İnternet ve Web

VDS Sunucu Nedir, Nasıl Kullanılır?

instagram takipçi hilesi

Sanal Tahsis Edilmiş Sunucu (VDS), kullanıcıların İnternet üzerinden bağımsız bir sunucu sağlamasına olanak tanıyan bir IaaS bulut ürünüdür.

vds sunucu nedir

VDS Sunucu Nedir?

Şirket içi bir sunucuyla karşılaştırılabilir kaynaklar ve işlevsellik sağlar; ancak, bir bulut hizmeti sağlayıcısı tarafından kiralanır ve işletilir. VDS Server, tedarikçinin kaynak gereksinimlerine ve yeteneklerine göre büyük ölçekli sunucu örnekleri sağlar. En popüler bulut hizmeti seçeneklerinden biri olan VDS, tüketicilere web uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve barındırmak için yönetilen ancak özel bir sunucu kiralama seçeneği sunar.

Bir VDS sunucusu bir müşteri için yapılandırıldıktan sonra, diğer müşterilerle paylaşılmadığından çoklu kiracılığı desteklemez. VDS, işletim sisteminden (OS) ve tüm sunucu donanımlarından oluşur ve kullanıcıların İnternet üzerinden dünyanın herhangi bir yerindeki sunuculara bağlanmasına izin veren bir uzaktan erişim katmanı tarafından desteklenir.

vds sunucu nedir nasil kullanilir1

VDS, sanal özel sunucuya (VPS) benzer olsa da, aralarında ince farklar vardır. Bir VPS, bir VPS sunucusu örneğini barındıran ve barındırma kaynaklarını paylaşan fiziksel bir sunucunun üzerinde bir sanal sunucudur, VDS ise uzak bir ayrılmış sunucu sağlar.

VDS Nasıl Kullanılır?

vds sunucu nedir nasil kullanilir2

VDS server açık bir platform olduğu için çeşitli davranışları özelleştirip oluşturabilirsiniz. Dolayısıyla VDS ile neredeyse sınırsız şeyler yapabilirsiniz. harita nitelikleri, değerler ve son ekler, Birden çok dizini entegre edin, operasyon hedefi yönlendirme (örneğin, okuma isteklerini kopyalara ve yazma isteklerini ana bilgisayarlara yönlendirme), Çoklu oturum açma mimarisini entegre edin veya etkinleştirin, operasyonel yük dengeleme, yük devretme, Genişletilmiş çalışma filtreleme, filtre işleme En verimli sanal sunucu türü, sunucunun donanımını birbirinden bağımsız çalışan daha küçük sunuculara bölen VDS (Virtual Dedicated Server) olarak adlandırılır.

Bir web sitesi bir VDS’de barındırıldığında, web sitesi sahibi, diğer web sitesi sahiplerinin kullanamadığı işlemci ve RAM gibi kaynaklara özel erişim elde eder. İzolasyon ve performans özellikleri nedeniyle VDS, özel bir sunucu ortamına en çok benzeyen barındırma seçeneğidir.

VDS, Virtual Dedicated Server’ın kısaltmasıdır. Kullanıcıların ihtiyaç duyduğu uygulamaları geliştirmek ve dağıtmak için bir hizmet olarak bulut altyapısı (IaaS) ve barındırılan bir sanal sunucudur. Bu tür sunuculara sanal özel sunucu veya yarı adanmış sunucu denir. Hem VPS hem de VDS, sanal sunucular olarak adlandırılır, ancak her ikisi de sanallaştırma kullandıkları için farklı şeyler için kullanılırlar. VDS’ler, VPS’ler gibi, fiziksel bir sunucunun, her biri özel yazılım yüklemek için root erişimine ve kullanıcının tercih ettiği işletim sistemini kullanma olasılığına izin veren sanal makinelere bölünmesiyle oluşturulur.

vds sunucu nedir nasil kullanilir4

VDS ile ilgili harika olan şey, ölçeklenebilir, verimli ve güvenilir olmasıdır; bu da onu çok fazla trafiğe sahip siteler için iyi bir seçim haline getirir. VDS server sahibi olan kullanıcılar tamamen bağımsız bir server elde etmiş olup, serverın tüm kaynakları sadece kullanıcılara sunulmaktadır.

VDS, Sanal Özel Sunucu ile adanmış sunucu arasında bir alternatiftir.

Kullanıcıların özel kaynaklarını diğer kullanıcılarla paylaşmasına izin vermez, kaynakları sabittir ve değiştirilemez. VDS sunucusu, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarını karşılar ve fiziksel bir sunucu ile tamamen aynıdır ve doğrudan yönetici/yönetici ayrıcalıkları sağlar. VDS sunucuları, kişisel ve kurumsal e-posta servislerinin yanı sıra çok sayıda kullanıcının erişebileceği web uygulamalarını barındırabilir. İşletmeler tarafından kullanılan muhasebe prosedürleri ve iç iletişim sistemleri, güvenlik, verimlilik ve verimlilik korunurken bir VDS paketinde uygulanabilir.

VDS Kiralamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

vds sunucu nedir nasil kullanilir3

Bir ev sahibi seçerken aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır:

  • Teknoloji: Hem özel VDS/VPS hem de standart paylaşımlı seçenekler mevcuttur. Bu avantajlar, özellikle özel sunucularla karşılaştırıldığında çok makul bir fiyata gelir.
  • Disk Alanı: Tarife planına göre seçilebilen bir miktardır.
  • İstikrarlı ve güvenli çalışma: Halihazırda sektörde olan köklü bir kurumsal barındırma şirketini tercih ediyorsanız, güvenlik konusunda endişelenmenize gerek yok.

Büyük kapasiteli ve hızlı depolama birimlerine sahip bir VDS sunucu çözümü kiralamak, yüksek hızlı internet altyapısına sahip işletmelerin, şirket içindeki masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yanı sıra akıllı cihazların da yedekleme işlemini üstlenmelerini sağlar.

VDS Sunucu İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu