Akıllı Telefonlar ve Tabletlerİnternet ve Web

Text to Speech Teknolojisi Nedir, Sistemin Avantajları Nelerdir?

instagram takipçi hilesi

Text to Speech Teknolojisi Nedir?

Konuşma sentezleyici veya metinden konuşmaya sistemi olarak bilinen metinden konuşmaya, bilgisayar veya cep telefonundaki metni sesli bir biçime dönüştürür. Bu sistem, metnin her karakterini gerçek bir insan sesine çevirmek için kullanılır. Metin-konuşma teknolojisi, yazdığınız herhangi bir kelimeyi veya cümleyi seslendirmek için kullanılır.

text to speech teknolojisi nedir sistemin avantajlari nelerdir2

Bu teknoloji ile kelimeler, cümleler veya uzun yazılar sese dönüştürülebilir. Bu sesler boğuk veya anlaşılmaz değildir. Bunun yerine, insan sesine çok yakın, net, anlaşılır seslerdir. Erkek veya kadın ses seçenekleri de genellikle mevcuttur. Bazı metin okuma yazılımları insan konuşmasını kullanırken, bazıları bilgisayar tarafından oluşturulan konuşmayı kullanmayı tercih eder. Başlangıçta görme engelli ve disleksik insanlara yardımcı olmak için geliştirilmiştir.

Metinden konuşmaya son yıllarda giderek daha popüler bir teknoloji haline geldi. Bu teknoloji, ekrandaki metni kullanıcıya yüksek sesle okuyabilir ve birçok alanda kullanılır. Metinden konuşmaya, doğal dil işleme adı verilen yapay zekayı kullanır.

NLP Yapay Zeka Nedir?

Doğal dil işleme diğer adıyla NLP yapa yzeka olarak bilinen, bilgisayarların insan dilini anlamasına, yorumlamasına ve işlemesine yardımcı olan bir yapay zeka dalıdır. Doğal dil işleme, uzun süredir var olan bir teknolojidir. Metin okuma yazılımına ek olarak, yazım denetimi, otomatik tamamlama, spam filtreleri, Siri, Alexa, Google Asistan da doğal dil işlemeye dayalıdır. Doğal dil işlemenin iki temel bileşeni vardır. Bunlardan birine doğal dil anlama, diğerine ise doğal dil oluşturma denir. Doğal dil anlayışı, doğal dil girdisinin yararlı temsillerle eşleşmesini sağlar.

text to speech teknolojisi nedir sistemin avantajlari nelerdir1

Text to Speech teknolojisi henüz emekleme aşamasında olmasına rağmen birçok profesyonel alanda kullanılmaktadır. Bu teknolojinin önümüzdeki birkaç yıl içinde daha geniş alanda kullanılacağı ve yaygınlaştırılacağı söyleniyor.

Text to Speech Teknolojisi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Bankacılık ve Finans Sektörü

Günümüzde bankacılık ve finans sektörü de teknolojik çağa ayak uydurmuştur. Bankalar, bu metinden konuşmaya teknolojisini kullanarak müşterilerini kolaylaştırıyor. Metni konuşmaya dönüştürerek güvenliği sağlamak ve müşteri deneyimini geliştirmek için tasarlanmıştır. Açıkçası, bu teknoloji ve algoritma, duyabilen ancak göremeyen ve okuyamayan müşteriler için yüksek düzeyde çalışıyor.

Telekomünikasyon

Metin-konuşma teknolojisi telekomünikasyon endüstrisinde de çok popüler hale geldi. Herhangi bir telekomu aradığımızda karşılaştığımız sesler metinden konuşmaya ürünlerdir. Bu teknoloji ile müşterilere özel mesajlar da sunulabilmektedir.

text to speech teknolojisi nedir sistemin avantajlari nelerdir3

Turizm Sektörü

Seyahat şirketi ayrıca metinden konuşmaya teknolojisini kullanarak yabancı turistlerle iletişimi geliştirmeyi hedefliyor. Yabancı dil bilmeyen insanlarla iletişim kurmak çok zordur. Burada da metinden konuşmaya teknolojisi yardımcı olur. Dilediğiniz dilde metin aktarma imkanı sağlar.

Eğitim Sektörü

Metin-konuşma, son zamanlarda bazı disleksik öğrenciler için bir cankurtaran olmuştur. Bu teknoloji, bir bilgisayarda veya tablet ekranında kelimeleri okuyamayan öğrencilere yardımcı olabilir, öğrencilerin kelimeleri sadece okuyarak değil, duyarak da anlamalarına yardımcı olabilir. Bu nedenle eğitim alanında oldukça popüler hale gelmiştir. E-kitap okumak bazen uzun zaman alabilir. Seyahat ederken veya kalabalık ortamlarda kulaklıkla kitap dinlemenizi sağlayan teknoloji metinden sese teknolojidir.

Text to Speech Teknolojisinin Avantajları Nelerdir?

Metin-konuşma teknolojisi birçok alanda kullanılmakta ve büyük avantajlar sunmaktadır.

  • Birincisi, disleksi olan insanlara yardımcı olabilmesidir. Bu teknoloji ile disleksi olan kişiler makaleleri, makaleleri veya haberleri daha kolay algılayabilmektedir. Metni parça parça okuma zorluğunu ortadan kaldırır.
  • TTS sayesinde içerik bilgisayar veya tablet ekranlarıyla sınırlı kalmıyor. Başka bir deyişle, insanlar ekrana güvenmeden içerik hakkında bilgi alabilirler. Metni sese çevirerek ekrana bakmadan içerik hakkında bilgi alabilirsiniz. Otobüste, kalabalık ortamlarda ve hareket halindeyken ekrana bakmadan içerikleri öğrenebilirsiniz.
  • Görme engelliler için özel olarak tasarlanan TTS, görme engellilerin bilgi edinmelerinde de büyük kolaylık sağlıyor.
    TTS, web ve içerik üreticileri için de büyük bir avantajdır. Daha fazla kişinin elektronik dergilere veya web sitelerine tıklamasını sağlar.

Text to Speech Teknolojisi İle İlgili Videolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu