Kişisel Bakım

Burun Dolgusu Nedir, Nasıl Uygulanır?

Burun Dolgusu Nedir?

Burun Dolgusu nedir

Tıp dilinde ameliyatsız rinoplasti olarak bilinen burun dolgusu, burundaki şekil bozukluklarını düzeltmek için kullanılır. Burun derisi altına özel bir dolgu maddesinin (hyaluronik asit) iğne ile enjekte edilmesiyle kullanılır. Bu ameliyat ile burundaki asimetri ve burun kemerindeki çöküntü düzeltilebilir. Cerrahi uygulamalar için değildir. Deride herhangi bir kesik yoktur. Ağrısız bir yöntemdir.

Genel anestezi kullanılmamalıdır ve bu bir burun ameliyatı prosedürü değildir. İşlemin sonuçları hemen görülebilir. İyileşme süresi kısadır. Hastalar ameliyattan hemen sonra günlük hayatlarına devam edebilirler. Burun dolgusu geçici bir yöntemdir.

burun dolgusu nedir

Cerrahi bir yöntem olmadığı için komplikasyon riski düşüktür ancak durum elverişsiz ise normal bir hastanede ameliyatı gerçekleştirmek en doğrusudur. Burun dolgusu da burun ucu dolgusu içerir. Burun ucu düşük olan veya gülümserken burun ucu deforme olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Bu işlem sırasında burun ucuna cilt altına dolgu maddeleri enjekte edilir. Bunun sonucunda burun ucu daha kalkık bir görünüme sahip olur.

Burun Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

burun dolgusu nedir nasil uygulanir4

Burun estetiği olmak isteyen hastalar detaylı bir doktor muayenesinden geçerler. Eğer şartlar uygunsa muayene sonucuna göre ameliyata karar verilir. Rinoplasti ameliyatı öncesi hasta ve doktor birlikte plan yaparlar. Hastanın şikayet ettiği burun bölgelerini belirleyin ve hangi bölgelerin doldurulacağını planlayın. Ardından işleme başlar.

Burun dolgusu ameliyatından önce dolgu yapılacak bölgedeki cilde uyuşturucu krem ​​sürülür. Bölge uyuştuktan sonra antiseptik bir solüsyonla temizleyin. Hyaluronik asit genellikle dolgu maddesi olarak kullanılır. Dolgular düzeltilecek bölgeye enjekte edilerek cilt altına uygulanır. İşlem sonrasında hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu normal kısa vadeli bir durumdur. Hastalar hemen günlük yaşama dönebilirler.

Hastalar ameliyattan sonra bazı önerilere uymalıdır. İşlemden hemen sonra buruna dokunmak sakıncalıdır. İyileşme sürecinde ağır egzersizlerden kaçınılmalıdır. Buruna zarar verebilecek egzersizlerden kaçınılmalıdır. Belli bir saatte sıcak banyo yapmak yanlıştır. Kahve, alkol ve kafeinden kaçınılmalıdır. Direkt güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Buhar odaları ve saunalar gibi çok sıcak ve nemli ortamlardan kaçının. Başarılı bir tedavi sonucu için doktorunuzun önerdiği tarihlerde kontrol randevuları almanız ve bu randevuları aksatmamanız çok önemlidir.

Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanabilir?

burun dolgusu nedir nasil uygulanir2

Burun dolguları tüm burun şekil bozukluklarının düzeltilmesinde etkili değildir. Fiziksel durumu iyi olan tüm yetişkinler için uygundur. Burun dolgusu için uygun olup olmadığı doktor muayenesi sonucudur. Burun dolgusu şu şekilde gerçekleşir:

  • Burun kemeri,
  • Hafif asimetrik burun,
  • Düşük burun ucu,
  • Burnun bir tarafından diğerine doğru çöküntü,
  • Rinoplasti sonrası küçük rahatsızlıklar,

Burun Dolgusu Kimlere Uygulanamaz?

burun dolgusu nedir nasil uygulanir3 768x768 1

Burun dolgusu ameliyat gerektirmediği için çoğu hastaya uygulanabilen bir işlemdir. Ancak hastanın başka sağlık sorunları varsa uygun olmayabilir. Bazen burunda dolgularla düzeltilemeyecek kusurlar olabilir. Bu durumda burun dolgusu yapılmaz. Hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıklıkla uygulanan burun dolgusu uygulamalarını tercih etmemeleri gereken kişilerin listesi aşağıdadır:

  • Hamileler,
  • Bazı ciddi kronik hastalıkları olan kişiler,
  • Cilt hastalıkları olan insanlar,
  • Aktif uçuk hastası,
  • Burun dolgu maddelerine alerjisi olabilecek kişiler,
  • Burnunu küçültmek isteyenler,
  • Ciddi derecede kavisli burun köprüsü olan kişiler,
  • Solunum problemlerini iyileştirmek isteyen hastalar

Burun Dolgusu İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu