Sirkeli Suyun Faydaları Nelerdir?
Sirke, temizlikten yemeklere kullanım alanı çok fazla olduğu için birçok kişinin evinden eksik etmediği ürünlerden biridir. Yüzyıllardan beridir ev temizliğinde ve saç ve cilt bakımında sirke kullanılmaktadır. Bunun yarı sıra pek çok ağlık problemine karşı da sirkeli su kullanılmaktadır.
Sirkeli Suyun Faydaları
Sirke, asidik yapıda olduğu için tüketirken miktarına dikkat etmek gerekiyor. Şifalı özelliğinden dolayı keskin kokusuna dayanabilen kişiler tarafından her alanda kullanılan sirkeli suyun faydaları oldukça fazladır.
Kramp sorunları: Sirkeli su, krampların neden olduğu kasılmalara iyi geliyor. Bir bardak ılık suyun içine 2 tatlı kaşığı sirke atıp olışan karışımı kramp olan bölgeye masajla beraber uygulayın. Kısa süre sonra rahatlayacak ve acınızın azaldığını hissedeceksiniz.
Öksürük ve burun tıkanıklığı: Sirkeli su ateş düşürmenin yanı sıra gribal enfeksiyonların tedavisinde kullanılıyor. Örneğin öksürükle sirkeli suyla baş edebilirsiniz. Bunun yanında burun tıkanıklığına da buhar tedavisi uygulayabilirsiniz. Sirke asidik yapıda olduğu için bir su bardağı suya bir çay kaşığı sirke atmanız yeterli olacaktır.
Kilo problemi: Sirkeli suyun zayıflatıp zayıflatmadığı kadınlar arasında merak konusudur. Tek başına sirkeli suyla zayıflamak mümkün değildir. Fakat güne başlarken bir bardak sirkeli su içmenin faydalı olduğu söyleniyor. Hem sirke hem limon suyuyla zayıflayanlar da mevcut fakat her ikisi de asit barındırdığı için ikisini bir arada kullanırken çok dikkat etmelisiniz.
Enfeksiyonlar : Sirkeli su enfeksiyon hastalıklarında da korunma amaçlı kullanılmaktadır. Antiseptik özelliğinden dolayo her gece uyumadan önce bir bardak su içmek sizin için faydalı olacaktır.
Kan şekeri dengeleme: Sirkeli suyun faydaları arasında insülin direncini güçlendirmek de vardır. Özellikle elma sirkesinin içinde bulunan antiglasemik özellik sayesinde kan şekerinizi dengede tutabilirsiniz.
Diş ve ağız sağlığı: Sirkeli su içmek ağız kokusunu önlemek için birebirdir. Bunun dışında ağızda oluşan yaralar ve diş eti iltihaplanmaları için sirkeli su ile gargara yapmak faydalıdır.
Sindirim sistemi: Sirke asidik yapısından dolayı mideye ulaşan gıdaların daha hızlı sindirilmesini sağlar.
Spor : Eğer düzenli spor yapıyorsanız spor sonrası içeceğiniz bir bardak sirkeli suyla kaybettiğiniz enzimleri geri kazanabilirsiniz.
Ateşlenmeler: Ateşlenme durumunda sirkeli suya batıracağınız bir bezle tampon yaparsanız hangi hastalıktan kaynaklanırsa kaynaklaNsın ateşinizi düşürebilirsiniz.
Sivilceler: Ergenlik döneminde sivilceler başa bela olabilir. Sivilcelerden kurtulmak için ilk olarak bir bardak sirkeli suyu pamuk yardımıyla sivilcelerinize uygulayabilirsiniz. İkinci olarak ise sirkeli suyu direkt sivilcelere uygulamak yerine her öğüne içebilirsiniz.
Baş ağrıları: Sinüzit sebebiyle oluşan baş ağrılarında burna doğru oranda sirkeli su çekildiği taktirde sinüsleri boşaltmaya yardımcı olduğu söyleniyor.. Bu konuda doğru bilgiyi öğrenebilmek için doktora başvurabilirsiniz. Çünkü burna sirkeli su çekmek başka bir hastalığı tetikleyici olabilir.
Saç ve Cilt Bakımında Sirkeli Su Kullanım Tavsiyeleri
- Saçınızı durularken sirkeli su kullanırsanız hem kepek sorununuzu çözebilir hem de saçınıza parlaklık kazandırabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta oranı doğru ayarlamaktır.
- Sirkeli suyu pamuk yardımıyla cildinize sürerseniz sivilce siyah noktalarınızdan kurtulabilir, gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz.
- Eğer sigara kullanıyorsanız el ve tırnaklarınıza sinen sigara kokusundan sirkeli su kullanarak kurtulabilirsiniz.
- Koltuk altı ve ağız kokusunu önlemek için de kullanılan sirkeli su bakteri oluşumu da engeller.