Tarih

Tarihten bir sayfa MaksatBilgi’de! Geçmişte yaşanmış olaylar,Tarihten kesitler ve Tarihi olaylar bu kategoride

  • samsun tehcirleri olayi nedir tehcirin nedenleri5

    Samsun Tehcirleri Olayı Nedir, Tehcirin Nedenleri

    Samsun Tehcirleri Olayı Nedir? Samsun Tehcirleri, Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı sırasında uyguladığı tehcir politikalarının bir parçasıdır. Özellikle 1915 Ermeni Tehciri kapsamında Samsun bölgesindeki Ermeni nüfusun doğuya, Suriye ve çevresine zorla göç ettirilmesi gerçekleşmiştir. Bu süreçte binlerce kişi yerinden edilmiş,…

  • osman gazi

    Tüm Osmanlı Padişahları ve Ölüm Nedenleri

    Tüm Osmanlı Padişahları ve Ölüm Nedenleri! Padişah kelimesi, Osmanlı Devleti’nde en yüksek otoriteye sahip olan hükümdarı ifade eder. Padişahlar, sadece bir devlet yöneticisi değil, aynı zamanda ordunun başkomutanı ve halkın koruyucusu olarak görülürdü. Osmanlı Devleti’nin kuruluşundan yıkılışına kadar geçen süreçte tahta çıkan padişahlar,…

  • ataturkun cumhuriyet ile ilgili sozleri 1

    Atatürk’ün Cumhuriyet İle İlgili Sözleri!

    Atatürk’ün Cumhuriyet İle İlgili Sözleri! Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserlerinden biri olarak Türk milletine özgürlük, eşitlik ve çağdaş bir yönetim biçimi sunuyor. Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı ile halkın kendi kendini yönetme iradesini kazanmasını sağlamış ve bu önemli değişim…

  • efendiler yarin cumhuriyeti ilan edecegiz 1

    “Efendiler Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz” Sözünün Hikayesi

    “Efendiler Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz” Sözünün Hikayesi! Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılında da kutlamalara geri sayım yapmaya başladık. Her yıl olduğu gibi, vatandaşlar bu özel günün anlamını yaşarken Atatürk’ün Cumhuriyet ile ilgili sözlerini de merak ediyor. Atatürk’ün tarihi ifadeleri arasında, “Efendiler,…

  • bozkurt isareti nedir 1

    Bozkurt İşareti Nedir, Ne Anlama Geliyor?

    Bozkurt işareti, Türk milliyetçiliğini ve Türkçülüğü temsil eden bir el işaretidir. Bu sembol, mitolojik bir anlam taşır ve Türk milliyetçileri ile milliyetçi gruplar tarafından sıkça kullanılır. Neyinden rahatsız oldular bilmiyoruz fakat Fransa ve Avusturya’da bu işaretin kullanılması yasak. Bozkurt selamı,…

  • domuz bagi nedir domuz bagi yontemi ile oldurulen konca kuris kimdir1

    Domuz Bağı Nedir, Domuz Bağı Yöntemi İle Öldürülen Konca Kuriş Kimdir?

    Domuz Bağı Nedir, Domuz Bağı Yöntemi İle Öldürülen Konca Kuriş Kimdir? Domuz Bağı Nedir? Domuz Bağı 90’lı yıllarda oldukça kullanılan bir terimdi. Günümüzde de bu sıralar sık sık duyduğumuz bir terim haline gelmiştir. Domuz bağı, işkence yöntemi olarak bilinir. Sırplar…

  • otuz yil savaslari nedir 1

    Otuz Yıl Savaşları Nedir? Tarihi, Önemi ve Sonuçları Neler?

    Otuz Yıl Savaşları, 17. yüzyılın ortalarında ortaya çıkan bir dizi çatışmanın bir parçasıdır. Bu savaşlar, 1618 ile 1648 yılları arasında Avrupa kıtasındaki Hristiyan mezhep anlaşmazlıklarından kaynaklanmaktadır. Aynı dönemde, birçok devlet de bu çatışmalara dahil olmuştur. Bu mezhep kavgaları, Avrupa’nın dini…

  • 10 kasım Atatürk'ü Anma Günü

    10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü: Dünya Atatürk İçin Ne Dedi?

    10 Kasım Atatürk’ü anma günü…! Bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu, Türk Milleti’nin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, hayata gözlerini yumduğu tarih olarak, hasret, özlem ve saygı dolu anma törenleri yapılmaktadır. Fikirleriyle, eserleriyle ve muhteşem dehasıyla, ölümünün üzerinden 85 yıl…

  • ataturkun sofra adabi 1

    Atatürk Bir Günde Neler Yerdi? Atatürk’ün Sofra Adabı

    Atatürk Bir Günde Neler Yerdi? Atatürk’ün Sofra Adabı! Mustafa Kemal Atatürk‘ün düşmanları için bulunmaz bir propaganda aracı, onun topladığı dostlarının paylaşıldığı özel anlar, nezaket ve düşünce sofralarıydı. Atatürk, bu sofralarda en çok iftira ve yalan haberlere maruz kaldı. Binlerce genç,…

  • anıtkabirin şifreleri

    Anıtkabir’in Şifre ve Sembolleri!

    Anıtkabir; Türkiye cumhuriyeti kurcusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mezarının bulunduğu tarihi anıt olarak milletimiz ve ülkemiz açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Öyle ki yurdun dört bir yanından gelen ziyaretçilerin yanı sıra, yurt dışından gelen pek çok kişiye de ev…

  • cumhuriyetin ilk milletvekilleri 1

    Cumhuriyetin İlk Milletvekilleri!

    Cumhuriyetin İlk Milletvekilleri! Birinci Meclis olarak da bilinen Birinci Dönem Büyük Millet Meclisi, 23 Nisan 1920’de Ankara’da toplandı ve 1 Nisan 1923 tarihinde alınan yeni seçim kararıyla 15 Nisan 1923 tarihinde son oturumunu gerçekleştirdi. Bu meclis, yeni Türk devletinin temelini…

  • gordesli makbule hanim 1

    Gördesli Makbule Hanım Kimdir?

    Tam adı: Gördesli Makbule Hanım Diğer adları: Makbule Hanım, Gördes Kızı, Makbule Efe Doğum tarihi: ??. ??. 1902 Doğum yeri: Gördes, Manisa, Osmanlı İmparatorluğu Ölüm tarihi: 17 Mart 1922 Ölüm yeri: Akkocalı, Akhisar, Manisa, Türkiye Ailesi: Abdullah Efendi (Babası) Eşi: Halil Efe…

  • birinci meclis tarihcesi 1

    I. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarihçesi

    Ankara Ulus Meydanı’nda bulunan I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının inşası, 1915 yılında başladı. Başlangıçta İttihat ve Terakki Cemiyeti kulüp binası olarak tasarlanan bu yapı, evkaf mimarı Salim Bey tarafından planlandı ve inşaat sürecinde kolordunun askeri mimarı Hasip Bey nezaret…

  • cumhuriyet

    Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Mesajlar!

    Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları 29 Ekim’den çok daha önce başladı…!  1925 yılında çıkarılan yasa ile her yıl milli bayramlarımızın arasında kutlanan cumhuriyet bayramı, 100. yılda çok daha büyük ve farklı bir coşkuyla karşılanıyor. Yurtta ve dünyada ses getiren bu özel…

  • yesaya kehanetleri nelerdir 2

    Yeşaya Kitabı Nedir? Yeşaya Kehanetleri Nelerdir?

    Yeşaya Kitabı, Tanah’ın Son Peygamberlerinin ilk eseridir. Bu kitabın ardından Hezekiel, Yeremya ve Oniki Küçük Peygamber kitapları gelir. Toplamda 66 konuyu ele alan bu kitap, ayrıcalıklı bir öneme sahiptir. İlk 39 konu, günahkar Yehuda Krallığı’nın ve Tanrı’ya karşı gelen her…

  • siyonizm nedir 1

    Siyonizm Nedir, Nasıl Ortaya Çıktı?

    Siyonizm, Yahudi topluluğunun kendi milli kurtuluşunu gerçekleştirmeyi amaçlayan siyasi bir hareket olarak kabul edilir. Terim, “Siyyon,” yani Kudüs’ün İbranice adından türetilmiştir. Siyonizm, Yahudi insanlarının öz vatanlarına, özellikle tarihi Eretz İsrail bölgesine geri dönme isteği ve orada bağımsız bir devlet kurma…

Başa dön tuşu