Kişisel Bakım

Gliserin Nedir? Faydaları Nelerdir?

Gliserin, karbon, hidrojen, ve oksijen elementlerinden oluşan organik bir bileşiktir. Gliserol olarak da adlandırılır. Carl Wilhelm Scheele tarafından 1779 yılında keşfedilmiştir. Carl Wilhelm Scheele’nin ilk olarak alkolik bir maddeden bahsettiği söylense de, bu tatlı ve şekerli bileşik için gliserin adını verdiği ifade edilir.

Bu renksiz, tatlı bir sıvı, suyla karışabilme özelliği gösterir. %35 gliserin, %20 metanol, %30 yağ, %10 su ve %5 sodyum tuzları içeren bir formülü vardır. Gliserin, C3H8O3 olarak formüle edilir. Doğal olarak hayvan ve bitki yağlarından elde edilir ve insan sağlığı için önemli bir zararı yoktur. Ayrıca cilt temasına uygun olduğu için kozmetik ürünlerde ve diğer pek çok alanda yaygın olarak kullanılır.

Gliserin çiçeği

Gliserin Faydaları Nelerdir?

Yüz temizliği için gliserin ve gül suyu karışımı kullanmak, makyajınızın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabilir. Gliserin aynı zamanda tırnak bakımında da oldukça etkilidir. Tırnaklarınızı gliserin ve gül suyu karışımı içerisinde beklettiğinizde, tırnak kırılması ve çatlamasını önleyerek daha sağlıklı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.

Ayrıca, gliserin cilt sağlığı üzerinde olumlu etkileri olan bir içeriktir. Cilt problemleri yaşayanlar için egzama ve sedef gibi hastalıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Saf suyla karıştırılan gliserin karışımı ile cildinizi nemlendirerek rahatlamanız mümkündür.

Saç derisi yaraları için gliserin ve aloe vera karışımını denemeniz faydalı olabilir. Bu karışım, saç derinizi rahatlatarak cildinizi iyileştirir. Ayrıca, gliserin antiseptik özelliklere sahiptir ve ağız içindeki yaralara da iyi gelir. Eğer aft probleminiz varsa, gliserin bu sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Ayak derisini yeniler ve iyileştirir. Nasır gibi ayak yaralarının tedavisinde etkilidir.

Gliserin aynı zamanda dudakları nemlendirir ve soğuktan korur. Cilt tonu farklılıklarıyla başa çıkmak için gliserin kullanılabilir. Özellikle gliserin yağı, cilt tonunu eşitleme konusunda oldukça etkilidir. Piyasada birçok farklı nemlendirici ürün bulunmasına rağmen, gliserin doğal ve etkili bir seçenektir.

Eğer ürünlerin içeriğini kontrol ederseniz, çoğu zaman gliserin maddesini görebilirsiniz. Gliserin, cildi en doğal şekilde nemlendiren bir madde olduğundan evinizde cildinizi nemlendirirken gliserin kullanabilirsiniz. Özellikle dirsekler, topuklar ve eller için oldukça etkilidir.

Saç bakımı konusu toplumda sıkça tartışılan bir konudur. Hangi ürünü kullanacağımız, saçlarımıza ne sürmemiz gerektiği gibi soruların cevapları her zaman merak edilir. Saç sağlığı için önerimiz gliserindir. Gliserin, saçınıza nem kazandırarak canlılık verir. Bu yüzden cildinizin yanı sıra saçınızda da bu bileşiği kullanabilirsiniz.

Gliserin

Gliserin Zararlı Mıdır?

Gliserin organik bir madde olduğundan herhangi bir zararı ya da yan etkisi bilinmemektedir. Ancak, bu maddenin doğrudan cilde uygulanması cilt gözeneklerinin tıkanmasına sebep olabilir. Bu sebeple tavsiye edilen gözenekleri tıkamayan yani komedojenik etkisi olmayan gliserin içeren cilt bakım ürünlerini kullanmanızdır.

Gliserin sadece cilt bakımında değil, diğer alanlarda da kullanılıyor olması nedeniyle “Gliserin içilebilir mi?” sorusu zaman zaman akıllara gelebilir. Gerçek şu ki, bu madde gıda ve ilaç endüstrisinde kullanıldığından ağız yoluyla alınabiliyor. Ancak saf şekilde tüketilmemektedir. Sonuç olarak, gliserin katkılı ürünleri güvenle kullanabilirsiniz. Ancak doğrudan kullanmaktan kaçınmalısınız.

Gliserin Cilt Bakımında Nasıl Kullanılır?

Pek çok nemlendirici cilt bakım ürününde ve sabunda kullanılan gliserin, içerdiği nemlendirici özellikler sebebiyle oldukça popülerdir. Nemlendiriciler, cildin ikinci tabakasından suyu çekerek cildin üst tabakasına taşıyan bir madde olarak işlev görürler. Havada yüksek nem oranları olduğu zaman nemlendiriciler de havadan nem alarak bu etkilerini artırırlar. Bu sayede gliserin, cildi nemlendirirken aynı zamanda ölü cilt hücrelerinden arınmanızı sağlar ve pürüzsüz, genç bir görünüm kazandırır.

Gliserin, hassas cilde sahip olan kişilerin tercih ettiği bir sabun bileşenidir. Sert sabunlar gibi cildi kurutmayan, kaşıntı yapmayan ve tahriş etmeyen saf gliserinli sabunlar, koku ve diğer kimyasallar içeren sabunlara göre daha naziktir. Güçlü sabunlar doğal yağları temizleyip cildi kurutarak farklı sorunlara neden olabilirken, gliserin cildi nazikçe temizlerken nemli ve yumuşak kalmasını sağlar.

Gliserin

Gliserin İle İlgili Videolar

https://www.youtube.com/watch?v=yrf9PVY0qNk&pp=ygUWZ2xpc2VyaW4gbmUgacWfZSB5YXJhcg%3D%3D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu