Az Bilinen Google Arama Yöntemleri
Google arama yöntemleri, aslında çok fazladır. Özellikle doğru kelimeler ile doğru şekillerde aranan arama şekilleri, aradığınız bilgilere çok daha kolay şekilde sahip olmanıza yardımcı oluyor. Siz de yazımızın tamamını okuyarak en kısa sürede en doğru bilgiye erişebilirsiniz. İşte 7 adet az bilinen google arama yöntemleri:
1. Google Arama Yöntemleri: İki Seçenek Arasında Kalanlar İçin
Bazen bir konuda araştırma yaparken iki seçenek arasında kaldığınız oluyor mu? Bu gibi durumlarda araştırma yapmanın çok kolay bir yolu var aslında. Arama sonuçlarına “or” eklemeniz işinizi kolaylaştırıyor. Örneğin; mandala or makrome yazmanız kolaylıkla aradığınız sonuca erişmenizi sağlıyor.
2.Google Arama Yöntemleri: Site İçinde Arama
Herhangi bir sitede araştırma yapmanın çok kolay bir yolu aslında vardır. Örneğin; bir gazetenin içindeki bir köşe yazarını arıyorsanız ilk olarak url’yi yazmanız, ardından kişinin adını yazmanız yeterlidir. Şu şekilde: www.maksatbilgi.com Tansu Sülün şeklinde arama yapabilirsiniz. Bu sayede, o kişinin site içindeki tüm hareketlerini kolaylıkla gözlemleyebilir, araştırmanızı kolaylıkla yapabilirsiniz.
3. Around
Örneğin, bir şarkının sözlerini aratırken, şarkıda geçen bir kelimeyi unuttunuz. Bu durumda yapacağınız şey aslında çok basit. Araya “around” eklemeniz yeterlidir. Mesela; İşte “kuzu kuzu geldim AROUND kapandım dizlerine.” yazdığınızda google size, unuttuğunuz kelimeyi gösterecektir. Bir de Around’un yanına unuttuğunuz kelime sayısını da yazmanız gerekir.
4. CTRL + F
Bunu bilmeyen yoktur diyemeyeceğiz. Çünkü bilmeyen birçok kişi vardır. Özellikle google arama yöntemleri arasında oldukça iş kolaylaştırıcı olan bu metod, uzun bir makale okumak zorunda kalanlar için işi kolay hale getiriyor. Örneğin; elmanın faydalarını arıyorsunuz. Fakat, makale o kadar uzun ki bir türlü esas konuya erişemiyorsunuz. Bu durumda yapacağınız şey çok basit. Makale sayfasındayken CTRL ve F tuşlarına basarak arama kutusuna aradığınız kelimeyi yazmak. Google sizi kolayca aradığınız yere getirecektir.
5. Zaman Aralığı Bulma
iki tarih arasında yaşanan önemli bir olay hakkında bir araştırma yapıyorsanız yapmanız gereken oldukça basittir. Bunun için iki tarih arasına üç nokta (…) yazmanız yeterlidir. Örneğin 1881…1938 yazarsanız Google size o zaman aralığında yaşanan olayları gösterecektir.
6. Birine Ait Bir Sözü Bulma
Eğer bir kişiye ait bir söz arıyorsanız cümleyi tırnak içine almanız gerekir. “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazarsanız Google, belirtilen söz ile alakalı daha doğru sonuçları size getirecektir.
7. Google Arama Yöntemleri İstenmeyen Kelimeler İçin – Kullanın
Bir konuda araştırma yaparken durmadan çıkan anlamsız bir kelimeden sıkıldıysanız ve bu kelimenin arama sonuçlarında görünmesini istemiyorsanız eksi koymanız yeterlidir Örneğin: apple – samsung.