MaksatSpor

Yüzme Nasıl Öğrenilir?

instagram takipçi hilesi

Yüzmenin insan sağlığına faydaları saymakla bitmez. Yüzme deyince aklımıza yaz tatili, havuzlar ve deniz geliyor ama yüzmek hem spor hem de harika bir aktivite. Kalp sağlığından fiziksel kondisyona, kas yapısından vücut duruşuna kadar insan vücuduna olumlu etkileri vardır. Ayrıca suyun ruh sağlığı üzerindeki etkisi de tartışılmaz. Bu kadar olumlu bir yanından sonra su ile bağımız eski çağlardan beri artmış ve su sporlarına her geçen gün yenileri eklenmektedir.

yuzme nasil ogrenilir3

Bugün bu yazımızda yüzme ile ilgili birkaç soruya ve genel olarak “Yüzme Nasıl Öğrenilir?” sorusuna cevap vereceğiz. Yüzmenin en bilinen faydası, vücudu dirence karşı koymaya zorlamasıdır. Özellikle dalgaların ve gelgitlerin etkisi ile denizde yüzmek daha zordur, hem nabzı arttırabilir hem de ciğerleri güçlendirebilir. Yüzmenin faydalarına buradan bakabilirsiniz.

Denizde yüzmek, havuzda yüzmekten daha sağlıklıdır. Öncelikle denizde yüzmek yapay olmayan bir doğal ortamdır. Yüzerken denizde veya okyanusta olduğunuzu fark etmek sizi daha da rahatlatacak ve ruhunuzu sakinleştirecektir. Denizde yüzme mesafesi bir yüzme havuzuna göre çok daha uzun olduğu için yüzme havuzundaki gibi bir örtü yapmaya gerek yoktur ve direkt olarak uzun süre yüzebilirsiniz. Ayrıca denizdeki tuz, bağışıklığımız ve cildimiz için çok faydalıdır. Bazı cilt hastalıkları için bile denizde yüzmek bir tedavidir çünkü deniz suyunun tuzlu tadı çok güzeldir.

yuzme nasil ogrenilir2

Yüzme havuzlarındaki klor cilde zararlıdır. Yüzme havuzu deniz kadar uçsuz bucaksız değil. Sınırlı bir alanda yüzmeye çalışıyorsunuz ama özellikle halka açık yüzme havuzlarında veya üyelik ücretinin çok uygun olduğu yüzme havuzlarında temizlik kontrolü ya da kalabalık olma ihtimali en temel şikayetiniz oluyor. Yüzme havuzu. Kalabalık bir havuzda, birçok kişiyle paylaşılan bir havuzdaki dokunuş ve samimiyet sizi rahatsız edebilir.

yuzme nasil ogrenilir1

Yüzmeyi, kendi başınıza yüzmeyi öğrendiğinizde bir süre sonra hatalarınız kalıcı hale gelebilir ve neden henüz profesyonel bir yüzücü olmadığınızı düşünmek için motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Kendi kendine öğretilen, su kenarında küçük hareketlerle başlayarak önce temel bilgileri öğrenerek başlayın.

Zamanla suya alıştıkça yüzme tekniklerini denemeye ve size uygun olan tekniğe hakim olmaya başlayabilirsiniz. Ama yüzmeyi öğrenene kadar yalnız yüzmeyin. “Dışarı çıkıp şamandıranın tadını çıkarıyorum” gibi bir durum düşünülemez. Bir anlık kramp, sallanma veya denge kaybı sizi paniğe sürükler ve böyle zamanlarda uyanık kalmak çok zordur. Bu, özellikle profesyonel bir yüzücü değilseniz, cankurtaranlarla bile çok tehlikelidir. Ancak tek tavsiyemiz yüzme derslerine başladığınız ilk günden itibaren birisiyle çalışmanızdır. Yüzme öğrenirken;

  • Panik yapmayın. Suyun kaldırma kuvvetine güvenmelisiniz.
  • Pratik yapmaktan kaçınmayın.

Yüzme Nasıl Öğrenilir İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu