Yaşam

Evinizde Yetiştirebileceğiniz 11 Muhteşem Çiçek Türü

evde çiçek bakımı nasıl yapılır

Rengarenk ve mis gibi kokan çiçekleri sevmeyen yoktur. Doğanın bize hediyesi olan bu şahane güzellikler hem evimize huzur verir hem de bize. Siz de evinizde çiçek bakmak istiyor ama hangilerinin iç mekan için daha uygun olduğunu bilmiyorsanız buyrun yazımıza.

Evinizde kolayca yetiştirebileceğiniz rengarenk ve çeşit çeşit çiçekleri sizler için araştırdık.

Kalanşo

kalanşo çiçeği

Biz kadınların severek baktıkları Kalanşo, minik çiçekleri olan buket şeklinde bir çiçektir. Çiçekleri uzun süre kalır, bakımı kolaydır. İyi drenajlı toprakları severler. Torf kum karışımı topraklar bu çiçekler için uygundur. Yazın açık alanlara alınabilir ancak yüksek sıcaklıklardan hoşlanmaz. Soğuklar geldiğinde tekrar içeri alınmalıdır.

Afrika Menekşesi

afrika menekşesi

Modası hiç geçmeyen bu şahane çiçek türü, çiçek yetiştirmeye yeni başlayanlar için ideal bir tercihtir. Onlarca rengi olan menekşe, dört mevsim çiçeklenebilen bakımı kolay bir bitkidir. Ilık bir ortamda direkt güneş ışığı alan yerlerde bakılabilir. Toğrağı kurudukça sulanmalı fakat suyu çok soğuk olmamalıdır.

Atatürk Çiçeği

atatürk çiçeği

Atatürk çiçeği, hem adı hem çiçekleri çok özel olduğu için çok sevilir. Aydınlık bir alan ister ve doğrudan güneş almayan yerlerde yetişir. Gelişimi için günlük en az 6 saat gün ışığı alması gerekir. Orta derecede nemli toprakları sever. Bu çiçeği sularken saksısında su bırakmamanız gerekir. Her yıl ilkbahar mevsiminde saksısını değiştirirseniz daha sağlıklı yetişir.

Yılbaşı Çiçeği

yılbaşı çiçeği

Modası hiç geçmeyen bu nedenle çok tercih edilen bir çiçektir. Yılda birkaç kez olmak üzere en çok kış aylarında çiçeklenir. Yapraklarının ucundaki salkımlar rengarenk açtığında evinize muhteşem bir hava katar. Direkt güneş almayan, aydınlık ve çok sıcak olmayan ortamları sever. Çiçek açtığında ve yaz aylarında düzenli olarak sulanır.

Guzmanya

guzmanya çiçeği

Kırmızı turuncu çiçekleriyle evinizde tropik bir hava estiren Guzmanya, çiçekleri altı aya kadar canlı kalabilen bir çiçek çeşididir. Hafif güneşli yerleri sevdiği için direkt güneş ışığı almaktan korumalısınız.

Sümbül

sümbül çiçeği 1

Güzel kokusuyla bilinen Sümbül, ev içinde rahatça yetişebilen yılın büyük çoğunluğunu çiçekli geçiren bir bitkidir. Soğuğu ve rüzgarı sevmediği için mükemmel bir salon bitkisidir. Doğrudan güneş almayan aydınlık odalarda bakabilirsiniz.

Barış Çiçeği

barış çiçeği

Büyük yeşil yaprakları ve beyaz çiçekleri ile evinizde tropik bir etki yaratan dekoratif bir çiçektir. Bakımı kolay ve uzun ömürlü bir çiçek olan Barış Çiçeği, en fazla yaz mevsiminde çiçeklenir fakat dört mevsim çiçek açma özelliğine sahiptir. Fazla ışığa ve suya ihtiyaç duymaz. Toprağı kurudukça sulamanız yeterlidir.

Onbir Ay Çiçeği

onbir ay çiçeği

Adını onbir ay boyunca çiçek açmasından alan bu bitki, balkon ve pencere kenarları için ideal bir seçimdir. Sıcak havayı sevmezler. Şubat sonundan başlayarak kasım sonuna kadar doğrudan güneşten korumanız gerekir.

Eşmeya

eşmeya çiçeği

Pembeli mavili çiçekleriyle uzun süre boyunca açarlar. Çiçek açmadığı zamanlarda ise yeşil yapraklarıyla evinizi süslerler. Bol ışık sever fakat güneş ışığından zarar görebilir. Yazın oda sıcaklığında tutmalı, düzenli olarak sulamalısınız. Dinlenme döneminde ise suyu azaltmalı serin bir yerde tutmalısınız.

Gloksinya

gloksinya çiçeği

Evde bakım istemeyen harika bir iç mekan çiçeğidir. Toğrağı nemli kalacak şekilde sulanmalıdır. Kışın aşırı sulamadan kaçılmalıdır. Su yapraklarına gelmemelidir ve kuruyan yaprak ve çiçekleri budanmalıdır.

Begonya

begonya çiçeği

Direkt gün ışığına maruz kalmaması gereken ve renkleriyle gönlümüze taht kuran begonyalar, loş ya da karanlık ortamlarda bulundurulmalıdır. Rüzgardan ve soğuk alanlardan korunması gerektiği için iç mekanlar için uygun bir çiçektir.

Kaynak
evbahceguzelciceklerhomifyhürriyetaile

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu