BiyografiFoto GaleriÜnlülerin Foto GalerisiYabancı Erkek Ünlüler

Jim Carrey

Jim Carrey

Tam adı: James Eugene Carrey
Doğum tarihi: 17 Ocak 1962
Doğum yeri: Ontario / Kanada
Boyu: 1,88 m.
Ailesi: Percy Carrey, Kathleen Carrey
Eşi: Melissa Womer (1987-1995), Lauren Holly (1996- 1997)
Çocuk (ları): Jane Erin Carrey
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 1980–günümüz
imdb-logo Jim Carrey

youtube-chanel Jim Carrey
Sosyal Medyada

twitter-hesabi Jim Carrey
Başlıklar

Hakkında

Asıl adı James Eugene Carrey olan Kanadalı komedyen ve oyuncu,  17 Ocak 1962 yılında Kanada’da dünyaya gelmiştir. 1970’li yılların ortasında televizyon dizilerindeki küçük rollerle oyunculuk dünyasına giriş yapmıştır. Daha sonraları mimiklerindeki başarısı fark edilmiş ve 1994 yılında Ace Ventura: Pet Detective sinema filmiyle sinema oyunculuğuna geçiş yapmıştır. 

Dört kardeşten en küçüğü olan Jim Carrey’in babası Percy Carrey, muhasebeciydi ve jazz saksafonu çalıyordu. Çocukken dışa dönük kişiliği ile bilinen Jim Carrey, henüz 10 yaşındayken “The Carol Burnet Show” a cv göndermiştir. Ayrıca okulda öğretmenleri ve arkadaşları arasında sık sık show yapıyordu.

13 yaşındayken zorlu ergenlik döneminin başlangıcında olan Carrey’i zor günler bekliyordu. Babası işini kaybedince yaşadıkları rahat mahalleden ayrılmak zorunda kalan aile bir çadıra yerleşmiş, annesi ve babası bir fabrikada işe başlamışlardır. Okulda başarılı bir öğrenci olan Jim Carrey de ailesinin kazandığı para ailesine yetmeyince aynı fabrikada işe girmek zorunda kalmıştır. Okuldan sonra 8 saat ağır mesai koşullarında çalışıyordu.

17 yaşında yani 1979 yılında okulunu bırakıp Los Angeles’a yerleşti. Burada çeşitli programlardan teklif aldı ve önce televizyon programlarında daha sonra da filmlerdeki ufak rolleriyle oyunculuk hayatına adım attı.

Özel hayatı da oldukça sallantılı geçen Carrey’nin tek çocuğu Jane Erin Carrey’dir. Çocuğun annesi ilk eşi olan Melissa Womer’dır.  Womer’dan boşandıktan sonra  Lauren Holly ile evlenmiş ancak yine evliliği mutlu gitmeyince ertesi yıl bu eşiyle de boşanma kararı almışlardır. 

Aldığı Ödüller

1995: En İyi Komedi Performansı MTV Film Ödülü, Dumb and Dumber
1995: MTV Film Ödülü – En iyi Öpüşme, Dumb and Dumber
1996: People’s Choice Ödülü – En iyi komedi aktörü
1996: En İyi Komedi Performansı MTV Film Ödülü, Ace Ventura: When Nature Calls
1996: MTV Film Ödülü – En iyi erkek oyuncu, Ace Ventura: When Nature Calls
1997: MTV Film Ödülü – En iyi kötü karakter, The Cable Guy
1997: En İyi Komedi Performansı MTV Film Ödülü, The Cable Guy
1998: En İyi Komedi Performansı MTV Film Ödülü, Liar Liar
1998: Altın Küre Ödülü – En iyi aktör (Drama), The Truman Show
1999: MTV Film Ödülü – En iyi erkek oyuncu, The Truman Show
1999: Boston Society of Film Critics Ödülü – En iyi aktör, Man on the Moon
1999: Altın Küre Ödülü – En iyi aktör (komedi veya müzikal), Man on the Moon
2000: ShoWest Yılın Erkek Starı

Filmografi

  • 1983- The Sex and Violence Family Hour
  • 1983- Copper Mountain
  • 1983- All in Good Taste
  • 1984- Finders Keepers
  • 1985- Once Bitten
  • 1986- Peggy Sue Got Married
  • 1988- The Dead Pool
  • 1989- Earth Girls Are Easy
  • 1989- Pink Cadillac
  • 1991- High Strung
  • 1992- The Itsy Bitsy Spider
  • 1994- Ace Ventura: Pet Detective
  • 1994- The Mask
  • 1994- Dumb and Dumber
  •  1995- Batman Forever
  •  1995- Ace Ventura: When Nature Calls
  • 1996- The Cable Guy
  • 1997- Liar Liar
  • 1998- The Truman Show
  • 1998- Simon Birch
  • 1999- Man on the Moon
  • 2000- Me, Myself & Irene
  • 2000- Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas
  •  2001- The Majestic
  •  2003- Pecan Pie
  • 2003- Bruce Almighty
  • 2004- Eternal Sunshine of the Spotless Mind
  •  2004- Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events
  •  2005- Fun with Dick and Jane
  • 2007- The Number 23
  • 2008- Horton Hears a Who!
  • 2008- Yes Man
  • 2009- I Love You Phillip Morris
  •  2009- A Christmas Carol
  • 2011- Mr. Popper’s Penguins
  • 2013- The Incredible Burt Wonderstone
  • 2013- Kick-Ass 2
  •  2013- Anchorman 2: The Legend Continues
  • 2014- Dumb and Dumber To
  •  2016- True Crimes
  • 2016- The Bad Batch

Videoları

En Muhteşem 10 Jim Carrey Performansı!

Jim Carrey | Real Time with Bill Maher (HBO)

Jim Carrey Sounds Off on Icons and More at NYFW 2017

Jim Carrey – What It All Means | One Of The Most Eye Opening Speeches

Jim Carrey’nin Muhteşem Geri Dönüşü: Kidding | İnceleme (2018)

Jim Carrey neden artık filmlerde oynamıyor?

Fotoğrafları

Kaynak
VikipediGoogleYoutubePinterest
Etiketler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı