Sağlıklı Yaşam

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Ağız Yarasına İyi Gelen 5 Şey!

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Yemek yerken, bir şeyler içerken veya dişlerinizi fırçalarken ağzınızda keskin bir acı hissediyorsanız, ilacınız burada! Ağızda çıkan yaralara ne iyi gelir ? Ağız içinde çıkan yaralardan muzdarip olanlar için ağız yaralarına son verecek olan bu içeriğim, derdinize derman olacak.

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir

Ağız içinde Yaralar Neden Çıkıyor?

Halk dilinde Aftöz ülser adı verilen ve ağız içinde çıkan bu yaralara, her yıl yüz binlerce kişi acısını çekiyor. Kişiden kişiye değişen bir nedeni vardır. Bunlardan en sık neden olanları ise;

  • lokal travma
  • Stres
  • Yetersiz beslenme
  • hormonal değişiklikler
  • alerji
  • genetik yatkınlık

başlıca nedenleridir. İstatistiklere baktığımızda her 5 kişiden birinde bu yaralar ortaya çıkıyor. Çoğu zaman acısını fazlasıyla çekiyor olsak da 10 ile 14 gün içinde bu yaralar kendiliğinden kayboluyor. Tabi o geçen 10,14 gün acısını çekene bir ömür gibi gelebilir. Bu konuda araştırma yaptım ve zamanında kendimde geçirdim ve bu yöntemlerden birini kullanıp, ağız içinde oluşan yaramı geçirmiştim. Hem de çok kısa sürede ağız içindeki yara kayboldu.

Ben kullandığım yöntem dahil olmak üzere 5 tane daha buldum. Kendi ağız içi yaramı geçiren yöntemi ise yazımın en sonunda yazacağım. Ayrıca bu yöntemler oldukça basittir. Basit ve evde hazırlayabileceğiniz yöntemlerle ağız içi yaralardan kurtulun!

Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? İyi Gelen 5 Şey

1. Papatya

papatya cayi nasil yapilir

Papatya içinde bulundurduğu bol miktarda C vitamini , A vitamini ve diğer bir çok besin maddesi sayesinde kendi başına bir ilaçtır. Sindirim sistemine de iyi gelmektedir. Ancak konu ağız içi yaralar olunca yine adres papatyadır.

İlginizi çekebilir: Papatya Çayının Faydaları

Papatya, iltihap sökücü özelliği sayesinde dünyanın bir çok ülkesinde ağız ve diş bakımında kullanılan bir tedavi maddesidir. Ağızdaki yaraların hızlıca geçmesine yardımcı olur. Papatya ile ağızdaki yaraların daha hızlı geçmesini istiyorsanız, ağzınızda çiğnemeyi deneyin. Bu sayede ağızdaki yaralar daha hızlı iyileşecektir.

2. Meyan kökü

meyan koku

Meyan kökü, tedavi amaçlı tamı tamına 6.000 yıldır kullanılan bir bitki. Tedavi ettiği hastalık sayısı da bir hayli fazladır. Tabi tadı bakımından sevenleri ve sevmeyenleri vardır. Ama yapılan araştırmalarda , meyan kökü ağız içi yarlarda da kullanılmış ve çabuk iyileşmesinde büyük rol oynamıştır. Kesinlikle deneyin!

3. Karbonat

karbonatla zayiflama 1

Karbonat ağız içi yaralar için derde deva! Ağzınızda çıkan yaranın üstüne , karbonatı bir çay kaşığında nemlendirerek sürün. Bunu bir kaç sefer üst üstüne yapın. Maksimum 2 gün içerisinde geçecektir. Bakın gün bile verdim 😉

Bu yöntem yıllardır kullanılan bir yöntemdir. Diş sağlığına da iyi geliyor. dişlerin çürümesini önlüyor.

4. Çay çiçeği yağı

cay agaci yagi 700x466

Ağız ve diş bakımında yine şifalı olan bir bitki karşımızda, Çağ çiçeği yağı.Bunun yanı sıra, ağızda çıkan mantar enfeksiyonlarına karşıda koruyor.Pamuğa çay çiçeği yağını dökün ve yaranın üstüne uygulayın. Ardından su ile karıştırıp gargara yapın.

5. Karanfil yağı

karanfil yagi 700x466

Karanfil yağı, ağız ülseriyle ilgili olan bütün hastalıklara karşı devadır. Ancak konumuz ağız içi yara olunca; karanfili ağız yarasının olduğu bölgeye doğru çiğneyin. Ya da bir pamuğa karanfil yağını dökün ve ağız içinde oluşan yaranın üstüne uygulayın. Seçim sizin iki türlü işe yarar. Çünkü karanfil doğal mikrop öldürücüdür.

Yukarıdaki yöntemlerden kendim için kullandığım ise , karbonat yöntemidir. Karbonat yöntemiyle 2 gün olmadan ağız içinde oluşan beyaz ve kırmızı şekildeki yaralarım geçti. Tavsiye ederim. Bu yöntemin iyi uygulanması şartıyla tabi ki de.

Bu arada “Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?” bahsetmişken bu konuyla iç içe olan : Aft Nedir? Neden Olur? Nasıl Geçer? adlı içeriğimize de bir göz atmanızı öneririm.

Sizin de ağız içi yarasına karşı aklınızda bir yönteminiz varsa aşağıdan  yazabilirsiniz. Bu içeriğimizin gelişimine katkıda bulunmuş olurken, diğer insanlara yardım etmiş olursunuz. 

Ağız İçi Yaralara Ne İyi Gelir ile İlgili Videolar

Kaynak
Kaynak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu