Sağlıklı Yaşam

Geven Otu Nedir? Faydaları Neler ve Nasıl Kullanılır?

instagram takipçi hilesi

Geven otu onlarca avantaja sahip şifalı bitkilerden biridir. Kitre çok pahalı bir maddedir. Yaygın olarak ilaç ve çay olarak kullanılır.

Geven bitkisi, geleneksel Çin ve Asya tıbbının en etkili bitkilerinden biridir. Dünyadaki en önemli ve etkili bitkilerden biridir. Doğu ve Asya kültürlerinde geleneksel tıpta uzun yıllardır kullanılan kasları güçlendirdiği ve metabolik fonksiyonları düzenlediği bilinmektedir.

Kanser ve kalp hastalığındaki artıştan dolayı son elli yılda daha önemli hale geldi. DNA üzerindeki olumlu etkilerle birlikte, modern tıbbın popülaritesi artmıştır. Günümüz tıbbında mükemmel ve güçlü bir tonik olarak kabul edilir. Güçlü anti-kanser özellikleri tespit edildi.

Birçok araştırmada ve özellikle yeni araştırmalarda kullanılmaktadır. Genellikle DNA’yı koruyan, vücudun direncini artıran ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir bitki olarak bilinir. Türkiye’deki insanlar arasında; Kirpi, domuz diken, bebek bezi döküntü, çoban yastığı gibi değişik adları vardır.

geven otu 1

Geven Otunun Özellikleri

Geven, otsu ve küçük çalıları temsil eder ve büyüme alanına bağlı olarak yaklaşık 2.000 türe sahiptir. Kökleri sert ve nişastalıdır. Sarı kökler sağlam, liflidir ve tatlı ve nemlendirici bir tat verir. 25 ila 40 santimetre uzunluğa ulaşabilen yıllık bir krautige bitkisidir. Otlak, otlak ve dağlık alanlarda yetişebilir. Güneşli iklimi sever.

Yaz ve kış yaprakları düşmez. Kuraklığa ve soğuğa dayanıklıdır. Daha az su tüketir. Kökleri 3-5 metre derinliğe kadar olabilir. Beyaz, sarı, mor çiçekler verebilir. Çiçeğin özellikleri türlere bağlı olarak değişir, primer çalılığa sahip uzun ve küçük çiçeklerden oluşan bir koleksiyondur. Meyveler kabuklu ve yaklaşık 1 santimetre kalınlığındadır. Meyveler aynı zamanda “badic” olarak da adlandırılır.

geven otu 2

Geven Otunun Sağlığa Faydaları

Bitki veya otları en güçlü bitkisel ilaç olarak bilinir. Vücut üzerinde düzenleyici etkisi olan güçlü bir adaptojendir. Gliserizin, kolin, polisakkarit, biyoflavonoid, asparajin, astragalan gibi maddeler içerir. Sağlığın en yararlı unsurlarından biri olan selenyum bakımından zengindir.

İnsan vücudunda interferon üretimini teşvik eder. Hücre büyümesini düzenleyen doğal bir protein olan interferon, bağışıklık sistemini harekete geçirir ve baskılar. Formononetin, kaliyoksin ve astragalosid bileşikleri en iyi bilinen formlardır.

Geven’in faydalarından bazıları şunlardır;

  • Uyarılmış bağışıklık sistemi hücrelerin aktivitesini arttırır.
  • Anti-enfektif beyaz kan hücrelerinin aktivitesini arttırır ve bakteri, mantar ve virüslerle savaşmaya yardımcı olur.
  • Yaşlanan hücreler üzerindeki restoratif etki belirlendi.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle kalp ve kansere karşı mücadeleyi destekler.
  • Bağışıklık sistemi, HIV gibi virüsleri yok eden hücreleri geliştirir.
  • Kromozomları bozulmadan koruyan DNA sarmalının ucundaki telomerleri korur.
  • Ayrıca, telomer üretimini uyaran enzim telomerazını aktive eder.
  • Hasarlı hücreler normal hücrelerden daha aktiftir.
  • Oksijenin kalbe ve beyin dokusuna taşınmasına yardımcı olur.
  • Deri altı dokularla etkileşerek cilt esnekliği sağlar.
  • Artmış sperm sayısı ve kalitesi.
  • Vücudun viral enfeksiyonlara tepkisini arttırır.
  • Kemik iliğindeki kök hücre sayısını artırır.

geven otu 3

Geven Otu Nasıl Kullanılır?

Çay: Gevenin günlük kullanım doz çok fazla değişiklik göstermektedir. Genellikle 3 ile 6 kurutulan kök 4 bardak suda 10 ile 15 dakika arasında demlenir. Bir şifa uzmanın gözetiminde daha fazla dozda tüketilebilir.

Kapsül: Genel olarak 1 veya 3 doz arası kurutulmuş ve öğütülerek toz haline getirerek gündelik olarak tüketebilirsiniz. Bu oran gevenin üretimine ve işlenme türüne göre farklılık gösterebilir.

Geven Otu ile ilgili videolar

Kaynak
Hürriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Instagram takipçi hilesi
Başa dön tuşu