Microsoft Teams Nedir? Ne İşe Yarar?
Microsoft Teams, Office 365 uygulama paketinin bir parçası olan bulut tabanlı ekip işbirliği yazılımıdır. Microsoft Teams’deki temel özellikler iş mesajlaşma, arama, video konferanslar ve dosya paylaşımı gibi özelliklerdir.. Her büyüklükteki işletme Teams’i kullanabilir.
Bir iletişim uygulaması olarak Teams, freelance ve uzaktan çalışanların, bilgisayarlar ve mobil cihazlar da dahil olmak üzere farklı cihazlarda gerçek zamanlı ve gerçek zamanlıya yakın içerik üzerinde işbirliği yapmalarını sağlar.
İlginizi çekebilir: Microsoft Azure Nedir? Microsoft Azure Nasıl Kullanılır?
Microsoft Teams, Microsoft’un temel bulut tabanlı birleşik iletişim uygulamasıdır. Slack ve Google Hangouts gibi benzer ürünlerle rekabet içindedir.. Microsoft Teams, Exchange, PowerPoint ve SharePoint gibi diğer Office 365 uygulamalarıyla entegredir.
Microsoft Teams, 2017 senesinin Mart ayında piyasaya sürülmüştür. Eylül 2017’de Microsoft, Teams’in Office 365‘te Skype Kurumsal Çevrimiçi Sürüm’ün yerini alacağını duyurmuştur. Microsoft, son birkaç aydır mesajlaşma, toplantılar ve arama da dahil olmak üzere Skype Kurumsal Çevrimiçi özelliklerini Teams’e entegre etmiştir.
Microsoft Teams Temel Özellikleri Nelerdir?
Teams, grup ve özel mesajlaşmaya sahip, iş parçacıklı ve kalıcı görüşmeler içeren sohbet tabanlı bir çalışma alanıdır. Her ekip içinde, kullanıcılar iletişimlerini konuya göre düzenlemek için farklı kanallar oluşturabilirler. Her kanal birkaç kullanıcı içerebilir veya binlerce kullanıcıya ölçeklenebilir.
Ekip tabanlı bir mesaj dizisinde, kullanıcılar sesli ve görüntülü toplantıları bağlamsal iletişim sağlayan bir iş akışı planlayabilir. Kullanıcılar ayrıca Teams uygulamasında PowerPoint dosyalarını düzenleyebilir. Diğer mesajlaşma servisleri gibi Teams mesajları da emoji ve GIF‘ler kullanılabilir.
Microsoft Teams‘deki konuk erişimi özelliği, kullanıcıların kuruluşlarının dışındaki kişileri mesajlaşma, toplantılar ve dosya paylaşımı için dahili kanallara katılmaya davet etmelerini sağlar. Bu özellik, işletmeler arası proje yönetimini kolaylaştırmaya yardımcı olur.
Teams uygulamasıyla kullanıcılar Teams istemcisinden bir başka Teams istemcisine IP üzerinden sesli arama yapabilir. Microsoft’un daha önce Cloud PBX olarak bilinen Office 365 Telefon Sistemi ve daha önce PSTN Arama olarak bilinen Arama Planı ile kullanıcılar, genel anahtarlamalı telefon şebekesindeki sabit hatlara ve cep telefonlarına çağrı yapabilir, alabilir ve bu telefonlardan cep telefonlarına çağrı yapabilirler.
Okullar Da Kullanabilir
Bu servisi üniversite ve okullarda rahatlıkla kullanabilir. Öğretmen tarafından açılan oturuma izin verilen tüm kişiler katılabilir. Pek çok üniversitenin Kurumsal Office 365 üyeliği vardır. Okulun size sağladığı e-posta ve şifre ile Teams‘a rahatlıkla giriş yapabilirsiniz. Ödev teslimlerinizi sistem üzerinde yapabilirsiniz. Hatta öğretmenininiz açtığı online sınavlara dahi girebilirsiniz.
Microsoft Teams’in Maliyeti Nedir?
Teams’ın 3 ana paketi mevcuttur. Bu paketler “Ücretsiz”, “Office 365 İş Başlangıcı” ve “Office 365 İş Ekstra” olarak gruplandırılmıştır. Office 365 İş Başlangıcı paketinin aylık ücreti 28 ₺, Office 365 İş Ekstra paketinin aylık ücreti ise 70 ₺’dir. Paketleri incelemek ve daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.
Microsoft Teams’ın Resmi Sitesi
GÜNCELLEME: Microsoft Teams, son getirdiği güncellemeler ile tüm gün boyunca ücretsiz olarak sesli ve görüntülü arama yapabilme özelliği getirmektedir. 24 saat boyunca 300 kişiye kadar bağlantı kurabilmenize olanak sağlamaktadır. Tüm bunların yanı sıra, 250 katılımcıya kadar gurup sohbeti oluşturma, “Birlikte Modu” vasıtası ile aynı anda 49 katılımcıya kadar görüşme yapmanıza yardımcı olmaktadır.