”hosting”

Keira Knightley

”Forex”

Keira Knightley
Tam adı: Keira Christina Knightley
Doğum tarihi: 26 Mart 1985
Doğum yeri: Teddington, Birleşik Krallık
Boyu: 1.70 m
Ailesi: Will Knightley, Sharman Macdonald, Caleb Knightley
Eşi: James Righton (e. 2013)
Çocuk (ları): Edie Knightley Righton
Mesleği: Oyuncu, model
Aktif Yılları: 1993 yılından bu yana
imdb-logo Keira Knightley

Başlıklar

Hakkında

Keira Knightley kimdir? Keira Knightley, 26 Mart 1985, Teddington doğumlu İngiliz oyuncu ve modeldir. Tam adı Keira Christina Knightley’dir. Tiyatrocu ve oyuncu sanatçı olan bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Babası ve annesi oyuncu Will Knightley, Sharman Macdonald‘dır. Eğitimini Teddington School’da ve Esher College’da tamamlamıştır. Disleksi hastalığı bulunan Knightley, eğitim yıllarında zorluk yaşamıştır.

Katherine Heigl

Ailesininde oyunculuk yaptığı için bu işlere fazla uzak olmayan Keira Knightley, 8 yaşındayken televizyon filmlerinde yer almaya başladı. A Village Affair, Innocent Lies gibi filmlerle kariyerine başlayan Knightley, 1999 yılında yeniden çevrilen Star Wars filminin ilkinde Nedime Sabe rolünde yer almıştır. Ancak kendisini tüm dünyanın tanımasını sağlayan film Bend It Like Beckham isimli film olmuştur. Filmle Altın Küre’ye aday olmuş ve London Critics Circle Film Awards tarafından en iyi yeni yüz ödülünü almıştır.

2003 yılında Karayip Korsanları filminde başrolde yer alarak Johnny Depp ve Orlando Bloom’la büyük bir efsane serinin başlangıcına adım atmışlardır. Film, 5 dalda Oscar’a aday gösterilmiştir.

2005 yılında ise artık en bilinen filmi olan Pride and Prejudice isimli Jane Austen uyarlamasının yapıldığı filmde yer almıştır. Bu filmiylede En iyi Kadın Oyuncu olarak Oscar’a aday olmuştur.

Pixie Lott

2008 yılında The Edge of Love filminin kadrosunda yer alan Keira Knightley, Cillian Murphy ve Sienna Miller’la birlikte rol aldığı filmin senaryosu Knightley’in annesi Sharman Macdonald’a aittir.

2006 yılında Channel’in yüzü ilan edilmiştir.

2013 yılında rock müzik grubu Klaxons’ın üyesi James Righton ile Fransa’da evlenmiştir.

Filmografisi

  1. 1999 Star Wars Episode I: The Phantom Menace 
  2. 2001 Princess of Thieves
  3. 2001 The Hole 
  4. 2002 Doctor Zhivago
  5. 2002 Pure
  6. 2002 Bend It Like Beckham 
  7. 2003 Pirates of the Caribbean
  8. 2003 Love Actually 
  9. 2004 King Arthur 
  10. 2005 The Jacket 
  11. 2005 Domino Domino Harvey
  12. 2005 Pride and Prejudice 
  13. 2006 Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest 
  14. 2007 Pirates of the Caribbean: At World’s End 
  15. 2007 Atonement 
  16. 2008 The Edge of Love
  17. 2008 The Duchess
  18. 2010 London Boulevard
  19. 2010 SteveWoman
  20. 2010 Last Night
  21. 2010 Never Let Me Go
  22. 2011 A Dangerous Method
  23. 2012 Seeking a Friend for a..
  24. 2012 Anna Karenina
  25. 2013 Begin Again
  26. 2014 Jack Ryan: Shadow Recruit
  27. 2014 LaggiesMegan
  28. 2014 The Imitation Game
  29. 2015  Everest
Kim Kardashian

Videoları

Fotoğrafları

İLGİLİ İÇERİKLER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu