Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır?
Kalıcı Makyaj Nedir?
Makyaj her zaman bakımlı ve güzel görünmek isteyen tüm kadınların hayatlarının ayrılmaz bir parçası olmuştur. Bu nedenle zaman sıkıntısı çeken, günlük ve iş hayatında bakımlı görünmek isteyen kadınların favori yollarından biri kalıcı makyajdır. Bu uygulamalar sayesinde 7/24 düzenli görünmek daha kolay. Cilt için üretilen doğal boyaların iğneler kullanılarak cildin üst kısmında bırakılması işlemidir.
Çoğu zaman dövmeye benzetilen bu yöntemin en önemli ayırt edici özelliği, epidermise uygulandığı için ömür boyu değil, belirli bir süre boyunca kalıcı olmasıdır. Kalın kaşların, kontürlerin ve dolgun dudakların yeniden canlanmasıyla birlikte kalıcı makyaj uygulamalarına olan ihtiyaç da arttı.
Kalıcı Makyaj Uygulaması Nasıl Yapılır?
Kalıcı makyaj uygulaması kaş, göz ve dudak olmak üzere 3 farklı bölgeye uygulanmakta ve uygulamada farklı teknikler kullanılmaktadır. En çok tercih edilen ve kullanılan teknikler mikroblandig ve mikropigmentasyondur.
Kalıcı makyaj için kullanılan ilk yöntemin mikropigmentasyondur. Bu yöntemle dövme makinesine benzer bir cihaz kullanılarak kalıcı makyaj yapılır. Seçilen ve kullanılmasına karar verilen boya, cihazın ucundaki bir iğne ile cilt altındaki dokuya işlenir. En önemli detaylar işlemi uygulayan uzmanın becerileri ve işlemin aseptik olarak ele alınmasıdır. Bu teknik kullanılarak doğal saç görünümü, gölgeleme, pudralama gibi işlemler uygulanarak doğal bir görünüm elde edilebilir.
Microblanding ve Micropigmentasyon arasındaki fark, microblanding yönteminde cihaz yerine iğne uçlu özel bir kalem kullanılmasıdır. Bu kalem sayesinde saç görünümüne neden olan çizikleri gidererek doğal görüntüler oluşturmak mümkündür. Her iki uygulama da doğal kaşlara izin verir. Uygulamanın sonuçları, yöntemi uygulayan uzmanların başarısı ile doğru orantılıdır.
Kalıcı Makyaj Ağrılı İşlem Midir?
Yaklaşık 30 dakika süren (bazen daha uzun sürebilen) işlem sırasında başvuru sahibi herhangi bir acı hissetmez. Bunun nedeni tedavi edilecek bölgenin lokal anestezi ile uyuşturulmasıdır. Lokal anestezi amaçlı lazer epilasyonda ve dövme uygulamalarında anestezik kremlerde kullanılmaktadır. İşlem sonrasında kişi hemen günlük hayatına devam edebilir ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın gününe devam edebilir. Kullanan kişilerin geri bildirimlerine bakacak olursak, işlem sonrası sadece bir karıncalanma hissi oluyor, dövmeden farklı olarak cildin üst katmanlarına uygulandığı için çok daha az hissettiriyor.
Kalıcı makyaj işleminin süresi kişiden kişiye, tasarıma ve uygulamaya göre değişmekle birlikte genellikle yaklaşık 2 saat sürmektedir. Bu süre anestezi, tasarımın uygulanması ve ameliyatın tamamlanmasını içerir. Bakım için seanstan 4 hafta sonra ek bir kontrol seansı yapın. Çok fazla süsleme olmadığı sürece bu seanslar genellikle programlardan daha kısadır.