Hosting

Todd Phillips

Google News

todd phillips 5

Tam adı: Todd Phillips
Doğum tarihi: 20 Aralık 1970
Doğum yeri: Brooklyn, New York, ABD
Boyu: 1.83 m
Ailesi: Jill Ginsberg (kardeş), Peter Bunzl (baba)
Eşi: – 
Çocuk (ları): – 
Mesleği: Yönetmen, yapımcı, senarist
Aktif Yılları: 1994 yılından bu yana

imdb-logo

Sosyal Medyada
instagram-hesabi
Başlıklar

İçindekiler:

Hakkında

Todd Phillips kimdir? Todd Phillips, 20 Aralık 1970 Brooklyn, ABD doğumlu Amerikalı yönetmen ve yapımcıdır. Yahudi bir ailenin çocuğu olan Todd Phillips’in çocukluğu Huntington’da kardeşi Jill Ginsberg ile geçer. Yönetmen ve senarist olan Peter Bunzl’ın oğludur.

Üniversite  eğitimi için New York Film Okulu‘na giren Todd Phillips, 1994 yılında Hated: GG Allin and the Murder Junkies isimli belgesel filmini yapabilmek için okulunu bırakır ve mezun olamaz. Pepsi markası için çalışmaya başlayan yönetmen Phillips, şans eseri komedyen Tom Green ile tanışır. Senaryolarından bahsederek kendisine oyunculuk teklifinde bulunur. Tom Green, Phillips’in teklifini kabul eder ve ilk filmi Road Trip’i böylelikle çekmeye başlar.

Todd Phillips, komedi türünde filmler yapmaya karar vererek 2003’te Old School isimli filmi yapar. Bu filmde hem yönetmenliği üstlenmiştir hem de senaryosu kendisine aittir.

2009’da kendisinin en iyi işlerinden biri olan The Hangover serisine başlar. +18 Komedi türünde olan The Hangover serisi, kategorisinin en yüksek hasılatına ulaşan komedi filmi olur. Todd bu filmi 3 taneden oluşan bir seri haline getirerek büyük ses getirir.

İlgili İçerikler

2006 yılında yaptığı Borat isimli filmiyle en iyi senaryo Oscar’ına aday olur. Filmin yönetmenliği kısmından fikir uyuşmazlıkları sebebiyle istif eder.

Komedi filmlerindeki başarısını 2016 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı War Dogs filmiyle sürdürür.

2015 yılında başlayan Limitless isimli tv dizisinin yapımcılığını üstlenen Phillips, 2018’de de büyük ses getiren A Star is Born isimli filmin yapımcılığını yapar.

Son olarak 2019 yılında Joker filminin yönetmenliğini yapan Todd Phillips, 92. Akademi Ödülleri’nde 3 kategoride aday olma şansı yakalamıştır.

Filmografisi

  1. 1994 – Hated: GG Allin the Murder Junkies
  2. 1998 – Frat House
  3. 2000 – Road Trip
  4. 2003 – Old School
  5. 2004 – Starsky and Hutch
  6. 2006 – School for Scoundrels
  7. 2009 – The Hangover
  8. 2010 – Due Date
  9. 2011 – The Hangover 2
  10. 2013 – The Hangover 3
  11. 2016 – War Dogs
  12. 2018 – A Star is Born
  13. 2019 – Joker

Videoları

Fotoğrafları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir