90’ların En Popüler Oyuncakları
Şimdilerde Z kuşağı ve Alfa kuşağı gibi isimler verilen çocuklar tabletleri, akıllı saatleriyle mobil bir dünyada yaşıyor. Alfabeyi öğrenmeden önce telefonun ekranını kaydırarak açmayı öğreniyor. Sahip olduğu oyuncaklar da çağımızın gelişen teknolojisini yansıtan robotik oyuncaklar. 90’larda çocuk olmak başkaydı. Her şey hemen bir oyuncağa dönüşebilirdi. Bazı oyuncaklar vardı ki eğlence o oyuncaklar demekti. Şimdi “amca” “teyze” olmuş 90’ların çocuklarını hüzünlendiren 90’ların en popüler oyuncakları nelerdi hatırlamak veya keşfetmek ister misiniz? O halde sizi yazımızın devamını okumaya davet ediyoruz.
90’ların En Popüler Oyuncakları
Tüf tüf
Tüf tüf oyununda amaç mini topları boruların içerisine koyup hedefi vurmaktı. 90’ların çocukları bu masum silahı hazırlamakta ustaydı. Gazete kağıtları küçük külah yapılırdı ve 2 gruba ayrılıp birbirinizi vurmaya çalışırdınız.
Solo Test
Günümüzde mobil uygulama versiyonu bulunan Soto test, 90’larda küçük karton kutuda gelirdi. 33 delik ve 32 piyonu olan bu oyuncakta amaç en az piyonu bırakmaya çalışmaktı. 90’ların çocukları için bu oyuncakta çıkan başarılı, zeki gibi sonuçlar birbirine hava atmanın bir yoluydu. Beyinsiz, aptal gibi acımasız sonuçlar da hüzünlendirirdi insanı.
Fırıldak
90’ların en popüler oyuncakları listemize fırıldak ile devam ediyoruz. Fırıldak bir çubuğa takılan daire biçimindeki plastikti. Havaya fırlatınca en yükseğe ulaştıran oyunu kazanırdı. Genelde fırıldak komşunun bahçesine düşerdi.
Bilyalı
Sizi çevre dostu ulaşım aracı olarak lanse edilen elektrikli scooter’ların atasıyla tanıştırıyoruz. Bilyalıbirkaç tahta ve bilyadan yapılırdı. Yetenekli 80’ler kuşağı, 90’ların çocuklarını mutlu eden bu oyuncağı yapmakta ustaydı.
Taso
Ey gidi günler dedirten bir oyuncak da taso. Bu rengarenk efsanevi oyuncak, 1997 yılında yayımlanan Pokemon ile Looney Tunes karakteriyle hayatımıza girmişti. Tazmanya Canavarı, Bugs Bunny, Daffy Duck gibi karakterler yer alırdı. 2000’li yıllara kadar da oynanırdı.
Sanal Bebek
90’ların çocuklarının sorumluluk sahibi birer yetişkin olmasında sanal bebeğin payı büyüktür. Japonların geliştirdiği bu oyuncak Tamagotchi ismiyle bilinirdi. 90’ların çocuklarının cebinde mutlaka sanal bebek bulunurdu. Sürpriz olarak çıkan hayvanın ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli kontrol etmek gerekirdi.
Atari
Atari Super Mario ile tanışmamıza vesile olmuştur. Atari salonları, 90’ların unutulmaz mekanlarındandı. “Kol bozuk” lafı da o zamanlardan kalmadır.
90’ların çocuklarının dünyasını keşfetmek veya biraz daha nostalji yapmak için buraya tıklayabilirsiniz.