Cilt Sağlığı

Makyajla Uyumanın Zararları!

instagram takipçi hilesi

Makyajla uyumanın zararları nelerdir? Makyaj, genç kızlık döneminden itibaren pek çok kadının, hem daha estetik ve bakımlı görünebilmek hem de kendisini daha iyi hissedebilmek adına kullandığı bir yöntemdir. Hiç şüphesiz ki gelişen teknoloji ve ilerleyen zaman ile birlikte bu yöntemin incelikleri, detayları ve püf noktaları da artmıştır. Ayrıca her ortama, giysiye ve yüz tipine uygun farklı stiller belirlenmiştir.

Kozmetik sektörü kendisini daima yenilemekte ve kadınlara güzellik alanında oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. Ancak, makyaj, hayatımızın ve güzellik sırrımızın önemli bir parçası olmakla birlikte, bununla ilgili yapılan bazı hatalar cildimize ve hatta sağlığımıza zarar verebiliyor. En sık yapılan yanlışlardan bir tanesi de makyajla uyumak!

makyajla uyumanın zararları

İşte biz de bu yazımızda sizlere makyajlı bir şekilde uyuduğumuzda bunun bize nasıl zararlar verebileceğinden ve neler yapılması gerektiğinden söz ediyor olacağız. Konuya ilişkin videolara ise yazımızın son bölümünde ulaşabilirsiniz.

Makyajla Uyumanın Zararları Nelerdir?

Cilt Kuruluğu: Kullanılan makyaj malzemeleri ciltten arındırılmak üzere uygulandığı takdirde çoğunlukla herhangi bir yan etki göstermez. Eğer alerjiniz yoksa tabi! Fakat makyajı ciltten arındırmadan yattığınızda uzun saatler boyunca cilt nefes alamaz, bu da gözeneklerin oksijensiz kalmasına ve cildin kurumasına neden olur.

Gözeneklerin Tıkanmasına Bağlı Oluşumlar: Makyajla uyumanın zararlarından biri de; sivilce, akne, siyah nokta ve ciltte yaşanan pul pul görünüm..! Makyajla uyuduğunuzda cilt hava almayacağı için bir süre sonra böyle oluşumlarla karşı karşıya kalmanız olasıdır. Bunun sebebi ise cildin yağ dengesinin bozulmasıdır. Yağ dengesi bozulduğunda cilt sorunlarının görülme ihtimali de artmaktadır.

Cildin Yenilenmesinin Engellenmesi: Makyajla uyumanın zararları! Uyku esnasında tüm organlarımız dinlenmeye geçerek kendisini yeniler. Hem biyolojik hem de mental açıdan tazelenmek için kaliteli uykunun en önemli şart olduğu ise, uzmanlar tarafından sıklıkla vurgulanır. Ancak makyaj ile kapatılmış olan cilt kendisini yenileyemez, hücreleri onaramaz ve bu da uzun vadede erken yaşlanmalara yol açabilir.

makyajla uyumanin zararlari

Kırışıklıklar: Nefes almayan, kendini onarmayan ve doğal yağ dengesi bozulan bir cilt, bir süre sonra elastikiyetini ve esnekliğini kaybedecektir. Bu da kırışıklıkların oluşması anlamını taşır. Her ne kadar kozmetik alanında buna özgü ürünler bulunuyor olsa da, ilk koşul her zaman mevcut doğallığı korumak olmalıdır.

Kirpik Yapısında Bozulmalar: Rimel ve diğer kirpik dibi uygulamaları, ciltten zamanına arındırılmaz ve bu şekilde uykuya geçilirse; kirpiklerde dökülmeler, seyrelmeler, renk tonu açılması ve kirpik yapısının değişmesi gibi bir takım sorunlar ortaya çıkabiliyor. Üstelik bu sorunun telafisi de oldukça zor!

Dudakların Kuruması ve Çatlaması: Dudak kalemi, ruj ya da parlatıcının gece boyunca kalması, dudaktaki nem dengesinin yitirilmesine zemin hazırlıyor. Oksijensiz kalan dudaklarda ise kuruluk ve çatlaklar yaşanabiliyor. Bu nedenle ruj ya da benzeri malzemeleri temizlemeden uyumak da yine ciltte ve dudak dokusunda olumsuz yönde etki bırakıyor.

Makyajla Uyumanın Zararlarına Karşı Neler Yapılabilir?

Öncelikle çoğu kadının direkt olarak makyaj yaptığına şahit olabiliyoruz. Ancak bu ne kadar doğru? Makyaj öncesi cilt bakımı yapmak; hem uygulanan makyajın kalıcılığını ve ışıltısını arttıracak hem de cildi olası yan etkilerden büyük ölçüde koruyacaktır.

makyajla uyuma

  • Tonik, temizleme jeli, peeling, serum ve nemlendirici! Tüm bunlardan sonra makyaja geçmek ise en ideali! Nemlendiricinin ardından sürülecek güneş kremi ile de cildiniz artık tümüyle makyaja hazır olacaktır. Buradaki vurgulanması gereken noktalardan biri de tüm uygulamalara öncelikle göz ve çevresinden başlamanın daha doğru olacağıdır.
  • Makyaj sonrası bakım ise çok ama çok hassastır. Kesinlikle şartlar ne olursa olsun makyajla uyumanın zararları bilinmeli ve cilt, tamamı ile makyajdan arındırılmalıdır. Yalnızca su ya da sabun kullanımı ise yanış bir temizleme tekniğidir. Uygun temizleme jelleri, pamukları ve sularına mutlaka yer verilmelidir. Elbette burada da cilt yapısına uygun ürünler tercih edilmelidir.
  • Makyajdan arındırılan cildin de yine nemlendirici ile dengesinin korunması gerekmektedir. Çok sık kapatıcı (fondöten) kullanılmaması, gündelik hayatta ağır makyaj yapılmaması, bazı günler cildi dinlendirmek adına makyajsız kalınması ve bu esnada salatalık maskesi gibi bir takım bakım maskelerinin uygulanması da diğer öneriler arasında bulunmaktadır.
  • Unutulmamalıdır ki; nefes alan ve bakımlı bir cilt, hem çok daha geç yaşlanacak hem de size ışıltılı bir görünüm kazandıracaktır..!

Makyajla Uyumanın Zararları İle İlgili Video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu