Kişisel Bakım
Trend

Yağlı Saçlar Nasıl Geçer? Kurtulmanın Yolları Neler?

Yağlı Saçlarla Nasıl Mücadele Edilir?

instagram takipçi hilesi

Kadın ve erkeklerde genel bir sorun olan yağlı saçlar görünüm açısından kişiye oldukça zorluk çıkaran sorunlardan biridir. Genelde kışın saçların daha az yıkanması nedeni ile saçlar daha çabuk yağlanır ve yapısı değişir. Saçları yağlı olanlar  saçlarını yıkamak durumunda kalsalar da bu durumdan dolayı sıkıntı yaşayabilirler. Soğuk havalarda daha çok hastalanma riski olması muhtemeldir. Saçları çok sık yağlanan kişiler saç bakımına biraz daha önem vermek zorundadır. Peki yağlı saç sorunu yaşayanlar nelere dikkat etmeli neler yapmalı?

Yagli Saclar Nasil Gecer Kurtulmanin Yollari Neler e1601235275907

Yağlı Saç Bakımı Nasıl Olmalı

Kişinin saçlarının yağlanması nedeni ile her gün yıkama ihtiyacı duymaktadır. Yararı olacağı düşünülen bu davranış aslında yanlış bir uygulamadır. Salar sürekli yıkandığında da yağlanma problemlerine maruz kalmaktadır. Saçlar genelde kirlendiği zaman yağlansa da birçok insan yıkamadan saatler sonrada saçlarının yağlandığını görmektedir.

Normal bir insanın saçı 4-5 günde bir yıkanmalıdır. Saçların yağlanması saçları besler ve kuvvetlendirir. Saçların aşırı yağlanmasının nedenlerinden biri saç derisinin yapısı ve inceliğidir. Hassas olan saç yapısı daha kolay yağlanmaya meyillidir. Yağlı saçların şekle girmesi oldukça zordur. Saç ürünleri kullanılsa da kişi istediği şekilde bir saç yapısı elde edemez. Aşırı yağlanmaya bağlı olarak saçlarda kepeklenme sorunu da görülmektedir. Yağlı saçlar özellikle egzama ve saç sorunu olan seboreik dermatit hastalığına daha yatkın hale gelirler.

Yagli Saclar Nasil Gecer Kurtulmanin Yollari Neler 1 e1601235435527

Yağlı Saçlardan Kurtulma Yolları Nelerdir?

Yıkama Sıklığına Dikkat Edin

Saçların yağlanmasına neden olan etkenlerden birinin saçı sık yıkamak olduğundan bahsetmiştik. Saçlar her gün yıkanmak yerine 2-3 günde bir yıkanmalı düzenine dikkat edilmelidir.

Doğru Şampuan Seçin

Aşırı yağlanma problemi yaşayan kişilerin kullanacağı şampuanı doğru seçmesi önerilir. Saç derisinin güçlenmesine katkı sağlayacak ürünleri kullanarak saçların aşırı yağlanması önlenebilir. Saç şampuanları genelde saçların yıpranmasına neden olur. Saç yapınıza uygun olan şampuanları tercih ederek saçlarınızı yağlanmadan korumanız mümkündür.

Saç şampuanı saçtan iyice durulanarak temizlenmelidir. Saçların iyi durulanmaması nedeni ile kepek ve yağlanma sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bitkisel şampuanlar saçlar için daha sağlıklı ürünlerdir. Saçların beslenmesini ve onarılmasını sağlayıcı etkisi olduğundan güvenilir bitkisel ürünlerin kullanılması saçlarınız için yararlı olabilir. Saçları yağlı olan kişilere önerilen şampuan kuru şampuan dır ancak kuru şampuanlar bir süre sonra saç derisinin kurumasına neden olabilir. Şampuanın kalitesi ve saça uygunluğu son derece önemlidir.

Yagli Saclar Nasil Gecer Kurtulmanin Yollari Neler 2 e1601235568770

Yağlı Saçlara Öneriler

Yağlı saçlar oldukça özenli bakım ister. Bitkisel yağların kullanımı ile saçların canlı ve parlak görünmesine katkıda bulunabilirsiniz. Saçlarınızın sağlığına önem veriyorsanız argan yağı, badem, Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlardan faydalanabilirsiniz. Düzenli olarak kullandığınızda saç deriniz ve saçlarınız oldukça sağlıklı ve hoş bir görünüm kazanabilir.

Yapısı onarılan saçlar daha kolay şekle girer ve hacim kazanır. Saçlarınızı saf zeytinyağı ile haftada 2- 3 kere masaj yaparak yedirmeniz ve beslenmesini sağlamak için içerisine yumurta sarısı ekleyerek saçınıza sürmeniz yeterlidir. Kırıklarla mücadele için saçlarınıza argan yağı tavsiye edilir. Islak saça uygulanan argan yağını bir parça saçlara yedirmeniz yeterlidir.

Argan yağı kullanımı ile saç uçlarındaki kırıklarla mücadele edebilirsiniz. Argan yağının, ıslak saça az miktarda sürerek, etkili sonuçlar elde etmek mümkündür. Ancak aşırıya kaçmamalısınız.

Saçlarınızda yağlanma sorunu olanlar doktor tavsiyesi ile saç serumları da kullanmaktadır. Saçlarınız için evde basit kürler hazırlayarak saçlarınızın bakımını yapabilir yağlanma problemlerinden kurtulabilirsiniz.

İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu