Kişisel Gelişim

Başarılı Olmak İçin Yenmen Gereken 5 Korku!

instagram takipçi hilesi

Başarılı olmak, hayatımızın her alanında arzu ettiğimiz bir kavramdır. Ancak başarılı olmayı başarmak için de büyük bir emek, çaba ve özveri gerekmektedir. Sosyal ilişkilerimizde, iş hayatımızda, okul sıralarında ve özel yaşamımızda verimlilik ve başarı göstermek, hiç şüphesiz ki bize mutluluğun kapılarını aralayacaktır. Bu da hem fiziken hem de mental açıdan kendimizi çok daha iyi hissetmemize neden olmaktadır.

bass

İyi hisseden kişilerin, kendisine olduğu kadar çevresine de faydası dokunmaktadır. Yani total açıdan değerlendirildiğinde; yalnızca bireysel olarak değil, toplumsal mutluluk anlamında da başarının getirileri yadsınamaz.

Başarılı olmak için öncelikle ne istediğimizi bilmek ve öz benliğimizi doğru tanımlamak şarttır. Yeteneklerimizi, hayallerimizi, hedeflerimizi, kendimizi gerçekleştirebileceğimiz alanları ve içinde bulunduğumuz koşulları analitik bir gözle etüt etmek gerekir.

basarii

Planlı, programlı, sakin ilerleyen ve özgüven sahibi kişilerin başarı merdivenini hızla çıktığını söyleyebiliriz. Fakat öncelik; kendine inanmak! Kendisine, yapabileceklerine ve enerjisine inanç duyan bireyler, bu yoldaki tüm engellere rağmen yürümeye devam ederler.

Öyleyse ilk önem vermemiz gereken şey; içsel yolculuğumuz! Umutlarımız, korkularımız, kaygılarımız, bizi teşvik eden etmenler ve bizim önümüze set çeken faktörler neler? Bunların artıları, eksileri, kattıkları ya da götürdükleri.. Tüm bunları nasıl yönetmemiz gerektiği..!! Biz de bu yazımızda size; başarılı olmak için hangi korkuları, nasıl dönüştürebileceğimiz ile ilgili bilgiler veriyor olacağız..

Başarılı Olmak İçin Hangi Korkuları Taşıyoruz ve Bunları Nasıl Aşabiliriz?

Eleştirilmekten Korkmak: Atacağımız adımların sonucunda çevremizden bir takım eleştirilere maruz kalmamız hayatın olağan akışında mevcuttur. Bizler ise her daim güzel şeyler duymak isteriz. Ancak bu mümkün değildir. Her alanda bizi takdir edenler olduğu kadar, tenkit edenler de olacaktır. Eğer siz, elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza inanıyorsanız, bu eleştirilere karşı duyarsızlaşarak, hız kesmeden yolunuza devam etmelisiniz.

Reddedilmekten Korkmak: İnsanoğlunun doğasında kabul görme isteği ve ihtiyacı vardır. Ancak işler her zaman istediğimiz gibi gitmez. Baş koyduğumuz yolda, çaldığımız bazı kapılar yüzümüze kapanabilir. Bunun motivasyonumuzu düşürmesine izin verirsek, kaybedeceğimiz şey; kendi umutlarımız ve hedeflerimiz olacaktır.

Reddedilmek, yürüdüğümüz yoldaki taşlardan biridir ve içimizdeki umudu, kısa süreli olarak zedelemiş olsa bile asla kırmamalıdır. Unutmayın; bu sizin yeteneksiz veya beceriksiz olduğunuzu göstermez. Yalnızca yoldakilerle aynı bakış açısına sahip olmadığınızı gösterir.

noo

Kaybetme Korkusu: Konfor alanından çıkmak, alışkanlıklardan ve var olandan vazgeçmek hiç kolay değildir. Ancak başarılı olmak için risk almak gerekir. Riskin olduğu yerde kazanç vardır. Elinizdekini tutmak uğruna kaygıya düşmek, yeni kazanımları kaybetmek anlamını taşır. Planlı olmak kaydıyla, bazı atılımlarda bulunurken cesaret göstermek, başarının anahtarını avuçlarınıza bırakabilir.

Sağlığını Kaybetme Korkusu: Negatif düşünceleri zamanla kendimize çekip, başımıza gelen olaylar haline getiririz. Bu nedenle kendimize dikkat etmek ile hastalık hastası olmak arasındaki çizgiyi belirlemeliyiz. Yoksa zihnimiz sürekli bir şey olacağı endişesiyle, vücudumuza yanlış sinyaller göndererek, kendimizi kötü hissetmemizi sağlayabilir. Olumlu enerji başarılı olmak için belki de atacağınız ilk adımdır!

hastt

Fakirlik Korkusu: Elinizdeki tüm paranızı, malınızı, mülkünüzü kaybedip yoksullaşacağınızı düşünerek yaşamak, sizi yanlış hamleler yapmaya sevk eder. Eğer bu kaygı sizi yapacağınız atılımlar konusunda frenliyorsa zarar veriyor demektir. Ancak, sizi daha disiplinli ve programlı hareket etmeye itiyorsa, bunu avantaja dönüştürmeniz de mümkündür.

Başarılı Olmak İçin Yenilmesi Gereken Korkular İle İlgili Video

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu