Anne ve Çocuk

Bekçi Anne Sendromu Nedir, Çocuklar Nasıl Etkilenir?

Bekçi Anne Sendromu Nedir, Çocuklar Nasıl Etkilenir? Anne olmak bir kadının en zor verdiği kararlardan biri diyebiliriz. Zorluklarıyla aslında bir kadının alabileceği en güzel kararlardan birisidir. Anne olmak isteyen her kadın genelde bununla ilgili birçok araştırma yapar. Bu araştırmalar hamilelik döneminden, çocuğun ergenliğine kadar genelde. Bir anne için evladı hiç büyümez derler, bekçi anne sendromu yaşayanlar için bu durum daha olağanüstü hallere gidiyor diyebiliriz. Bekçi Anne Sendromu nedir diye merak ediyorsanız, yazımızı detaylı olarak okuyabilirsiniz.

Bekçi Anne Sendromu Nedir, Çocuklar Nasıl Etkilenir?

Bekçi Anne Sendromu Nedir?

Bekçi Anne Sendromu Nedir, her anne bebeğinin iyi yetişmesini, yemesini, öğrenmesini, erken yürümesini, erken büyümesini ister. Fakat bu durum bazen hastalık derecesine gelebilir. Bekçi Anne Sendromu da tam olarak böyle bir durum. Bekçi Anne Sendromu yaşayan anneler, anneliği bir görev olarak benimserler. Anneler genel olarak özellikle de tecrübesiz olanlar genelde neyi, nasıl yapacaklarını bilemezler. Bu yüzden de doğal bir şekilde endişe içindedirler. Endişelerin, kaygıya döndüğü durumlarda annelerin psikolojik durumu kötü olacaktır.

bekci anne sendromu nedir cocuklar nasil etkilenir3

Kaygıya dönen endişeler olunca, annelerde bebeklerini kontrol etme istekleri artacaktır. Anneliğin bir görev olmadığını benimsemeniz gerekmektedir. Herkes bebeği için en iyisini ister. Fakat bu endişelerin, kaygıya dönüşmesi annelere zarar verecektir.

Bekçi Anne Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Bekçi Anne Sendromunun belirli belirtileri vardır.

bekci anne sendromu nedir cocuklar nasil etkilenir 1

Bebeğinizin ihtiyaçlarını sizden başka kimsenin düzgün şekilde karşılayacağına inanmamak bu sendromun en büyük belirtilerindendir. Elbette çocuğunuzu sizden daha fazla kimse sevemez. Fakat bebeğinizin ihtiyaçlarını, yakınınızdaki insanlarda karşılayabilirler. Bu gibi durumlarda, çocuğu babaya emanet etmek bile zor gelebilir. Fakat sizin de dinlenmeniz için bebeğinizin bakımını üstlenecek birilerine ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bebeğinizi kısa bir işiniz için bile bıraktığınızda huzursuz oluyor iseniz bu sendroma sahipsiniz diyebiliriz. Çocuğunuzu emanet ettiğiniz kişiyi sürekli olarak telefon ile arıyor veya görüntülü arıyor iseniz kaygılarınız, endişeye dönmüştür. Bebeğinizi güvendiğiniz insanlara bırakmayı denemelisiniz veya bıraktığınız insanlara güvenmelisiniz.

Çocuğunuzla ilgilenmek dışında başka bir şey yaptığınızda kendinizi suçlu hissediyor iseniz bu sendroma sahip olabilirsiniz. Bebeklerin gelişimi için tek başlarına vakit geçirmeleri oldukça önemlidir. Fakat anne olarak bu durumdan rahatsız olabilirsiniz. Onunda kendi ile vakit geçirmesi gerektiğini düşünüp bu kaygıyı bir kenara bırakmalısınız.

bekci anne sendromu nedir cocuklar nasil etkilenir4

Çocuğunuzun yaşı büyükse, arkadaşlarıyla vakit geçirdiğinde veya sizden ayrı uyumak istediğinde kendinizi kötü hissediyorsanız bu sendromu yaşıyorsunuz demektir. Çocuğunuzun büyüdüğünü kabullenmelisiniz.

Bekçi Anne Sendromundan Çocuklar Nasıl Etkilenir?

Bekçi Anne Sendromundan çocuklar olumsuz yönde etkilenirler. Anneler ne kadar çocuklarının iyiliğini düşünseler de bu durum onları olumsuz etkileyecektir.

bekci anne sendromu nedir cocuklar nasil etkilenir7 768x512 1

  • Öncelikle çocuğunuz özgüvensiz yetişecektir. Özgüvensiz birey olup annesi olmadan hiç hareket edemeyen bireyler olurlar. Sorumluluk almaktan çekinirler.
  • Bakımını üstlendiğiniz ve sadece siz yaptığınız için sizi anne olarak görmeyebilir. Bu durumu kullanarak sizi sadece bakıcı olarak görebilir.
  • Fazla üstüne düştüğünüz için size yalan konuşabilir. Gizli saklı işler yapabilirler.
  • Annenin kaygısı, bebeğe geçer. Bebek bu gibi durumlarda huzursuz olur.
  • Anne, çocukla ilgili bütün görevleri üstlendiği için babaya görev düşmez. Baba-çocuk ilişkisi de olumsuz yönde etkilenir. Bir çocuğun baba ile iletişimi kötü olduğunda sosyal becerileri de zayıflar. Kendini birey olarak kabul edip, sosyal hayata adım atamazlar.

Bekçi Anne Sendromu İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu