Deprem

Yaşam Koridoru Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Yaşam Koridoru Nedir? Nasıl Oluşturulur? Kahramanmaraş’ta yaşadığımız 7,7 ve 7,6 şiddetinde depremler sonrasında maalesef ki pek çok vatandaşımız enkaz altında kaldı. Profesyonel ekipler enkaz altında kalan vatandaşları bazı teknikler ile çıkarıyor. O teknikler arasında domuz damı tahkimatı ve yaşam koridoru yer alıyor. Bu yazımızda sizlere yaşam koridoru hakkında bazı bilgiler vermeye çalışacağız…

Yaşam Koridoru Nedir? Nasıl Oluşturulur?

Yaşam Koridoru Nedir?

Yaşam koridoru, depremzedeye ulaşmak için açılan bir tünel olarak düşünülebilir. Enkaz altındaki depremzedeye ulaşmak oldukça zordur. Ekibin kendi güvenliği ile birlikte mağdur kişinin güvenliğini de düşünmesi gerekir. Kişiye ulaştıktan sonra güvenli bir şekilde yukarıya kadar taşınması gerekir.

Kurtarma ekiplerinin açtığı koridor ile depremzede yukarıya doğru çıkarılır. Aslında yaşam koridoru enkazdan çıktıktan sonra da devam eder. Bölgede yer alan askerler, kurtarma ekipleri, sağlıkçılar ve gönüllüler bir koridor oluşturarak kişiyi ambulansa kadar hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ederler.

yasam koridoru nedir 2

Yukarıda da belirttiğimiz gibi sağlık çalışanları, askerler ve kurtarma ekipleri, acil durumlar için bir araya gelir. Kurtarma ekibi enkazdan kurtulanları, sağlık personeli tarafından getirilen sedye ile taşır. Bu sırada, hastaların yaraları ve ezilmeleri hesaba katılarak sedye bağlanır. Ancak, enkaz alanı riskli olduğundan, sedye aşağı indirilmesi tehlikeli hale gelir. Bu durumda, hastalar termal battaniye ile sarılır.

Vitamin içeren serum bağlandıktan sonra, hastalar ambulansa götürülür. Yaşam koridoru boyunca mağdur kişi taşınırken, çok dikkatli olunması gerekir. Çünkü kişide küçük bir sarsıntı bile sendrom oluşturabilir. Bu nedenle, uzun ve güvenli bir koridor oluşturulur.

Yaşam Koridoru İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu