1957-2013 yılları arası.
Ödülleri:

  • En iyi tiyatro yönetmeni ödülü, 1969
  • Afife Tiyatro Ödülleri; Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu -Bu Filmi Görmüştüm (1998)

imdb-logo Metin Serezli

Başlıklar

Hakkında

Metin Serezli kimdir? Metin Serezli, 12 Ocak 1934 de İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Atatürk Lisesi’de yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü ve Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okudu. 3 yıl Fenerbahçe genç takımında futbol oynadı.

İLGİLİ İÇERİKLER

1954’de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1955 yılında “Dormen Tiyatro”sunun ilk oyunu olan “Papaz Kaçtı” komedisi ile profesyonel oldu. Bu güne kadar tiyatrodan hiç kopmadı “Dormen Tiyatro”su “Şan Tiyatrosu”, Altan Erbulak’la birlikte 1971’de kurduğu “Çevre Tiyatrosu” ve son üç yıldır görev aldığı “Tiyatro İstanbul”da 69 oyunda oynadı, 28 oyun ve 5 müzikali yönetti.

Almanya’da dünya üniversitelilerarası tiyatro festivaline katıldı. Erlangen, Bristol ve Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye delegesi olarak katıldı. Bu arada 200 radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. 50 film çevirdi, birçok Tv dizisinde oyuncu ve sunucu olarak görev yaptı. Televizyon reklamlarında rol aldı.

1955’de başrolünü oynadığı Boş Beşik filmi Almanya’da birincilik kazandı.

Avni Dilligil, Afife Jale, Üniversiteler Birliği, İsmail Dümbüllü ve Lions en iyi oyuncu ödüllerinin sahibi olan Metin Serezli, televizyonda yayınlanan “Olacak O Kadar” programı ve Tiyatro İstanbul’un “Çılgın Haftasonu” adlı komedisinde de oynamıştır. “Zübük”, “Talihli Amele” gibi filmlerde oynadı. Sihirli Annem dizisinde Taci’yi seslendirdi.

Uzun 2,5 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Metin Serezli 10 Mart 2013 tarihinde evinde 79 yaşında hayatını kaybetti.

1957 yılında Nisa Serezli ile evlenip ayrıldı,
Metin Serezli, 1968 yılında Nevra Serezli ile evlendi ve Murat Serezli (d.1969) ve Selim (d.1973) adlı iki oğlu vardır.

Tiyatro Oyunları

  1. Bu Da Benim Ailem : Sandberg+Firner – Tiyatrokare – 2009
  2. Kim O : Ray Cooney\Gene Stone – Tiyatrokare – 2008
  3. Tepe Taklak : Olivier Lejeune – Tiyatro İstanbul – 2005
  4. Kaçamak : Gerard Lauzier – Tiyatro İstanbul – 2004
  5. Pembe Pırlantalar : Michael Pertwee – Tiyatro İstanbul – 2002
  6. Çılgın Hafta Sonu : Marc Camoletti – Tiyatro İstanbul – 2001
  7. Sylvia : A.R.Gurney – Tiyatro İstanbul – 2000
  8. Aşk (oyun)
  9. Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et Lasaygues – Dormen Tiyatrosu – 1996
  10. Komik Para : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1995
  11. Muhteşem İkili : Dormen Tiyatrosu – 1994
  12. Beşten Yediye : Dormen Tiyatrosu – 1993
  13. Çılgın Sonbahar : Pierrette Bruno – 1991
  14. Kaç Baba Kaç : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1988
  15. İkinin Biri : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1985
  16. Hayvanat Bahçesi : Edward Albee
  17. Paramparça : Turgut Özakman – Dormen Tiyatrosu – 1966
  18. Puntila Ağa ile Uşağı Matti : Bertolt Brecht – Dormen Tiyatrosu – 1965
  19. Almanya’dan Bir Yar Gelir : Dormen Tiyatrosu – 1964
  20. Ayı Masalı : Dormen Tiyatrosu – 1962
  21. Altın Yumruk : Dormen Tiyatrosu – 1962
  22. Sokak Kızı İrma : Alexandre Breffort\Marguerite Monnot – Dormen Tiyatrosu – 1961
  23. Müfettiş : Nikolay Gogol – Dormen Tiyatrosu – 1959
  24. Zafer Madalyası : Thomas Heggen\Joshua Logan – Dormen Tiyatrosu – 1958
  25. Çikolata Asker : Dormen Tiyatrosu – 1957
  26. Beş Parmak : Peter Shaffer – Dormen Tiyatrosu
  27. Papaz Kaçtı : Phillip King – Dormen Tiyatrosu – 1957

 Filmografisi

  1. 2011 – Başrolde Aşk (TV Dizisi)
  2. 2008 – Ay Işığı
  3. 2003 – 2011 – Sihirli Annem
  4. 2001 – Son
  5. 1996 – Yüzleşme
  6. 1995 – Palavra Aşklar
  7. 1994 – Çılgın Sonbahar (TV Filmi)
  8. 1994 – Beşten Yediye (TV Filmi)
  9. 1990 – Darbe
  10. 1990 – Alman Avrat’ın Bacısı (Sinema Filmi)
  11. 1988 – Necip Fazıl Kısakürek
  12. 1987 – Kavanozdaki Adam
  13. 1986 – Olacak O Kadar (TV Dizisi) 1986 – Hayat Köprüsü (Sinema Filmi)
  14. 1985 – Bugünün Saraylısı (TV Dizisi)
  15. 1984 – Nefret
  16. 1983 – Metres
  17. 1983 – Gecelerin Kadını
  18. 1980 – Sarışın Tehlike
  19. 1980 – Zübük Yaşar
  20. 1980 – Talihli Amele
  21. 1980 – Sarışın Tehlike (Sinema Filmi)
  22. 1977 – Özgürlüğün Bedeli
  23. 1974 – Ceza
  24. 1973 – Beddua / Günahsız Kadın
  25. 1972 – Sisli Hatıralar Atıf
  26. 1972 – Gümüş Gerdanlık Kemal
  27. 1972 – Kopuk
  28. 1972 – Falcı
  29. 1971 – Unutulan Kadın
  30. 1971 – Senede Bir Gün
  31. 1971 – Son Hıçkırık
  32. 1971 – Bütün Anneler Melektir
  33. 1971 – Melek mi Şeytan mı? / Asrın Kadını
  34. 1971 – On Küçük Şeytan
  35. 1971 – Aşk Uğruna
  36. 1971 – Hayat Sevince Güzel
  37. 1971 – Sürgünden Geliyorum
  38. 1971 – Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım
  39. 1971 – Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde
  40. 1970 – Ayşecik Sana Tapıyorum
  41. 1970 – Yavrum Ali
  42. 1970 – Seven Ne Yapmaz
  43. 1970 – Şoför Nebahat
  44. 1969 – Dağlar Kızı Reyhan
  45. 1969 – Yaralı Kalp
  46. 1969 – Ayşecik’le Ömercik
  47. 1967 – Kuduz Recep
  48. 1966 – Damgalı Kadın
  49. 1965 – Bozuk Düzen
  50. 1965 – Güzel Bir Gün İçin
  51. 1960 – Sensiz Yıllar
  52. 1958 – Çoban Kızı
  53. 1958 – Daha Çekecek miyim?
  54. 1958 – Ayşe’nin Çilesi
  55. 1958 – Son Saadet

Videoları

METİN SEREZLİ’YE VEDA

Levent Kırca dostu Metin Serezli’yi anlattı

Fotoğrafları

Kaynak
BiyografisiGoogleYoutube

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu